Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2024,
7.30

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Liga NBA NBA

Torek, 19. 3. 2024, 7.30

1 mesec, 1 teden

Liga NBA, 18. marec

Pestro v NBA: Brunson blestel za zmago Knicks nad bojevniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Jalen Brunson | Jalen Brunson je bil ključni mož za zmago New York Knicks proti Golden State Warriors (119:112). | Foto Guliverimage

Jalen Brunson je bil ključni mož za zmago New York Knicks proti Golden State Warriors (119:112).

Foto: Guliverimage

Za košarkarji v severnoameriški ligi NBA je še en pester večer. Izstopal je 27-letni Američan Jalen Brunson. Dosegel je 34 točk in bil ključni mož zasedbe New York Knicks pod obročema dvorane Chase Centra v San Franciscu, ko so kratkohlačniki v gosteh dosegli zmago nad Golden State Warriors s 119:112.

Kratkohlačniki so izkoristili slabšo predstavo bojevnikov, ki so bili še pod vtisom sobotne visoke zmage nad Los Angeles Lakers. Člani domačega kolektiva so bili ves čas v zaostanku, potem ko je New York v prvi četrtini povedel z 20-6.

Brunson je izvrstno vlekel igralske niti in vodil poškodovano zasedbo Knicksov do impresivne zmage, ki jih ohranja trdno na poti v končnico. Brunson je imel na parketu izvrstnega pomočnika, Miles McBride je dosegel rekord kariere pri 29 točkah v svojem komaj šestem nastopu v ligi NBA. "Vedno iščemo načine za zmago," je zatem dejal Brunson. "Ostati pripravljen, ostati samozavesten, samo držati skupaj."

Poraz je bil še en udarec za nestalne Warriorse, ki imajo v tej sezoni negativno domače razmerje med zmagami in porazi 17-18.

Golden State zaseda 10. mesto v zahodni konferenci, zadnje mesto, ki jih še pelje v dodatne kvalifikacije za popolnitev mest v končnici. Stephen Curry je bil prvi med strelci Golden Stata s 27 točkami.

New York Knicks so četrti v razvrstitvi vzhodne konference z razmerjem v zmagah in porazih 41-27.

V Los Angelesu so se Lakersi vrnili po sobotnem porazu proti Warriors s prepričljivo zmago nad Atlanta Hawks s 136:105.

D'Angelo Russell je z razdalje za tri točke metal 6-10 in dosegel 27 točk, LeBron James je bil tokrat drugi strelec jezernikov s 25 točkami, Anthony Davis pa jih je dosegel 22.

Lakersi so deveti na zahodu z razmerjem 37-32 v zmagah in porazih.

Na drugih ponedeljkovih tekmah so se člani Cleveland Cavaliers vrnili s 15 točk zaostanka in iztržili zmago s 108:103 nad Indiana Pacers v Indianapolisu, potem ko je obramba Clevelanda Tyreseja Haliburtona omejila na le 14 točk.

Cleveland je z zmago izboljšal razmerje zmag in porazov na 43-25 in je ostal na tretjem mestu vzhodne konference za prvouvrščenimi Boston Celtics in drugouvrščenimi Milwaukee Bucks.

Člani vodilnega Bostona so se v domači dvorani znesli nad že odpisanim Detroit Pistons in slavili s 119:94

Jaylen Brown je bil najboljši strelec Bostona z 31 točkami, medtem ko je Derrick White dosegel prvi trojni dvojček v karieri in končal z 22 točkami, 10 skoki in 10 asistencami. "Običajno nisem tisti, ki bi lovil statistiko," je po zmagi dejal White, ki je tokrat le izkoristil svoj trenutek.

V Salt Lake Cityju je Anthony Edwards poskrbel za skok sezone na tekmi, na kateri je Minnesota Timberwolves premagala domačo zasedbo Utah Jazz s 114:104. Edwards, ki je končal z 32 točkami, je "poletel" v tretji četrtini in preskočil dva metra in šest centimetrov visokega Johna Collinsa za spektakularen vrhunec kariere. "To je najboljše zabijanje v moji karieri, ne bom lagal," je dejal Edwards po zmagi, s katero je Minnesota ostala na drugem mestu zahodne konference s 47-21, eno tekmo za vodilno ekipo Oklahoma City Thunder (47-20).

Košarkarji Philadelphia 76ers so brez poškodovanega Joela Embiida ugnali Miami Heat (98:91). Chicago Bulls pa je komaj premagal že odpisani Portland Trail Blazers (110:107).

Šesta ekipa zahoda Sacramento Kings je za zmago nad 13. ekipo Memphis Grizzlies potrebovala podaljšek s 121:111.

Kyrie Irving
Sportal Drama v Dallasu: Dončiću dvoboj z Jokićem in zmaga ob zvoku sirene #video

Liga NBA, 18. marec:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Dončić že trenira, a ostaja vprašljiv, Đoković videl zmago Curryja nad LeBronom
Ne spreglejte