Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 12. 2021,
6.48

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Brooklyn Nets Toronto Raptors Golden State Warriors New York Knicks Stephen Curry NBA Liga NBA

Sreda, 15. 12. 2021, 6.48

2 leti, 5 mesecev

Liga NBA, 14. december

Izjemen rekord v ligi NBA: Curry je postal najboljši vseh časov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Stephen Curry | Stephen Curry je postavil nov mejnik v ligi NBA.. | Foto Guliverimage

Stephen Curry je postavil nov mejnik v ligi NBA..

Foto: Guliverimage

V noči na sredo so v košarkarski ligi NBA, kjer ima vse več ekip težave z okužbami z novim koronavirusom, odigrali le tri tekme. Junak večer je bil Stephen Curry, košarkar Golden State Warriors, ki se je na gostovanju v New Yorku vpisal v zgodovino in postal košarkar z največ zadetimi trojkami vseh časov.

Golden State Warriors so ta večer gostovali pri New York Knicks in zmagali z izidom 96:105, a bolj kot to je tekmo zaznamoval rekord Stephena Curryja, ki je postal košarkar z največ zadetimi trojkami v ligi NBA. Pred tem je bil rekorder Ray Allen (2.973 trojk).

Stephen Curry v objemu svojega očeta. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Stephen Curry v objemu svojega očeta. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rekord je padel že na začetku prve četrtine

Zvezdnik Golden State Warriors je rekordno trojko (2.974) zadel že v začetku prve četrtine. Takoj za tem je sledilo slavje v Madison Square Gardnu, kjer je junak večera slavil skupaj s starši in soigralci. Rekord, ki ga je presegel, je bil star več kot deset let.

"Zame je to zelo, zelo poseben večer. Ta dvorana, ne morem izraziti, kako velika čast je to zame, ta mejnik mi res ogromno pomeni," je v televizijskem pogovoru za ligo po tekmi dejal Curry.

Curry je na 152 zaporednih tekmah dosegel vsaj eno trojko, kar je drugi najdaljši niz v zgodovini lige NBA. A tudi ta rekord je že v njegovih rokah, saj mu je uspelo zadeti vsaj eno trojko na 157 tekmah zapored. Bo letos zrušil tudi ta rekord?

"Mislim, da je bil to idealen večer," je po tekmi povedal Steve Kerr, trener Bojevnikov, ki je po doseženem rekordu zahteval premor in s tem svojemu varovancu dal možnost za proslavljanje. Mnogi menijo, da bo rekord Curryja veljal zelo dolgo, saj ima 33-letni košarkar v svoji karieri pred seboj še kar nekaj tekem.

Ray Allen, ki je na tekmi Curryju čestital za nov mejnik, je za svoj rekord potreboval kar 1.300 tekem, Curry pa le 789 nastopov. Tretji na večni lestvici je legendarni branilec Indiane Reggie Miller (2.560).

Slovenski košarkarski as Luka Dončić, ki je v glasovanju za najboljšega slovenskega športnika leta zasedel tretje mesto, v zadnjem obdobju nima sreče z zdravjem. Odkar si je na dvoboju v Indianapolisu zvil levi gleženj, mu klubski zdravniki še niso prižgali zelene luči za vrnitev na parket.

Izpustil je že dve tekmi, na obeh so njegovi soigralci zmagali, Teličke pa bo spremljal na delu s klopi tudi v noči na četrtek, ko bodo v Dallasu gostovali zvezdniški Los Angeles Lakers. Dončić bo manjkal zaradi bolečin v levem gležnju, znova bo manjkal tudi center Willie Cauley-Stein, nastop Sterlinga Browna pa je zaradi bolečin v levem stopalu pod vprašajem. 

Zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom sta prestavljeni dve tekmi Chicago Bulls. V noči na sredo se ne bodo pomerili z Detroitom, v noči na petek pa s Torontom. V samoizolaciji je kar deset košarkarjev. Težave imajo tudi Brooklyn Nets, pri katerih mora prisilno počivati pet igralcev. Med njimi sta tudi "prvokategornika" LaMarcus Aldridge in DeAndre Bembry. Pri Brooklynu, trenutno najuspešnejši ekipi vzhodne konference, bodo v tem večeru nastopili soigralci Gorana Dragića, košarkarji Toronto Raptors.

Porzingis Doncic
Sportal Velika skrb Dončićevega Dallasa

 

Liga NBA, 14. december:

Brooklyn Nets : Toronto Raptors 131:129*
Durant 34, 13 sk., 11 asis., Mills 30; VanVleet 31, 9 asis., Trent Jr. 25

New York Knicks : Golden State Warriors 96:105
Randle 31, Rose 15; Curry 22, Poole 19

Portland Trail Blazers : Phoenix Suns 107:111
Lillard 31, 10 asis., Powell 23; Ayton 28, 13 sk., Paul 24, 14 asis.

Chicago Bulls - Detroit Pistons / prestavljeno

* podaljšek

 

 Lestvici:

Preberite še: 

Vlatko Čančar
Sportal Čančar štiri minute na igrišču, a ostal brez točk
Sam Cassell
Sportal Poteza, ki buri duhove v ligi NBA #video
Ne spreglejte