Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
25. 5. 2015,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tajfun Rogaška Damjan Novaković Dejan Mihevc

Ponedeljek, 25. 5. 2015, 10.09

8 let

Drobnjak z življenjsko predstavo pokazal pravi značaj Tajfuna

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Druga tekma finala državnega košarkarskega prvenstva je bila zelo izenačena in odločena šele po dveh podaljških. Domači trener Dejan Mihevc je bil zadovoljen, da je ekipa pokazala pravi značaj.

Ne po 40 in ne po 45 minutah, druga tekma finala državnega prvenstva se je končala šele po dveh podaljških in skupno 50 odigranih minutah, kar se je v finalih zgodilo prvič. Prve zmage so se v finalu veselili košarkarji Tajfuna, ki so imeli lepo prednost že pred zadnjo četrtino (osem točk naskoka), nato pa bili v podaljšku že skoraj na kolenih.

V prvi petih dodatnih minutah so zaostajali že za sedem točk, minuto pred koncem za pet, nato pa z edinim košem Ceola Clarka in noro trojko Đorđeta Lelića v zadnji sekundi izsilili še drugi podaljšek. Domači parket so uspešno zapustili neporaženi. Končni rezultat je bil 88:81 za Tajfun.

"Vsa čast mojim fantom. Trije igrajo poškodovani, a mislim, da se tega na igrišču ni videlo. Odigrali smo 50 minut tekme, bili vmes že v izgubljenem položaju, a se vrnili. Značaj, ki ga kažemo že vso sezono, se nam je še enkrat vrnil. Po dveh tekmah je vidno in dokončno jasno, da med ekipama skrivnosti ni," je po domači zmagi dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

V svojih vrstah je imel zelo razpoloženega 37-letnega Dragišo Drobnjaka, ki je ob izvrstnem metu za dve točki (zgrešil je le dva od 13 poskusov) dosegel kar 31 točk. Trojica Drobnjak, Lelić in Emir Zimić je skupaj prispevala 61 točk svojega moštva.

"Izgubiti tekmo na takšen način je najslabši mogoč scenarij"

Zmago na dosegu roke so imeli tudi košarkarji Rogaške, ki so se v četrti četrtini odlično vrnili v igro in imeli v prvem podaljšku že lepo prednost, vendar jim na koncu ni uspelo.

"Svoj poraz lahko strnemo v končnico prvega podaljška, ko je Lelić zadel noro trojko, mi pa smo nato še izgubili žogo. Izgubiti tekmo na takšen način je najslabši mogoč scenarij, a tudi če bi zmagali in povedli z 2:0, ne bi bilo še nič odločenega. Zdaj se je treba pobrati in se regenerirati. To je košarka, to je šport. Čestitke domačinom za zmago, tekma je bila znova spektakel. Videli bomo, kdo bo imel na prihodnjih tekmah več energije," je trener Rogaške Damjan Novaković izpostavil Lelićevo trojko od table iz nemogočega položaja, po kateri so pobudo v drugem podaljšku prevzeli domačini in izenačili finalno serijo na 1:1 v zmagah.

Tretja tekma bo v torek v Rogaški Slatini.

Ne spreglejte