Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
18.18

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Pokal spar Rogaška Helios Suns Krka Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 16. 2. 2022, 18.18

2 leti, 2 meseca

Pokal Spar

Vse oči uprte v Cedevito Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Pokal Spar | Kapetani moštev vseh štirih ekip: Nejc Zupan (Rogaška), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Luka Lapornik (Krka) in Blaž Mahkovic (Helios Suns) | Foto Vid Ponikvar

Kapetani moštev vseh štirih ekip: Nejc Zupan (Rogaška), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Luka Lapornik (Krka) in Blaž Mahkovic (Helios Suns)

Foto: Vid Ponikvar

V petek bomo dobili novega, morda starega prvaka slovenskega košarkarskega pokala Spar, osrednji favorit pa je Cedevita Olimpija, ki že vse od leta 2017 ni osvojila naslova prvaka. V dvorani na Kodeljevem bo že dan prej rezerviran za polfinalna obračuna. Ljubljančane čaka derbi z branilko naslova Krko, drugi polfinalni par sestavljata Helios Suns in Rogaška.

Ljubitelji košarke se še dobro spomnijo, kaj se je dogajalo na zadnjem pokalnem tekmovanju. Krka je v polfinalu v zadnjih 53 sekundah nadoknadila zaostanek osem točk in izločila favorizirano Cedevito Olimpijo, v finalu pa je nato pričakovano preskočila Šentjur.

Krka se bo tudi letos pomerila v polfinalu s Cedevito Olimpijo, ki ima vlogo favorita. Ljubljanska zasedba je nazadnje osvojila pokalno lovoriko leta 2017, kar je bila 20. tovrstna lovorika Olimpije.

Sklepni del pokala Spar

Četrtek, 17. februar:
Polfinale

17.30 Helios Suns – Rogaška Slatina
20.30 Cedevita Olimpija – Krka

Petek, 18. februar:
20.30 finale

Od preostalih udeležencev zaključnega turnirja se lahko pri Krki pohvalijo s štirimi naslovi, enkrat so bili na vrhu košarkarji Helios Suns, medtem ko zadnji udeleženec Rogaška v vitrini še nima tovrstnega pokala.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tej sezoni osvojili superpokalno lovoriko. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Košarkarji Cedevite Olimpije so v tej sezoni osvojili superpokalno lovoriko. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Zavedajo se, da so mogoča presenečenja

Pokalna tekmovanja lahko vselej prinesejo presenečenja, saj odloča dnevna forma košarkarjev in se igra le na eno dobljeno tekmo. Tega se pri favorizirani Cedeviti Olimpiji, ki je v tej sezoni dobila vse tri tekme proti Krki, zavedajo. Njihova želja je, da Dolenjcem vrnejo za lanski poraz.

Trenerji moštev vseh štirih ekip: Dalibor Damjanović (Krka), Damjan Novakovič (Rogaška), Ivica Golemac (Cedevita Olimpija) in Dejan Jakara (Helios Suns) | Foto: Vid Ponikvar Trenerji moštev vseh štirih ekip: Dalibor Damjanović (Krka), Damjan Novakovič (Rogaška), Ivica Golemac (Cedevita Olimpija) in Dejan Jakara (Helios Suns) Foto: Vid Ponikvar

"Pokal Spar je za nas zelo pomembno tekmovanje, zato smo pred začetkom finalnega turnirja zelo motivirani. Verjamem, da bo polfinalni obračun s Krko privlačen in zanimiv za navijače. Veselim se začetka finalnega turnirja in naj na koncu zmaga najboljši," prav kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič, medtem ko je trener Krke Dalibor Damjanović ob tem dejal: "Tri leta zaporedoma v polfinalu igramo z Olimpijo, enkrat se je sreča nasmehnila njim, enkrat nam, letos pa bomo še videli. Mislim, da v tem dvoboju ni favorita, saj je pokal specifično tekmovanje, v katerem o zmagovalcu odloča ena žoga, en skok, ena podaja."

Košarkarji Helios Suns upajo, da bodo igrali v petkovem finalu. | Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović Košarkarji Helios Suns upajo, da bodo igrali v petkovem finalu. Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prvi polfinalni par sestavljata kluba Helios Suns in Rogaška. Če gledamo dosežke v sezoni, vloga favoritov pripada Domžalčanom, ki imajo v domačem prvenstvu razmerje zmag in porazov 14:3, medtem ko je pri Slatinčanih 7:9. Helios Suns in Rogaška so si v tej sezoni razdelila izplen. Helios je v domači dvorani zmagal s kar 23 točkami razlike, na gostovanju pa izgubil z 80:84.

Ne spreglejte