Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 26. 6. 2012, 21.47

8 let

Kump na 3., Slovenija na 5., Adria Mobil na 10. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mednarodna kolesarska zveza je objavila peto letošnjo lestvico točkovanja dirk evropskega koledarja. Vodstvo med posamezniki je prevzel Nemec John Degenkolb. Marko Kump na 3. mestu.

Vse do sedaj je bil letos na 1. mestu 27-letni Jonathan Tiernan Locke. Z nekaj dobrimi rezultati v zadnjem mesecu ga je uspel prehiteti John Degenkolb, ki nastopa za nizozemsko ekipo Argos-Shimano. Slovenec Marko Kump za njim zaostaja le 13 točk. V primeru, da bi Kump preteklo nedeljo na državnem prvenstvu premagal Boruta Božiča, bi bil na 1. mestu letvice med posamezniki in bi en mesec na dirkah, na katerih bi nastopil, kolesaril v majici vodilnega v skupnem seštevku točkovanja dirk evropskega koledarja. Kljub temu je fenomenalno že dejstvo, da je uvrščen na 3. mestu lestvice. ''Za nazaj ne morem nič popraviti. Vsekakor pa sem zadovoljen s 3. mestom in tem, kar smo z ekipo dosegli letos,'' je za Sportal povedal Marko Kump. Poleg Kumpa so v stoterici najboljših posameznikov še Robert Vrečer (Vorarlberg), Matej Mugerli (Adria Mobil), Luka Mezgec (Sava) in Blaž Furdi (Tirol).

V zadnjem mesecu so slovenski kolesarji dosegli sedem zmag in letošnje število povečali na 17. Od tega jih je šest dosegel Robert Vrečer, štiri Marko Kump, dve Jani Brajkovič in Matej Mugerli ter eno Borut Božič, Kristijan Koren in Luka Mezgec. Na lestvici ekip na 1. mestu ostaja francoska ekipa Saur-Sojasun. Na 2. in 3. mestu ostajata nizozemska ekipa Argos-Shimano in ruska Itera-Katjuša. Z izvrstnim dirkanjem kolesarjev ekipe Adria Mobil je slednja uvrščena na 10. mesto. Od ekip s kontinentalno licenco sta pred njimi le ekipi Itera-Katjuša in Endura Racing. Kranjska Sava je na 57., Radenska pa na 58. mestu. Najmanj sprememb je zadnji mesec prinesel na lestvici držav. V deseterici so povsem iste države, le vrstni red se je nekoliko spremenil. Na 1. mestu je Francija, medtem ko je Slovenija iz 7. napredovala na 5. mesto.

Ne spreglejte