Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
16.30

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

Natisni članek

Lance Armstrong Remco Evenepoel Jonas Vingegaard Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 9. 2. 2024, 16.30

2 meseca, 2 tedna

Armstrong izpostavil Pogačarja, Rogliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43
Tadej Pogačar Primož Roglič | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V podcastu The Move so Lance Armstrong, Johan Bruyneel in George Hincapie razpravljali o prihajajoči kolesarski sezoni ter izpostavili nekaj presenetljivih napovedi, ki so se pojavile med razpravo.

Primož Roglič
Sportal Rogličev prihod navdušil Nemca: On je eden največjih v našem športu

Ena od teh napovedi se je vrtela okoli pričakovane prve udeležbe Remca Evenepoela na Dirki po Franciji. Štiriindvajsetletni belgijski prvak, ki je član ekipe Soudal-Quick Step, se bo julija prvič podal na prestižno dirko La Grande Boucle. Kljub temu so imeli trije kolesarski analitiki različna mnenja glede mesta, ki ga lahko Evenepoel doseže v končni razvrstitvi.

"Zelo se veselim Evenepoelovega nastopa," je začel George Hincapie. "Všeč mi je. Zmagal je na Vuelti, prevladoval na Liège–Bastogne–Liège, čeprav mi je žal, da se ni mogel spopasti s Tadejem Pogačarjem (padec, op. a.). Odličen je na vzponih in kronometrih, za seboj ima močno ekipo. Ima vse sestavine, da se povzpne na zmagovalni oder, čeprav ne do zmage."

Lance Armstrong ne verjame, da bo Remco Evenepoel na prvem Touru visoko. | Foto: Reuters Lance Armstrong ne verjame, da bo Remco Evenepoel na prvem Touru visoko. Foto: Reuters Johan Bruyneel je na drugi strani opozoril na posebno prednost Evenepoela na Dirki po Franciji v primerjavi z drugima Grand Touroma. "Od treh velikih tritedenskih dirk je Tour zanj najprimernejši. Tour ima manj zelo strmih vzponov, ampak več dolgih prelazov, kjer lahko dolgo časa uporabljaš stalno moč. Upam, da bo spremenil način vožnje, postal konservativnejši in gledal na Tour kot na tritedensko dirko namesto na 21 enodnevnih dirk. Tudi njegova ekipa mora delati na tem. Sam si želi biti med prvih pet in kar zadeva mene, je to dosegljiv cilj."

Lance Armstrong je zavzel previdnejši pristop in izrazil dvome glede Evenepoelovih pričakovanj na njegovem prvem nastopu na Dirki po Franciji. "Na zmagovalnem odru ne bo že na svoji prvi udeležbi. Tour ni Vuelta ali kakšna težka enodnevna dirka, je drugačna zver," je dejal Armstrong. "Tadej Pogačar, Primož Roglič in Jonas Vingegaard so na drugi ravni. Na svojem prvem Touru ne bo na njihovi ravni. Vedno se zdi, da ima slab dan, vendar to na Touru ni mogoče. Ne vem, ali se to lahko prikrije ali nadzoruje, ampak ni mogoče. Tako bo prišel na 30. mesto kot na Vuelti."

Primož Roglič Jonas Vingegaard Vuelta 2023
Sportal Pekel za Rogliča in Vingegaarda
Pogačar Sainz
Sportal Tadej Pogačar in Urška Žigart na treningu z zvezdnikom formule 1 #video
Robert Gesink, Primož Roglič
Sportal Rogličev nekdanji moštveni kolega spregovoril, kaj pomeni Primožev odhod
Ne spreglejte