Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 2. 2024,
19.30

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji Primož Roglič Primož Roglič Lennard Kämna BORA - hansgrohe

Četrtek, 8. 2. 2024, 19.30

2 meseca, 2 tedna

Lennard Kämna

Rogličev prihod navdušil Nemca: On je eden največjih v našem športu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Primož Roglič | "Primož je zelo odprt in topel človek, zato ne vzbuja strahospoštovanja. Prav prijetno se je pogovarjati z njim," je razkril Zasavčev moštveni kolega pri Bori Lennard Kämna, | Foto Matthis Waetzel/BORA - hansgrohe

"Primož je zelo odprt in topel človek, zato ne vzbuja strahospoštovanja. Prav prijetno se je pogovarjati z njim," je razkril Zasavčev moštveni kolega pri Bori Lennard Kämna,

Foto: Matthis Waetzel/BORA - hansgrohe

Kolesarji v nemški profesionalni ekipi Bora – hansgrohe vse bolje spoznavajo svojega novega člana, slovenskega šampiona Primoža Rogliča. Zasavec je s svojo profesionalnostjo in osredotočenostjo takoj naredil vtis, videti pa je, da je že povzdignil tudi samozavest pri novih kolegih. "Celotna ekipa želi upravičiti pričakovanja, rasti z njim in postati močnejša," je nedavno povedal nemški kolesar Lennard Kämna.

Robert Gesink, Primož Roglič
Sportal Rogličev nekdanji moštveni kolega spregovoril, kaj pomeni Primožev odhod

27-letni nemški as Lennard Kämna je bil lani eden od Rogličevih tekmecev na Dirki po Italiji, a zmage takrat še člana nizozemske Jumbo-Visme ni ogrožal tako resno, kot bi si želel. Najboljši član Bore je Giro 2023 končal na devetem mestu, za Rogličem je v 21 etapah pridelal sedem minut in 46 sekund zaostanka. Letos bo Kämna na Giru poskušal izboljšati izid, zagotovo mu bodo koristili tudi Rogličevi nasveti, Kisovčan pa se bo letos povsem osredotočil na Dirko po Franciji.

Ne vzbuja strahospoštovanja

Lani je Nemec na Giru od blizu opazoval zmagoviti pohod Primoža Rogliča, letos bo na rožnati pentlji nastopal še Tadej Pogačar. | Foto: Ana Kovač Lani je Nemec na Giru od blizu opazoval zmagoviti pohod Primoža Rogliča, letos bo na rožnati pentlji nastopal še Tadej Pogačar. Foto: Ana Kovač "Primož je zelo odprt in topel človek, zato ne vzbuja strahospoštovanja. Prav prijetno se je pogovarjati z njim," je Kämna pojasnjeval slavnemu rojaku Jensu Voigtu v pogovoru za televizijo Eurosport. "Menim, da se je dobro vključil v ekipo. Je eden največjih v našem športu. Celotna ekipa želi upravičiti pričakovanja, rasti z njim in postati močnejša," je še povedal nemški hribolazec, ki bo na Touru najverjetneje tudi eden ključnih Rogličevih pomočnikov. Sam ima sicer etapne zmage z vseh treh grand tourov.

"Zelo rad bi letos nastopil na Touru, a ne za vsako ceno. Le če bom v dobri formi in bom lahko nekaj prispeval. Želim si pokazati dobre predstave, odpeljati lepe dirke, želim biti aktiven in se predstaviti v lepi luči. Te stvari so meni pomembne," je še dejal ambiciozni Nemec, za zdaj pa je osredotočen predvsem na prvi veliki izziv sezone, italijanski Giro. "Tam si seveda želim kar najboljšega izida, bom pa vesel, če bom na dirko prišel dobro pripravljen, jo končal zdrav in se ves čas boril z najboljšimi," pravi o Giru, na katerega se bo pripravljal tudi na Dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ter Dirki po Alpah.  

Na Giru letos proti Pogačarju

Težko napove, katera etapa Gira utegne biti prelomna. "Zelo pomembni bodo kronometra in seveda zadnji teden, v katerem se karte lahko premešajo, kot smo videli lani. Izjemno pomembno bo v zadnji teden prinesti še nekaj moči, da se lahko odločno boriš." Na Giru pa ga tokrat čaka spopad s še enim slovenskim zvezdnikom, po rožnato majico gre namreč letos tudi Tadej Pogačar, ki bo na italijanskih cestah izrazit favorit za skupno zmago.

Giro se bo začel 4. maja v okolici Torina, končal pa 26. maja v Rimu.  

Preberite še:

Antwan Tolhoek
Sportal Kazen za nekdanjega Rogličevega moštvenega kolega
Eusebio Unzué
Sportal Šef ekipe Movistar predlaga možnost menjave kolesarja na Giru, Touru in Vuelti
Pogačar Sainz
Sportal Tadej Pogačar in Urška Žigart na treningu z zvezdnikom formule 1 #video
Ne spreglejte