Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Madžarska Rok Tičar Nik Zupančič risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017

Ponedeljek, 17. 4. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Na Madžarsko

Slovenci z vlakom po nove odgovore: Imamo še rezerve #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

slovenska hokejska reprezentanca pot na Madžarsko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca je zjutraj z vlakom odpotovala v Budimpešto, kjer bo v torek zvečer odigrala tretje pripravljalno srečanje pred majskim svetovnim prvenstvom. Risi se bodo z Madžari udarili še drugič v tednu dni, pretekli torek so v Celju zmagali z 2:1.

Pestri dnevi so za in pred domačo izbrano hokejsko vrsto, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo elitne divizije. Varovanci Nika Zupančiča bodo na SP v skupini v Parizu igrali s Kanado, Finsko, Švico, Češko, Belorusijo, Norveško in Francijo.

Priprave slovenskih oklepnikov so v polnem teku. Za njimi sta tudi že dve pripravljalni srečanji. Pretekli torek so v Celju z 2:1 premagali Madžare, v soboto pa v Ljubljani po kazenskih strelih z 1:2 izgubili s Kazahstanom. Oba slovenska nasprotnika sta v zaključnem delu priprav, tako Kazahstanci kot vzhodni sosedi že prihodnji teden začnejo svetovno prvenstvo divizije I v Kijevu, kjer se bodo poskušali prebiti med elito.



Selektor Nik Zupančič tudi na drugi tekmi z Madžari pričakuje agresiven tekmečev pristop. Sosede do prvenstva loči le še nekaj dni, poskušali se bodo dokazati svojemu strategu, ki bi lahko na podlagi torkove tekme še koga črtal s seznama potnikov na SP. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Nik Zupančič tudi na drugi tekmi z Madžari pričakuje agresiven tekmečev pristop. Sosede do prvenstva loči le še nekaj dni, poskušali se bodo dokazati svojemu strategu, ki bi lahko na podlagi torkove tekme še koga črtal s seznama potnikov na SP. Foto: Vid Ponikvar

Madžarski maksimum

Slovenska izbrana vrsta bo do prvenstva odigrala še štiri obračune. Prvega že v torek zvečer, ko bo v Budimpešti še drugič v enem tednu palice prekrižala z Madžari.

Ti so se na prvi tekmi izkazali za agresivnega tekmeca in podoben pristop z njihove strani Zupančič pričakuje tudi tokrat: "Oni imajo še zadnje dni priprav na svetovno prvenstvo. Tudi trener bo najverjetneje naredil še zadnje reze, tako da se nam bodo zagotovo maksimalno postavili po robu, kot se bo dalo. Jaz pa tudi v naši igri pričakujem še malo boljšo igro glede na videno proti Kazahstanu."

Kaj od svojih varovancev pričakuje selektor Nik Zupančič?

 

Kdo bo igral in kdo ne?

Tudi slovenski potniki na SP še niso določeni. Tekma z Madžari bo selektorju dala dodatne odgovore, na koga bo računal. Zagotovo pri sosedih zaradi poškodb ne bodo igrali Robert Sabolič (predvidena prva tekma prihodnjo nedeljo), David Rodman, Boštjan Goličič, doma pa sta ostala Sabahudin Kovačević in Andrej Tavželj. | Foto: Vid Ponikvar Tudi slovenski potniki na SP še niso določeni. Tekma z Madžari bo selektorju dala dodatne odgovore, na koga bo računal. Zagotovo pri sosedih zaradi poškodb ne bodo igrali Robert Sabolič (predvidena prva tekma prihodnjo nedeljo), David Rodman, Boštjan Goličič, doma pa sta ostala Sabahudin Kovačević in Andrej Tavželj. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski strateg je število vratarjev že skrčil na tri. Vsi trije Gašper Krošelj, Matija Pintarič in Luka Gračnar so odpotovali na gostovanje. Kdo bo branil, se še niso odločili. Na pot je odšlo osem branilcev, doma sta ostala Sabahudin Kovačević in Andrej Tavželj, prvo pripravljalno tekmo pa bosta odigrala branilca Luka Vidmar in Blaž Gregorc.

Od napadalcev se s poškodbami ukvarjajo Robert Sabolič, David Rodman, Boštjan Goličič in Ken Ograjenšek. Prvi trije bodo proti Madžarom počivali, Ograjenšek pa bo spet v ekipi. Sabolič, ki okreva po poškodbi prsta, bo najverjetneje prvič zaigral na pripravljalni tekmi z Italijo prihodnji nedeljo v Neumarktu.

slovenska hokejska reprezentanca pot na Madžarsko | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Tičar upa na večjo učinkovitost

"Dve tekmi smo že odigrali. Imamo še nekaj rezerv. Vemo, da so noge trenutno še malo težke zaradi priprav in treningov, a nadaljujemo po načrtu. Zadnja tekma s Kazahstanom je pokazala, da smo drsalno dobro pripravljeni, imeli smo veliko priložnosti. Edina stvar, kar bo še treba malo popraviti, tudi z moje strani, je, da bo padel gol, ko bo tista prava priložnost za zadetek. Za to bo čas še v prihodnjih dneh," je pred odhodom v Budimpešto dejal napadalec Rok Tičar, ki si kruh služi v ligi KHL pri Avtomobilistu Jekaterinburgu. Kaj še pravi o trenutni pripravljenosti, si lahko ogledate v videoposnetku.

 

Po Madžarih še trije preizkusi

Slovenska izbrana vrsta bo po tekmi z Madžari odigrala še tri pripravljalne tekme. Vse v gosteh. "Potovanja nam sicer vzamejo nekaj časa, ki bi ga lahko sicer izkoristili za trening ali za počitek. A tega ne jemljemo kot slabo stvar, pač pa kot obvezo, s katero bomo prišli do potrebnih pripravljalnih tekem," o potovanjih, ki jih še čakajo, pravi Zupančič.

Ta bo rise tako v nedeljo vodil še na tekmi z Italijo v Neumarktu, 25. aprila pa bodo odpotovali v Sankt Peterburg na zadnji del priprav, kjer se bodo udarili še z rusko selekcijo in Norvežani.

Selektor Zupančič meni, da tak način potovanja za igralce ni posebna obremenitev, ima pa potovanje z vlakom, kot s preostalimi prevoznimi sredstvi, tako svoje prednosti kot slabosti. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Zupančič meni, da tak način potovanja za igralce ni posebna obremenitev, ima pa potovanje z vlakom, kot s preostalimi prevoznimi sredstvi, tako svoje prednosti kot slabosti. Foto: Vid Ponikvar

Ljubljanski del izbrane vrste - edini vpoklicani reprezentant iz slovenskih klubov Aleš Mušič in "Danec" Luka Vidmar. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljanski del izbrane vrste - edini vpoklicani reprezentant iz slovenskih klubov Aleš Mušič in "Danec" Luka Vidmar. Foto: Vid Ponikvar

"Zdaj smo odigrali dve tekmi, bile so dobre in slabe stvari. A smo še na začetku priprav, osredotočamo se na svojo igro in skušamo delati, kar se zmenimo pred tekmo," pred drugim obračunom z Madžari razmišlja Jan Urbas, ki bo od prihodnje sezone spet drsal med nemško elito. | Foto: Vid Ponikvar "Zdaj smo odigrali dve tekmi, bile so dobre in slabe stvari. A smo še na začetku priprav, osredotočamo se na svojo igro in skušamo delati, kar se zmenimo pred tekmo," pred drugim obračunom z Madžari razmišlja Jan Urbas, ki bo od prihodnje sezone spet drsal med nemško elito. Foto: Vid Ponikvar

Trenutni seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (LHC Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (15): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2), Andrej Hebar (Ujpesti TE, Liga MOL), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

()-v oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu - poraz Slovenije z 1:2 po kazenskih strelih
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji
25. april–2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani, 29. april: tekma z Rusi)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: Francija – Slovenija

Ne spreglejte