Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2014,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi hokej svetovno prvenstvo

Sreda, 23. 4. 2014, 21.10

8 let

Risi po ukrajinskem skalpu v soboto po avstrijskega in elito, domačini izpadli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca je s 5:3 ugnala Ukrajino in prišla do pomembne zmage, po kateri vrata elite ostajajo odprta. Avstrijci v podaljšku do zmage s 5:4 nad Madžari. Japonci uspešni proti domačinom.

Selektor Matjaž Kopitar pričakovano ni spreminjal peterk, proti Ukrajini so risi igrali v enaki postavitvi, kot v sredo proti Madžarski. Tako kot proti vzhodnim sosedom, ko so prispevali oba zadetka, so tudi v prvi tretjini proti Ukrajincem svojo priložnost najprej v zadetek spremenili člani tretje peterke. Potem ko risi niso izkoristili dveh power-playev, je v 13. minuti za veselje v našem taboru s prvencem na članskih SP le poskrbel branilec Miha Štebih, ki je izkoristil odlično podajo Anžeta Kuralta in zmedo v ukrajinski obrambi – Ukrajinci so pozabili na 22-letnega Mariborčana. Za še večje zadovoljstvo pa je z izjemno natančnim strelom z vrha krogov poskrbel najučinkovitejši mož Slovenije v Gojangu Jan Urbas, ki je Sergija Gajdučenka premagal pod prečko.

Na začetku drugega dela je imela Slovenija dvakrat igralca več, a, kot je že v navadi, power-play spet ni stekel. So pa na drugi strani priložnost z igralcem več v 27. minuti, ko je na kazenski klopi sedel Aleš Mušič, izkoristili Ukrajinci. Luko Gračnarja – na SP je prvič klonil šele po 147. minutah – je premagal Andrij Mihnov. Risi so imeli takoj po prejetem zadetku še tretjič v drugi tretjini igralca več, vendar tudi te številčne prednosti niso kronali z zadetkom. Če je power-play šibka točka risov, pa so Ukrajinci v 39. minuti, ko je moral na dvominutno hlajenje Mitja Robar, dokazali, da so v tem elementu odlični. Denis Petruhno je po podaji Oleksandra Materkuhina namreč zadel in postavil izid tretjine (2:2).

Zadnjih 20 minut se ni začelo po slovenskih željah, Jevgen Beluhin je v 43. minuti izkoristil dvomljivo kazen Davidu Rodmanu in poskrbel za vodstvo s 3:2. A veselje naših nasprotnikov ni bilo dolgo, po 30 sekundah je namreč odbitek po strelu Jana Muršaka v gol pospravil Aleš Mušič. Slabe štiri minute zatem pa je svojo hitrost in moč pokazal igralec tekme Jan Muršak, ki je z vrha krogov matiral Gajdučenka. Končni izid je v 58. minuti po še eni lepi podaji Kuralta postavil Boštjan Goličič.

Teorija igra še za tri, Južna Koreja se seli v skupino B

Po uvodnem obračunu dneva je sledil sosedski spopad med Avstrijo in Madžarsko, ki je za upanje na elito nujno potrebovala tri točke. A Madžarom kljub temu, da so se odlično upirali Avstrijcem – povedli so z 2:0 –, podvig ni uspel. Vodilna reprezentanca turnirja je namreč s tremi zadetki v petih minutah druge tretjine priredila preobrat in se na koncu po zaslugi zadetka Briana Leblerja veselila zmage v podaljšku.

Japonci po s 4:2 premagali Južno Korejo, ki tako ostaja brez točke in je že izpadla v divizijo I, skupino B.

Za dve vstopnici, ki vodita v elito, se borijo še tri reprezentance. Avstrija ima na prvem mestu 10 točk, Japonska na drugem devet, z istim številom točk, a s porazom proti Japoncem, je tretja Slovenija. Risi bodo v soboto ob 9. uri palice prekrižali s severnimi sosedi, Japonce pa ob 5.30 čaka še tekma z Madžari.

Ne spreglejte