Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2024,
17.44

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Edo Terglav risi slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 22. 4. 2024, 17.44

1 teden, 4 dni

Pred Slovenci še dve pripravljalni tekmi

Edo Terglav: Tako, kot smo načrtovali prve tri tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Edo Terglav, trening slovenske hokejske reprezentance | Selektor slovenski hokejistov Edo Terglav je z do zdaj opravljenim delom zadovoljen. | Foto www.alesfevzer.com

Selektor slovenski hokejistov Edo Terglav je z do zdaj opravljenim delom zadovoljen.

Foto: www.alesfevzer.com

Manj kot teden dni slovensko hokejsko reprezentanco loči od svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda v Bolzanu, kjer bo prvo tekmo odigrala v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji. Slovenci so danes opravili trening v Borovljah, v torek pa bodo odpotovali v Francijo na zadnji pripravljalni srečanji pred SP. Selektor Edo Terglav je z do zdaj opravljenim delom zadovoljen.

slovenska hokejska reprezentanca : Poljska, Ledna dvorana Tabor, Maribor, Blaž Tomaževič
Sportal Slovenci tudi na drugi tekmi ugnali Poljake

Slovenska hokejska reprezentanca je vstopila v četrti teden skupinskih priprav na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, ki bo med 28. aprilom in 4. majem potekalo v italijanskem Bolzanu.

Slovenci so danes opravili trening, sledi pa let v Francijo, kjer bodo v sredo in četrtek odigrali še zadnji pripravljalni srečanji s člani elite Francozi. Na prvih štirih so štirikrat zmagali, dvakrat so premagali Avstrijce (5:2, 6:0) in dvakrat Poljake (2:0, 3:1).

Zadovoljen z dosedanjim delom

Selektor Edo Terglav je bil z opravljenim zadovoljen. "Bilo je tako, kot smo načrtovali prve tri tedne. Zelo sem zadovoljen, fantje so zelo angažirani. Kar se dogovorimo, to naredijo. Rezultat na teh tekmah ni bil v ospredju, bolj me je zanimalo, kako se fantje odzovejo. Menjavali smo igralce in vsakič, ko smo naredili spremembo, je bil rezultat še boljši. Zelo sem zadovoljen z dosedanjim delom," je na današnjem druženju z novinarji na Bledu dejal Terglav.

Slovenci bodo v sredo in četrtek odigrali zadnji pripravljalni tekmi. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenci bodo v sredo in četrtek odigrali zadnji pripravljalni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Na Nemce bo še nekoliko počakal, a ...

Ta za zdaj ne bo krajšal seznama igralcev. Z njega bo sicer odpadel četrti vratar Luka Kolin (a bo šel še v Pariz zaradi bolezni Gašperja Krošlja), ne bo pa računal na Luko Gomboca. Njegov Celovec je pred dnevi izgubil v finalu lige ICEHL, napadalec pa v tem ni veliko igral.

Za zdaj ostaja odprto vprašanje "Nemcev", četverice igralcev, ki bi bili sicer nosilci igre, a z Bremerhavnom igrajo v finalu nemške lige DEL (Blaž Gregorc, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič) in v seriji na štiri zmage izgubljajo z 1:2. Najhitreje bi bilo lahko finala konec v petek, dva dni pred prvo tekmo prvenstva.

Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič (na fotografiji) in Blaž Gregorc igrajo finale nemškega prvenstva. | Foto: Guliverimage Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič (na fotografiji) in Blaž Gregorc igrajo finale nemškega prvenstva. Foto: Guliverimage

"Igrajo še v petek, če bo to peta in odločilna tekma. Rekli smo, da bomo čakali do sobote. A po pravici povedano .. za njih bo zelo težko, če bodo prišli takoj po koncu. Bomo videli. Že prej pa smo rekli, da gremo v Francijo z več igralci, če se kaj zgodi. A lahko je tudi kakšno presenečenje v ekipi. Računal sem, da bi bili mlajši zraven bolj za nabiranje izkušenj, zdaj pa bo morda kdo tudi zraven na prvenstvu," je dejal Terglav in dodal: "Zdaj o tem ne razmišljam, ker ne bi bilo pravično do teh, ki so tu. Moramo pa tudi paziti na ekipnega duha, da ga ne razbijemo. Odločitev bo padla povsem na koncu."

Slovenci bodo zadnji pripravljalni tekmi odigrali v pariškem predmestju Cergy, zatem pa neposredno odpotovali na prizorišče prvenstva. Danes je ekipa trenirala na ledu v Borovljah, za torek je selektor pred odhodom v Francijo napovedal samo suhi trening, saj imajo za sabo naporen ritem treningov, tekem in potovanj.

Pogled na zdravstveni karton razkriva težave s kolenom Kena Ograjenška, ki jo je skupil na Poljskem in je danes opravil zdravniški pregled, ki bo dal nadaljnje odgovore o tem, ali bo še del spomladanske akcije. Preostali po selektorjevih besedah težav nimajo.

Robert Sabolič | Foto: www.alesfevzer.com Robert Sabolič Foto: www.alesfevzer.com

Kapetan bo letos na SP izkušeni Robert Sabolič. "Za nami je že večji del priprav, čakata nas še dve tekmi. So še malenkosti, ki jih moramo opraviti, sicer pa igramo kar dobro. Drugi tretjini proti Poljski sta bili slabši, a je bilo drugače v redu. Lahko še dvignemo igro za SP," je o dosedanjem delu priprav dejal igralec, ki bo prvič nosil črko C na dresu na velikem tekmovanju.

V času nedeljskega kosila nad Južno Korejo

Na prvenstvu bodo ob gostiteljih Italijanih in Slovencih igrali še Madžari, Japonci, Romuni in hokejisti Južne Koreje. Prav proti tej azijski reprezentanci bodo risi v nedeljo ob 12.30 odprli prvenstvo. Sledi dan premora, v torek, 30. aprila, se bodo prav tako na prvi tekmi dneva (12.30) pomerili z Romuni, v sredo, 1. maja, bodo ob 19.30 palice prekrižali z Italijani. Po drugem dnevu premora v petek, 3. maja, sledi ob 16. uri srečanje z Japonci, za konec pa jim bodo v soboto, 4. maja, ob 19.30 nasproti stali še Madžari. 

Vstopnico za elito si bosta priigrali prvo- in drugouvrščena reprezentanca.

Pripravljalni tekmi

Sreda, 23. april
20.00 Francija – Slovenija

Četrtek, 24. april
20.00 Francija – Slovenija

Slovenske tekme na SP, divizija I, skupina A (Bolzano, 28. april–4. maj)*

Nedelja, 28. april
12.30 Južna Koreja – Slovenija

Torek, 30. april
12.30 Slovenija – Romunija

Sreda, 1. maj
19.30 Slovenija – Italija

Petek, 3. maj
16.00 Slovenija – Japonska

Sobota, 4. maj
19.30 Madžarska – Slovenija 

*v elito bosta napredovali prvo- in drugouvrščena reprezentanca

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca : Poljska, Ledna dvorana Tabor, Maribor
Sportal Slovenci strli poljski oreh, Krošelj zaklenil vrata
Sabahudin Kovačević, trener HD mladi Jesenice
Sportal Mladi risi so zlati!
Ne spreglejte