Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2017,
21.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Dornbirn HDD Olimpija hokej liga EBEL

Četrtek, 2. 2. 2017, 21.39

6 let, 7 mesecev

Liga EBEL, 2. februar

Zdesetkani Olimpiji z novim članom sploh prvič uspelo kaj takega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Olimpija Dornbirn | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hokejisti Olimpije, ki so se na Predarlsko opravili z le 16 igralci, med katerimi je bil tudi nov član Črt Snoj, so dosegli tretjo zaporedno zmago. Zmaji so Dornbirn z 2:3 strli po kazenskih strelih, ki jih je odločil Aleš Mušič. To je sploh prva zmaga Olimpije na terenu Dornbirna v ligi EBEL.

Ljubljansko hokejsko društvo je lov za preostalima četrtfinalnima vstopnicama začelo z dvema porazoma, nadaljevalo pa precej bolje. Po zmagah nad Fehervarjem in Gradcem so zmaji v četrtek na kolena spravili še Dornbirn, ki ga v gosteh do te tekme niso še nikoli premagali.

Opozorilo, slovo, prihod

Olimpija, ki jo je v sredo obiskal direktor lige EBEL Christian Feichtinger (družil se je tudi z županom Zoranom Jankovićem, ki obljublja pomoč) in jo opomnil na njene obveznosti, se je na Predarlsko odpravila močno oslabljena.

Trener Bojan Zajc je imel na voljo le 14 hokejistov v polju in dva vratarja. Zaradi poškodbe ali bolezni so manjkali  Boštjan Groznik, Gal Koren, Žan Luka Srpčič, Krištof Potočnik in Mark Čepon. Moštvo je ostalo tudi brez Nika Pema, ki se je preselil v drugo nemško ligo k nekdanjemu trenerju zmajev Fabianu Dahlemu, se mu je pa pridružil Črt Snoj.

Odličen začetek, slabše nadaljevanje, srečen konec

Nekdanji napadalec Slavije je že v četrtek pomagal Ljubljančanom. Ti so odlično začeli srečanje in v 13. minuti povedli prek Sache Guimonda, v drugi tretjini pa prednost prek Raphaela Bussieresa zvišali na +2.

Kapetan Aleš Mušič je odločil zmagovalca. | Foto: Sportida Kapetan Aleš Mušič je odločil zmagovalca. Foto: Sportida

Pri tem rezultatu je ostalo vse do 43. minute, ko je izjemno razpoloženi Jeff Frazee (zbral je 45 obramb) klonil prvič. Gostitelji, ki so v zadnji tretjini povsem prevladali (razmerje strelov 3/3: 13:1, celotna tekma: 47:28), so v 50. minuti izenačili in izsilili podaljšek, v katerem zadetka ni bilo. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, za zmago je zadel kapetan Olimpije Aleš Mušič.

Sploh prva zmaga pri Dornbirnu, ki vrača obisk

Zmaji so tako sploh prvič, odkar ekipi igrata v ligi EBEL, v gosteh premagali buldoge. Naslednjo tekmo bodo igrali doma, v soboto ob 16.15 bodo gostili prav Dornbirn.

Pem odšel, Črt Snoj prišel

Črt Snoj bo dres Slavije zamenjal za Olimpijinega. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Črt Snoj bo dres Slavije zamenjal za Olimpijinega. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Olimpijo, ki jo je čas spet povozil (zadnja objava na uradni spletni strani kluba je v času objave našega članka stara že dobra dva tedna, zmaji so od takrat odigrali že štiri tekme, na njeni naslovnici pa je še vedno fotografija hokejista Sebastijana Hadžića, ki ni več njen član), je okrepil nekdanji hokejist HK Playboy Slavija Črt Snoj. Zanimivo je, da so pri Olimpiji po zmagi pri Dornbirnu na spletu vendarle objavili povzetke vseh tekem kvalifikacijskega dela. Z zamudo, a ti so zdaj dostopni bralcem.

Sebastijan Hadžić

Šestindvajsetletni Snoj je večino kariere preživel pri matični Slaviji, eno sezono v prvi francoski ligi, nekaj sezon vmes igral za Olimpijo v državnem prvenstvu. V zeleno-belem dresu, v katerem se je že poskušal dokazati na preizkušnji, a se na koncu zanj dolgoročno niso odločili, je odigral tudi eno tekmo lige EBEL. V tej sezoni je s Slavijo odigral 15 tekem državnega prvenstva, na katerih je vknjižil 14 zadetkov in prav toliko podaj.

Gradec do zdaj prelisičila le Olimpija

Gradec Kena Ograjenška je po polovici kvalifikacijskega dela trdno na prvem mestu, ki ga je v četrtek okrepil s suvereno zmago nad v zadnje čase neprepričljivim Beljakom Jana Urbasa in Mihe Verliča. Panterji so Korošce, ki se morajo od prve tekme drugega dela znajti brez poškodovanega prvega vratarja Oliviera Roya, odpihnili s 6:1. Gradec je v tem delu na petih tekmah izgubil le pri Olimpiji. Do zmage je prišel tudi Fehervar, s 6:2 je odpravil češki Znojmo.

V boju za dve četrtfinalni vstopnici najbolje kaže Gradcu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida V boju za dve četrtfinalni vstopnici najbolje kaže Gradcu. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Derbi Salzburžanom

Derbi večera je v skupini za razvrstitev, v kateri so vsa moštva že uvrščena v končnici, pripadel Salzburgu Luke Gračnarja. Aktualni prvaki so po podaljšku premagali Dunaj. Na zmagovito pot se je v Bolzanu vrnil Celovec Mitje Robarja in Žige Panceta, Linz pa je točke pustil pri Innsbrucku.

 

Liga EBEL, 2. februar

Kvalifikacijska skupina:

Dornbirn : HDD Olimpija 2:3** (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 0:1)
Livingston 43. (PP1), Sylvester 50.; Guimond 13., Bussieres 28., Mušič

Graz99ers : VSV Beljak 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Zusevics 5., 25., Beach 21. 47. (PP1), Siddall 34., 34.; Urbas (podaja Verlič, 24.)
(Gradec: Ken Ograjenšek je enkrat streljal na gol; Beljak: Jan Urbas je dosegel edini zadetek Beljaka in petkrat streljal na gol, Miha Verlič je podal in dvakrat streljal na gol.)

Fehervar : Znojmo 6:2 (2:2, 2:0, 2:0)

Skupina za razvrstitev:
Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 4:3* (1:0, 1:0, 1:3, 1:0)
(Luka Gračnar je bil drugi vratar Salzburga in ni branil.)

Innsbruck : Black Wings Linz 4:2 (1:0, 2:0, 1.2)

Bolzano : KAC Celovec 3:6 (2:1, 1:4, 0:1)
Marchetti 6., Eevrson 8., Reid 35.; Neal (podaja Robar, 11., PP1), Koch 21. (Pp1), M. Geier 25. (PP1), 53., S. Geier (podaja Pance, 25.), Brucker 36.
(Celovec: Mitja Robar je podal, Žiga Pance je podal in trikrat streljal na gol.)

PP1-zadetek z igralcem več
*podaljšek
**kazenski streli

 

 

Lestvici:

Kvalifikacijska skupina:
1. Graz 99ers 5 tekem - 16 točk (4)
2. Znojmo 5 - 11 (2)
3.  VSV Beljak 5 - 9  (6)
4. Fehervar 5 - 8 (0)
5. Olimpija 5 - 7 (0)
6. Dornbirn 5 - 7 (1)

Moštva igrajo deset dodatnih tekem za preostali dve vstopnici za končnico.
() - V oklepaju so točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela.

Skupina za razvrstitev (moštva so že v končnici):
1. Red Bull Salzburg 5 tekem - 15 točk  (4)
2.Vienna Capitals 5 - 13  (6)
3. Black Wings Linz 5 - 11 (2)
4. KAC Celovec 5 - 9 (0)
5. TWK Innsbruck 5 - 6 (0)
6. Bolzano 5 - 4 (1)

Moštva zgornjega doma, ki so že v končnici, igrajo deset dodatnih tekem. Tisti, ki bodo končali na mestih med ena in tri, si bodo sami izbrali četrtfinalnega nasprotnika.
() - V oklepaju so točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela.

Ne spreglejte