Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2023,
10.54

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

Natisni članek

Alpska liga HK RST-Pellet CELJE

Torek, 15. 8. 2023, 10.54

8 mesecev, 3 tedne

ledu ne bo vsaj do septembra

"Novice s celjskega drsališča niso najbolj vzpodbudne, ledu ne bo vsaj do 1. septembra"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23
dvorana HK Celje | Katastrofalne poplave niso prizanesle niti celjskemu drsališču. Zadnji pregled ploskve je pokazal, da bodo nujni konkretnejši posegi, tako da ledu v Celju ne bo vsaj do septembra. | Foto Facebook ZPO Celje doo

Katastrofalne poplave niso prizanesle niti celjskemu drsališču. Zadnji pregled ploskve je pokazal, da bodo nujni konkretnejši posegi, tako da ledu v Celju ne bo vsaj do septembra.

Foto: Facebook ZPO Celje doo

Celjsko drsališče v Mestnem parku je poplavila nedavna ujma, ob ploskvi je poškodovala tudi velik del opreme hokejistov HK RST-Pellet Celje, ki so morali poiskati alternative za trening. Tudi v prihodnji dneh se še ne bodo mogli vrniti v svoj hokejski dom, saj je temeljit pregled ploskve pokazal, da bodo nujni konkretnejši posegi, zato ledu v Celju ne bo vsaj še do 1. septembra.

Tacen
Sportal Poplave pustile razdejanje tudi na športnih objektih, kako bo s sanacijo? #foto #video

Katastrofalne avgustovske poplave so prizadele tudi športno infrastrukturo. Prizanesle niso niti drsališču v Mestnem parku Celje, v katerem domujejo hokejske selekcije HK RST-Pellet Celje. Voda ga je poplavila do metra višine, ob ploskvi je bila poškodovana tudi oprema v slačilnicah.

Predsednik kluba Vid Valenčak nam je pred dobrim tednom dejal, da še čakajo na oceno poškodb ploskve. Če te ne bi bile prehude, bi led lahko dobili v desetih dneh (sredi avgusta), a se ta scenarij žal ne bo uresničil.

"Nujni bodo konkretnejši posegi"

"Novice s celjskega drsališča niso najbolj vzpodbudne. Po petkovem temeljitem pregledu ploskve je bilo ugotovljeno, da bodo nujni konkretnejši posegi, zato ledu v Celju ne bo vsaj še do 1. septembra," so pri celjskem klubu v začetku tedna zapisali na družbenem omrežju.

Sportal Hokejska solidarnost: mlade Celjane pregnale poplave, sprejeli so jih na Jesenicah

Najprej selitev po Sloveniji, zdaj v Sisku

Člansko moštvo Celja je zadnje dni preživelo na treningih v Tivoliju. | Foto: HK RST-Pellet CELJE Člansko moštvo Celja je zadnje dni preživelo na treningih v Tivoliju. Foto: HK RST-Pellet CELJE Celjske hokejske selekcije so bile v pripravah na novo sezono tako primorane iskati nove alternative za treninge na ledu.

Trenirali so v Ljubljani in na Jesenicah, zdaj pa se člansko moštvo ter ekipi U17 in U19 pripravljajo v Sisku, kjer bodo ostali do petka.

Članski kolektiv, ki je spomladi sporočil, da bo v novi sezoni zaigral na višji ravni, v Alpski ligi, bo v soboto odigral drugo pripravljalno srečanje. Potem ko je pred dnevi tesno izgubil pri alpskemu tekmecu Steel Wings, bo tokrat palice v gosteh prekrižal še z enim ligaškim nasprotnikom Eishockeyklub die Zeller Eisbären, mladinci pa bodo gostovali v Beljaku.

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani, ki so jih poplave prisilile v selitev, opravili prvi preizkus

"Ostajamo pozitivni"

"Ne glede na situacijo ostajamo pozitivni in se trudimo, da bomo dosegli cilje, ki smo si jih zadali za to sezono," so odločeni Celjani, ki še ne vedo, kdaj se bodo lahko vrnili v svojo dvorano. Upajo, da čim prej.

Prva tekma Alpske lige v knežjem mestu je predvidena 21. septembra, uvodna alpska tekma Celja pa pet dni prej na terenu branilca naslova HDD Sij Acroni Jesenice.

hk sž olimpija
Sportal Olimpija po kazenskih strelih izgubila prvo pripravljalno tekmo

 

Ne spreglejte