Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2022,
22.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

Asiago HDD Jesenice celinski pokal

Nedelja, 16. 10. 2022, 22.45

1 leto, 2 meseca

2. krog celinskega pokala, Asiago, tretji tekmi

Jeseničanom kljub porazu vstopnica za napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

HDD Jesenice | Hokejisti Jesenic so v boju za prvo mesto izgubili z Asiagom, a si po odpovedi kazahstanskega moštva kljub vsemu priigrali napredovanje. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Jesenic so v boju za prvo mesto izgubili z Asiagom, a si po odpovedi kazahstanskega moštva kljub vsemu priigrali napredovanje.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zadnji tekmi turnirja drugega kroga celinskega pokala izgubili z domačo ekipo Asiaga z 2:5 in zasedli drugo mesto. Čeprav naj bi napredoval le zmagovalec turnirja, so kot najboljše drugouvrščeno moštvo napredovali tudi železarji, saj je kazahstansko moštvo Sariarka Karaganda, ki je bilo že uvrščeno v 3. krog, odpovedalo sodelovanje. Jeseničani so si tako priigrali vstopnico za turnir 3. kroga, ki bo novembra v Cardiffu.

Jeseničani so konec tedna na terenu nekdanjega starega znanca iz alpske lige Asiaga, ki se je medtem preselil v ligo ICEHL, igrali enega od dveh turnirjev drugega kroga. Prvotno bi moral iz skupine D na turnir tretjega kroga, ki bo med 18. in 20. novembrom v slovaški Nitri, napredovati le zmagovalec, a je po odpovedi kazahstanske ekipe napredovala tudi najboljša druga zasedba drugega kroga. Na drugem mestu so končali železarji in člani romunske Miercureo Ciuc, a so zaradi boljše gol razlike napredovali prvi.

Že pred turnirjem v Asiagu je bilo pričakovati, da se bosta, če ne bo presenečenja, za skupno zmago udarili slovenska in italijanska ekipa, ki sta na prvih dveh tekmah turnirja vknjižili zanesljivi zmagi. Jeseničani so turško ekipo Buz Adam Istanbul in srbsko Vojvodino premagali s 5:1 in 7:1, Italijani pa z 9:2 in 14:0.

Tako je o prvem mestu na turnirju odločala zadnja tekma, ki pa so jo danes precej bolje začeli gostitelji. Michele Marchetti je že v tretji minuti poskrbel za vodstvo Asiaga, domača ekipa je nato hitro izkoristila še prvo prednost igralca več in po osmih minutah je bil izid 2:0. Jeseničani so se vrnili v igro z zadetkom Gašperja Glaviča, ko so imeli gostje v 12. minuti na ledu prav tako igralca več.

V drugi tretjini so domači dosegli še dva zadetka, najprej z igralcem več v 36. minuti in potem še ob izenačenih močeh na ledu v 39. Kanček upanja za goste je prinesel zadetek Erika Svetine v 44. minuti, ko so imeli Jeseničani na ledu celo igralca manj. A je nato Asiago deset minut pred koncem z novim golom spet pobegnil na +3, te razlike pa nato gostim ni več uspelo znižati, tako da je Asiago slavil s 5:2.

"Pričakovali smo težko tekmo, ker smo že igrali z njimi. Pripravili smo se maksimalno, žal se ni izšlo za prvo mesto, a vseeno potujemo v naslednji krog. Prvi tekmi sta bili zelo dobri, a so bili tudi nasprotniki slabši, zadnja pa je bila najtežja. Naredili smo svoje delo, gremo v naslednji krog," je po porazu dejal branilec David Planko.

Gračnarjevi napredovali  Luka Gračnar je v 3. krog napredoval z Angersom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Gračnar je v 3. krog napredoval z Angersom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Podoben turnir skupine C je v istem terminu potekal v francoskem Angersu, za katerega po novem brani Luka Gračnar.

Tam so se napredovanja razveselili domačini, ki so na odločilni tekmi s 4:1 premagali romunsko Miercureo Ciuc. Romunski klub je tako kot Jeseničani končal kot drugi, a je zaradi boljše gol razlike napredovalo gorenjsko moštvo.

Novembra v Cardiffu in Nitri

Naslednja stopnja tekmovanja sta dva turnirja tretjega kroga, ki bosta na sporedu med 18. in 20. novembrom. V slovaški Nitri, kjer so čakali na zmagovalca turnirja iz Asiaga, sta poleg domačega kluba še poljska Unia Oswiecim in ukrajinski Kremenčuk.

Vstopnico za nastop v valižanskem Cardiffu, kjer bo igrala skupina F, pa imajo Cardiff, latvijska Zemgale Jelgava in Jeseničani, ki jim je mesto na turnirju z odpovedjo igranja omogočila kazahstanska Sariarka Karaganda.

Končna določitev o zmagovalcu celinskega pokala bo padla na zaključnem turnirju. Ta bo na sporedu med 13. in 15. januarjem prihodnje leto, prizorišče še ni določeno, na njem pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi z obeh turnirjev 3. kroga.

Celinski pokal, 3. krog, skupina D

Nedelja, 16. oktober:
Buz Adamlar : Vojvodina 6:1 (4:0, 2:0, 0:1)
Asiago : HDD Sij Acroni Jesenice 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Lestvica:
1. Asiago 3 tekm3 – 9 točk
2. HDD Sij Acroni Jesenice 3 – 6
3. Buz Adamlar 3 – 3
4. Vojvodina 3 – 0

Sobota, 15. oktober:
Vojvodina : HDD Sij Acroni Jesenice 1:7 (1:1, 0:3, 0:3)
0:1 Glavič (11.), 1:1 Mirkov (PP1, 15.), 1:2 Polcs (Planko, Urukalo, 28.), 1:3 Planko (Svetina, 33.), 1:4 Ščap (Planko, 40.), 1:5 Urukalo (Rep, 46.), 1:6 Galuškin (PP1, Planko, 52.), 1:7 Polcs (PP1, Planko, 57.)

Buz Adamlar : Asiago 2:9 (1:2, 0:4, 1:3)

Petek, 14. oktober:
HDD Sij Acroni Jesenice : Buz Adamlar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
1:0 Pance (Polcs, 7.), 2:0 Galuškin (Polcs, Ščap, 29.), 3:0 Polcs (Pance, 40.), 3:1 Dubeniuk (Somsikov, 46.), 4:1 Ulamec (Jezovšek, Rep, 51.), 5:1 Planko (Ulamec, Jezovšek, 59.)

Vojvodina : Asiago 1:14 (0:2, 1:7, 0:5)

Ne spreglejte