Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
21.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer kanu kajak evropsko prvenstvo Tacen

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 21.20

6 let, 6 mesecev

Še zmeraj trdi, da so svetovni prvaki #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Jakob Marušič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Evropsko prvenstvo v Tacnu je za nami. Če na koncu potegnemo črto pod vsem skupaj, so bili rezultati naših tekmovalcev pod pričakovanji, a Jakob Marušič, vodja prireditve, meni, da je bilo prvenstvo uspešno.

Slovenska slalomska reprezentanca se od domačega evropskega prvenstva poslavlja brez posamične medalje, kar se ni zgodilo že dolgo časa. Slovensko čast so rešile kajakašice, ki so v ekipnih vožnjah zmagale, medtem ko so si kanuisti priveslali srebro. Ni še čas za iskanje krivca za slabše rezultate, saj se je sezona šele začela, tako da imajo naši tekmovalci pred seboj še veliko tekmovanj. Jeseni jih čaka še svetovno prvenstvo v Franciji.

Jernej Abramič, glavni trener slovenske reprezentance, meni, da bodo slovenski tekmovalci v prihodnosti prikazali še boljše rezultate. | Foto: Vid Ponikvar Jernej Abramič, glavni trener slovenske reprezentance, meni, da bodo slovenski tekmovalci v prihodnosti prikazali še boljše rezultate. Foto: Vid Ponikvar V finalu morajo biti napeti dvoboji

Nekateri tekmovalci so menili, da je bila postavitev v finalu nekoliko preveč odprta in da zato niso mogli pokazati svojega tehničnega znanja. Eden izmed postavljavcev proge je bil tudi Jernej Abramič, glavni trener slovenske reprezentance.

"Ta drama na koncu je dala prvenstvu nekaj grenkega priokusa. Računali smo na to, da bomo imeli med posamezniki vsaj eno medaljo. Imamo sicer dve medalji v ekipnih vožnjah. Če podrobno pogledamo rezultate, kažejo, da so tekmovalci dobro pripravljeni in da so sposobni tudi zmagati. Kar veliko je takšnih, ki lahko pridejo na stopničke. Zagotovo bo še veliko možnosti in prepričan sem, da bo tudi več uspešnih," je bil optimističen Abramič, tudi sam nekdaj vrhunski tekmovalec.

Glede same postavitev proge je Abramič povedal: "Mislim, da je bila proga zelo dobra za finale. Bolj zaprta je bila v kvalifikacijah, kar je boljšim tekmovalcem omogočala, da so se s kakšno morebitno napako uvrstili naprej, kar je tudi cilj tega. Sam menim, da se morajo boljši tekmovalci uvrstiti naprej. V finalu je lepo videti, da so boji napeti in da je proga tekoča, tako da lahko dajo tekmovalci vse od sebe."

Kljub nekoliko manjšemu številu so bili slovenski navijači najglasnejši. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kljub nekoliko manjšemu številu so bili slovenski navijači najglasnejši. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pohvalili so jih ekipe in tudi sam predsednik

Če prvenstvo rezultatsko ni bilo najbolj uspešno, pa Jakob Marušič, vodja prireditve, meni, da je bilo organizacijsko zelo dobro. "Gre za ekipo, ki že kar nekaj časa dela skupaj in organizira tekmovanja. Seveda je pred tekmo nekoliko nervoze, saj zmeraj vidiš kakšno stvar, ki bi se jo dalo narediti še bolje. Če pogledamo na splošno, menim, da noben obiskovalec ni videl kakšne večje pomanjkljivosti. Pohvalili so nas že preostale ekipe in tudi predsednik mednarodne evropske kajakaške zveze."

Marušič priznava, da bi si na tribunah želel kakšnega gledalca več, vendar jim jo je v ključnih trenutkih zagodlo tudi vreme. Tako v petek kot v soboto se je ulilo kot iz škafa. V petek jim jo je zagodla celo toča.

Na zaslužek sploh ne računajo

Dolgoletni funkcionar je že pred prvenstvom izjavil, da so svetovni prvaki v tem, kako z majhnim proračunom spraviti takšno tekmovanje pod streho. Takšnega mnenja je še danes. Kot nam je povedal, je proračun tekmovanja znašal 150 tisoč evrov. "Moram povedati, da delamo z zelo skromnimi sredstvi. Že pred tem smo vedeli, da s tem tekmovanjem prav velikega plusa ne bomo imeli. Naš glavni cilj je, da vzdržujemo dobro kondicijo tacenske proge. To je objekt v naravi, ki se lahko poškoduje ob vsaki visoki vodi. Zaradi tega prirejamo velika tekmovanja, s pomočjo katerih poskušamo vzdrževati ta objekt. Po drugi strani želimo dvigniti tudi prepoznavnost naših tekmovalcev. Vsekakor ni naš cilj, da bi od tega imeli velik zaslužek," je sklenil Marušič.

Ne spreglejte