Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
4. 6. 2017,
17.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Benjamin Savšek Tacen evropsko prvenstvo kanu

Nedelja, 4. 6. 2017, 17.06

6 let, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo

V trenirki je že čakal na podelitev medalj, nato pa ... #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
benjamin savsek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

S finalno vožnjo kanuistov se je v Tacnu končalo evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Še najbližje medalji je bil slovenski kanuist Benjamin Savšek, ki je po naknadni sodniški odločitvi prvenstvo končal na četrtem mestu. Sledilo je veliko razočaranje.

V finalni vožnji med kanuisti se je na koncu odvijala prava drama. Ko je že celoten Tacen slavil bronasto medaljo Benjamina Savška, je prišla naknadna sodniška odločitev, da se je slovenski kanuist dotaknil osmih vrat. Ta napaka ga je potisnila na najbolj nehvaležno četrto mesto. Beni je namreč že v reprezentančni trenirki čakal na razglasitev, potem pa so mu tik pred razglasitvijo povedali slabo novico.

Zmagal je branilec naslova Slovak Alexander Slafkovsky pred Švicarjem Thomasom Koechlinom, tretji pa je bil Slovak Michal Martikan. Anže Berčič je bil deveti, Luka Božič pa deseti.

Kaj je razočarani Savšek dejal po zanj vsekakor sporni odločitvi?

Za Benjamina Savška so bila usodna osma vrata. | Foto: Sportida Za Benjamina Savška so bila usodna osma vrata. Foto: Sportida Bil je prepričan, da ni naredil dotika

Beni seveda ni mogel skriti razočaranja, kljub temu pa se je že nekaj minut za tem fotografiral z najmlajšimi navijači, nato pa si je vzel čas za novinarje. "Ta dotik me je res presenetil, saj sem bil prepričan, da ga nisem naredil. Tako pač je. Res je škoda, bom poskušal na drugih tekmah doseči boljši rezultat," je poklapano razlagal Savšek.

Pred leti je bil že dvajset minut svetovni prvak

To pa ni bila njegova prva tovrstna izkušnja. Leta 2014 je bil na svetovnem prvenstvu že dvajset minut svetovni prvak, nato pa so enemu izmed tekmovalcev odvzeli kazenski sekundi, zato je Savšek prvenstvo končal na drugem mestu. "Dogaja se, da naknadno preko videa ocenjujejo, ali je bila res napaka na vratih. Res sem si želel medalje doma, morda bom imel še kakšno priložnost in bom poskušal takrat pokazati, da spadam na vrh," je še povedal 30-letni kanuist, ki ima z evropskih prvenstev že dve posamični medalji.

Eva Terčelj v nadaljevanju sezone računa na boljše rezultate. | Foto: Sportida Eva Terčelj v nadaljevanju sezone računa na boljše rezultate. Foto: Sportida

Kajakašici pristali na začelju

Že pred tem so bile na sporedu finalne vožnje kajakašic. Slovenci smo imeli v ognju dve orožji – Uršo Kragelj in Evo Terčelj, a se je obema dekletoma finalna vožnja žal ponesrečila. Terčeljeva je tekmovanje končala na sedmem mestu, medtem ko je bila Urša mesto za njo.

"Finalna vožnja načeloma ni bila slaba. V bistvu sem že v zgornjem delu naredila napako, ki me je stala čas in dotik. Če bi v spodnjem delu malo bolje veslala, bi bil rezultat boljši. Žal sta se pripetili dve večji napaki ..." je po tekmi povedala Terčeljeva, ki se zaveda, da je konkurenca na največjih tekmah zmeraj močnejša. "Zmeraj bolj smo skupaj, vendar to daje čar našemu športu," je dodala Eva, ki si želi v nadaljevanju sezone svoje napake popraviti, s tem pa tudi izboljšati rezultate.

Urša Kragelj je bila na koncu osma. | Foto: Vid Ponikvar Urša Kragelj je bila na koncu osma. Foto: Vid Ponikvar

Urša Kragelj: Nima smisla razglabljati

Podobnih mislih je bila tudi naša druga predstavnica Urša Kragelj. "Saj nima smisla razglabljati. Trenutek nepozornosti ... V danem trenutku bi morala napadati, ampak tako je. Po res odličnem začetku se je zgodila napaka. Občutek je bil super, ampak ... Glavo gor, to ni nekaj, kar bi mi vzelo celoletno delo. Še veliko tekem imam pred seboj."

Ne spreglejte