Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2023,
21.44

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Savdska Arabija Oleksandr Usik Tyson Fury boks

Četrtek, 16. 11. 2023, 21.44

5 mesecev, 1 teden

Tyson Fury vs Oleksandr Usik

Potrjen dvoboj Furyja in Usika, provokacije Angleža naletele na gluha ušesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Tyson Fury - Oleksandr Usik | Že na prvem soočenju med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usikom je bilo napeto. | Foto Reuters

Že na prvem soočenju med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usikom je bilo napeto.

Foto: Reuters

Veliki boksarski dvoboj, spopad dveh svetovnih prvakov težke kategorije Tysona Furyja in Oleksandra Usika, bo 17. februarja prihodnje leto v Riadu v Savdski Arabiji. Borca sta se v Londonu že srečala, Fury je v svojem slogu Ukrajinca poskušal sprovocirati s plazom žaljivk, ki pa ni imel želenega učinka.

Ukrajinski šampion Oleksander Usik je plaz Furyjevih provokacij na soočenju v Londonu pospremil z nasmeškom, na vprašanje, ali je sploh poslušal, kaj mu ima nasprotnik povedati, pa odgovoril: "Ne. To so le besede, bla, bla, bla. Se pa ta človek tako obnaša takrat, ko ga je strah, ko se ne počuti udobno."    

Petintridesetletni Tyson Fury je aktualni prvak verzije WBC, ta naslov je februarja leta 2020 odvzel Američanu Deontayju Wilderju, pa ga nato ubranil v njunem povratnem dvoboju ter še proti rojakoma Dillianu Whytu in Dereku Chisori. Še nepremagani in leto starejši Usik pa ima v lasti naslove po verzijah IBF, WBA in WBO, ki jih je septembra 2021 vzel Britancu Anthonyju Joshui. Tega je premagal še v povratnem dvoboju slabo leto zatem, nazadnje pa je pasove ubranil proti Britancu Danielu Duboisu.  

Obračun Furyja in Usika bo dal novega svetovnega prvaka v težki kategoriji v vseh močnejših boksarskih federacijah. V težki kategoriji je to nazadnje pred več kot 20 leti uspelo Britancu Lennoxu Lewisu. Borca sta še neporažena, Fury ima na računu 34 zmag (24 nokavtov), Usik 21 (14).

Fury je 28. oktobra letos skoraj doživel ponižujoč poraz proti zvezdniku mešanih borilnih veščin, Kameruncu Francisu Ngannouju. Ta je sploh prvič v karieri boksal na uradnem dogodku, borca sta se pomerila na spektaklu v Riadu, Ngannou je Furyja v tretji rundi poslal celo na tla, a so sodnike vendarle prepričale Angleževe boksarske sposobnosti in so mu dodelili zmago z večinsko sodniško odločitvijo.

"To bo zgodovinski dogodek. Ves boksarski svet je na to čakal dolga leta, zdaj ta dvoboj imamo. Kot promotor sem si dolgo razbijal glavo s tem dvobojem, a to je smetana na torti. Dva najboljša in neporažena težkokategornika," je dvoboj na novinarski konferenci v Londonu opisal promotor Furyja Frank Warren.

Preberite še:

Tyson Fury - Francis Ngannou
Sportal Tyson Fury razočaral, Ngannou oropan?
Ema Kozin
Sportal Slovenska borka poka od samozavesti: Sem hitrejša, pametnejša in čvrstejša
Oleksandr Usik
Sportal Usik z nokavtom ubranil pasove svetovnega prvaka
Tyson Fury
Sportal Boksarski dvoboj desetletja končno dogovorjen
Kriket
Sportal Kriket se po 128 letih vrača na olimpijske igre, kaj bo z boksom?
Ne spreglejte