Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
8.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

UFC Nate Diaz Conor McGregor

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 8.15

6 let, 6 mesecev

McGregor očitno ne bo ostal v boksu, dogovarja se za trilogijo z Diazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Conor McGregor Nate Diaz UFC 2016 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Irski borec mešanih borilnih veščin Conor McGregor se po premoru, med katerim se je v Las Vegasu spopadel z boksarsko legendo Floydom Mayweatherjem, kot kaže, vrača v UFC. Z Američanom Natom Diazom se namreč dogovarja za tretji medsebojni dvoboj, poročajo irski mediji.

Po tem, ko se je nori Irec v boksarskem spektaklu proti neporaženemu Mayweatherju konec avgusta pokazal v nepričakovano dobri luči in z enim samim dvobojem zaslužil nekajkrat več denarja, kot ga je prej v vseh svojih nastopih v UFC, se je marsikdo spraševal, ali bo borilno kariero nadaljeval v boksu.

30. decembra spet v Las Vegasu?

Zdaj se počasi že izrisuje odgovor na to vprašanje in ta bo najverjetneje negativen. McGregorjev tabor se namreč po poročanju irskega časnika Sunday World dogovarja za tretji obračun z Natom Diazom. McGregor naj bi pas prvaka lahke kategorije (do 70,3 kg) branil na turnirju UFC 219, 30. decembra v Las Vegasu.

V UFC nazadnje pred slabim letom

Irec je v osemkotni kletki nazadnje stal novembra leta 2016, ko je Američana Eddieja Alvareza v kultni newyorški športni dvorani Madison Square Garden premagal prav v dvoboju za naslov prvaka lahke kategorije.

Z Diazom neodločen izid

Z Natom Diazom se je McGregor že pomeril dvakrat, prvič marca leta 2016, ko ga je Američan premagal z davljenjem, nato pa v povratnem dvoboju še enkrat avgusta istega leta, ko se je zmage po večinski odločitvi sodnikov veselil Irec. Oba dvoboja sta bila izjemno napeta in izenačena, zato se je že takrat govorilo o morebitni epski trilogiji.

Tudi Diaz si želi dobro zaslužiti

Ta, kot kaže, postaja realnost, a za njun tretji dvoboj več prilagajanja čaka Diaza. Prva dva obračuna sta namreč potekala v velterski kategoriji (do 77,1 kg), tretji bo, kot že rečeno, v lahki. Bi pa v primeru dogovora tudi Diaz bržčas zaslužil ogromno denarja. McGregor je namreč prvi zvezdnik mešanih borilnih veščin, ki si je ta status z obračunom z Mayweatherjem le še utrdil.

Diaz je že po dvoboju McGregor – Mayweather govoril, da je v oktagon pripravljen stopiti kadarkoli, a si želi za dvoboj z Ircem prejeti "vsaj 20 milijonov dolarjev".

Predsednik UFC zanika govorice

Ponoči se je prek Twitterja oglasil tudi predsednik UFC Dana White, ki je zanikal, da naj bi se McGregor in Diaz dogovarjala za dvoboj. "To sploh ni res," je zapisal White, a mu marsikdo ne verjame, saj je predsednik znan tudi po "strateških" izjavah za javnost, ki velikokrat prikrivajo dejstva, da ljudje ne bi izvedeli preveč, dokler UFC dogodka ne objavi tudi uradno, z vsem pompom, ki mu pritiče.  

Ne spreglejte