Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2024,
20.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Elfyn Evans Kalle Rovanperä Ott Tänak Thierry Neuville Esapekka Lappi Ford M-Sport Hyundai Toyota WRC reli

Petek, 16. 2. 2024, 20.30

2 meseca, 1 teden

Reli Švedska, sobota

V sneg se je zakopal še Katsuta, Lappi pod pritiskom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
reli švedska Esapekka Lappi Toyota | Esapekka Lappi je vodil na polovici sobotnega dirkaškega dne na Švedskem. | Foto Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi je vodil na polovici sobotnega dirkaškega dne na Švedskem.

Foto: Red Bull Content Pool

Na zimskem reliju Švedska za točke svetovnega prvenstva tudi v soboto dopoldne ni manjkalo drame, kot naslednji je na snežni bankini nasedel Takamoto Katsuta, ki je bil pred tem na drugem mestu. Tako je imel vodilni Esapekka Lappi pred zadnjimi sedmimi hitrostnimi preizkušnjami že debelo minuto prednosti pred zasledovalci, a so se mu ti - Adrien Fourmaux, Elfyn Evans in Thierry Neuville popoldne nekoliko približali.

reli Švedska Ott Tänak Hyundai
Sportal V ekstremnih snežnih pogojih so se vrteli tudi najboljši #video

Takamoto Katsuta | Foto: Red Bull Content Pool Takamoto Katsuta Foto: Red Bull Content Pool V soboto dopoldne so bile na reliju Švedska, na drugi dirki letošnjega svetovnega prvenstva, tri hitrostne preizkušnje. Na dirko sta se vrnila tudi Kalle Rovanperä (Toyota) in Ott Tänak (Hyundai), ki petkove etape nista dokončala. Dobila sta vsak po en brzinec, a v skupni razvrstitvi dirke seveda nimata možnosti za visoka mesta, saj zaostajata skoraj 50 minut. Tretji brzinec pa je dobil Adrien Fourmaux (M-Sport Ford), ki se je prebil na drugo mesto. Po 11. hitrostni preizkušnji je imel 1:24,3 zaostanka za vodilnim Esapekko Lappijem (Hyundai). V petek drugi Takamoto Katsuta (Toyota) je na desetem brzincu nasedel na snežni bankini in z dirkanjem ni mogel nadaljevati. "Zdaj, ko vodim, mi je psihološko težje. Dirkal sem preveč zadržano, bolj že ne morem paziti. Ne dotikam se bankin. Zadnji kilometri 11. brzinca so bili zelo zahtevni," je povedal finski dirkač.

Nekaj bolje kot v petek, ko sta imela težave tako s tehniko kot sneženjem, sta v soboto dopoldne dirkala kandidata za naslov prvaka, Elfyn Evans (Toyota) in Thierry Neuville (Hyundai). Zmanjšala sta svoj zaostanek in se prebila na tretje oziroma peto mesto. Oliver Solberg (Škoda) je z dirkalnikom šibkejšega razreda WRC2 izgubil skoraj minuto in s tretjega mesta nazadoval na četrto.

Elfyn Evans | Foto: Guliverimage Elfyn Evans Foto: Guliverimage Popoldne je dve od treh hitrostnih preizkušenj dobil Neuville in napredoval na četrto mesto. Lappi je še naprej dirkal previdneje in Fourmaux in Evans sta se mu nekoliko približala. "Res sem užival, nekaj zavojev je bilo odličnih. Prav dobro se počutim," je napovedal Finec pred nedeljskim zadnjim delom. Na poti do vodstva ga ni oviral niti eden od tekmecev, Gregoire Munster (Ford) se je namreč zataknil v snežno bankino ob cesti, a Lappi ga je brez težav obvozil.

Poglejte vrhunce sobotnega dirkanja na reliju Švedska:

V nedeljo dopoldne so bo z zadnjimi tremi brzinci dirka končala, na 18. (t. i. power stage) se bodo delile še dodatne točke.

Reli Švedska, po 15. od 18 hitrostnih preizkušenj:

1. Esapekka Lappi (Hyundai)

2. Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) +1:06,3
3. Elfyn Evans (Toyota) +1:23,0
4. Thierry Neuville (Hyundai) +2:22,1
5. Oliver Solberg (Škoda) +4:01,1
6. Sami Pajari (Toyota) +5:15,1
reli Švedska Kalle Rovanperä Toyota
Sportal Veliko snega, prvak pa že pritisnil na plin #video
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe
Sportal Neuville z mojstrsko vožnjo zasenčil še Ogierja #video
Ne spreglejte