Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2023,
15.50

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Marco Bezzecchi Dani Pedrosa Jorge Martin Ducati Francesco Bagnaia MotoGP

Sobota, 9. 9. 2023, 15.50

7 mesecev, 2 tedna

MotoGP, kvalifikacije in šprint za VN San Marina

Sobota pripadla Martinu, načeti prvak tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Jorge Martin | Jorge Martin je zmagovalec sprinterske dirke motociklistov elitnega razreda motoGP. | Foto Guliverimage

Jorge Martin je zmagovalec sprinterske dirke motociklistov elitnega razreda motoGP.

Foto: Guliverimage

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec šprinterske dirke motociklistov razreda motoGP na preizkušnji za VN San Marina v Misanu. Drugi je bil Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46), tretji pa svetovni prvak, njegov rojak Francesco Bagnaia (Ducati), ki v Misanu nastopa kljub poškodbi na prejšnji dirki v Barceloni.

padec motoGP Barcelona
Sportal Bastianini na operacijo, Bagnaia je imel več sreče

Francesco Bagnaia je stisnil zobe po grdem padcu v prvem krogu na katalonskem prizorišču, ki se je na srečo končal brez zlomov. Šest dni pozneje je že nastopil na kvalifikacijah in na šprinterski dirki. A prvi voznik Ducatija je ta konec tedna precej potolčen in še ni v polni pripravljenosti za spopad s tekmeci. Tako ni imel pravih možnosti v boju za zmago, saj sta se najhitrejša v kvalifikacijah Jorge Martin in Marco Bezzecchi hitro oddaljila in tako je bilo jasno, da bosta ob vožnji brez napak prišla do zmage in drugega mesta.

Bolj izenačeno je bilo v boju za tretje mesto, kjer je imel Bagnaia veliko dela, da je za sabo zadržal španskega veterana Danija Pedroso (KTM), ta je drugič v sezoni dobil priložnost za nastop kot dirkač s povabilom. Prav do konca je bil nevaren za preboj na stopničke, a se je nazadnje moral zadovoljiti z minimalnim zaostankom za branilcem naslova. Tudi Južnoafričan Brad Binder (KTM) je bil blizu, a je končal na petem mestu, šesti pa je bil Španec Maverick Vinales (Aprilia).

Francesco Bagnaia je bil na sprinterski dirki tretji. | Foto: Guliverimage Francesco Bagnaia je bil na sprinterski dirki tretji. Foto: Guliverimage

"Neverjetno. še vedno čutim ogromno bolečin med vožnjo. Ni bilo najbolje, a glede na okoliščine sem lahko zelo vesel, celotno moštvo je opravilo izjemno delo. Bomo videli, kaj bo jutri, danes pa sem res zadovoljen," je po dirki dejal Bagnaia.

Italijan ima zdaj v SP 267 točk, Martin je z zmago in novimi 12 točkami zaostanek nekoliko zmanjšal, po novem je pri 222 točkah, Bezzecchi pa je pri 198.

Dopoldne so v Misanu že odpeljali tudi kvalifikacije, ki so štele tako za štartni vrstni red na šprinterski dirki kot na nedeljski klasični preizkušnji. Martin je bil razred zase, prvo vrsto pa sta si privozila še Bezzecchi in Bagnaia. Klasična dirka motoGP bo v nedeljo ob 14.00.

Francesco Bagnaia
Sportal Grd padec, prvak na rentgen, zmaga Espargaroju
Ne spreglejte