Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
7. 10. 2012,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 7. 10. 2012, 18.39

8 let

Biaggiju naslov za pol točke, Bathurst četrtič Whincupu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sebastian Vettel je slavil na VN Japonske, Sebastian Loeb pa devetič postal prvak v WRC-ju. Tu je pregled ostalega dogajanja. Izpostavimo: Max Biaggi je osvojil superbike.

Motociklistično prvenstvo superbike se je končalo v Magny Coursu. Max Biaggi (Aprilia) je imel pred zadnjima dvema dirkama lepo prednost pred Tomom Sykesom (Kawasaki) in Marcom Malandrijem (BMW), a se je situacija zapletla že na prvi francoski dirki. Biaggi je namreč odstopil, Sykes pa se mu je s tretjim mestom približal na vsega 14,5 točke zaostanka. Še večji triler je bila finalna dirka: Sykes je zmagal in je za popoln preobrat v prvenstvu potreboval šesto ali slabše mesto Biaggija. A nekdanji dirkač MotoGP-ja je dirko končal na petem mestu in svoj drugi naslov v superbiku (prvega leta 2010) osvojil za vsega pol točke! Dve dirki sta se namreč zaradi dežja končali predčasno in takrat so podelili polovične točke. Lanski prvak Carlos Checa (Ducati) je bil letos četrti.

Največjo avstralsko dirko dobila Whincup in Dumbrell

Kar je v Evropi 24 ur Le Mansa, je v Avstraliji Bathurst 1000. Gre za največjo avstralsko dirko, ki jo tam doli gledajo kot nogometni "el clasico". Na legendarnem dirkališču Mount Panorama dirka poteka dobrih šest ur, v dirkalniku pa se izmenjata dva dirkača. A naj je bila dirka še tako dolga, je letos prvo in drugo posadko ločilo le 0,3129 sekunde. Po zadnji nesreči oziroma varnostnem avtomobilu se je konkurenca namreč strnila, a v odločilnih krogih ni prišlo do spremembe. Izkušeni Jamie Whincup (Holden) je zdržal napade Davida Reynoldsa (Ford) in skupaj s Paulom Dumbrellom sta se veselila zmage. Za Whincupa je to že četrta zmaga na Bathurstu 1000, s katero je še povečal prednost v skupnem seštevku avstralskega prvenstva turnih avtomobilov (V8 supercars).

Medtem se bitka za prvaka v britanskem prvenstvu turnih avtomobilov (BTCC) vse bolj zapleta. Ta konec tedna so dirkali v Silverstonu. S sedmima mestoma na prvih dveh dirkah je Gordon Shedden (Honda) zadržal vodstvo v seštevku. Ima 21 točk prednosti pred Mattom Nealom (Honda), ki je zabeležil dva odstopa ter še šest točk več naskoka pred Jasonom Platom (MG), ki je po zmagi na prvi silverstonski dirki na drugi odstopil.

Četrto dirko končnice v nascarjevem "sprint cupu" je v Talladegi dobil Matt Kenseth (Ford), ki je se je uspel izgogniti kaosu po trčenju v zadnjem krogu. Brad Keselowski (Dodge) je s sedmim mestom zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

Ne spreglejte