Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2023,
23.03

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Natisni članek

Alex Marquez Marco Bezzecchi Ducati Francesco Bagnaia MotoGP

Sobota, 15. 4. 2023, 23.03

1 leto

MOTOGP, VN Amerik

Bagnaia dobil šprintersko dirko v Austinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Francesco Bagnaia | rancesco Bagnaia (Ducati) je bil najboljši v današnjih kvalifikacijah pred dirkaškim koncem tedna v ameriškem Austinu. | Foto Guliverimage

rancesco Bagnaia (Ducati) je bil najboljši v današnjih kvalifikacijah pred dirkaškim koncem tedna v ameriškem Austinu.

Foto: Guliverimage

Svetovni prvak v razredu motoGP Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec šprinterske dirke za svetovno prvenstvo v razredu motoGP v ameriškem Austinu. Bagnaia je bil najboljši že v kvalifikacijah, v nedeljo pa bo s prvega mesta začel tudi klasično dirko s štartom ob 21. uri po srednjeevropskem času.

Marco Bezzecchi motoGP
Sportal Ko postane prvak, bo častni krog odpeljal v spodnjicah

Za Pecca Bagnaio (Ducati) je bil "pole position" prvi v sezoni 2023. Italijan je sicer zmagal na prvi dirki sezone na Portugalskem, a je na prejšnji v Argentini padel. Tokrat vsaj na prvi polovici naloge, ki od letošnje sezone vsak dirkaški konec tedna čaka voznike najmočnejšega razreda, ni delal napak.

Italijan ni imel pravega tekmeca, saj so bili drugi dirkači le nekaj uvodnih krogov kolikor toliko blizu, potem pa jim je Ducatijev voznik pobegnil. Tako sta jim ostala le boj za preostali mesti na zmagovalnem odru, do katerih sta se na koncu prebila Španca Alex Rins (Honda LCR) in Jorge Martin (Pramac Ducati).

Na šestem mestu je dirko končal Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46), zmagovalec dirke prejšnji teden v Argentini, ki je bil tudi vodilni v seštevku sezone. Vodstvo je sicer obdržal, vendar se je prednost povsem stopila, zdaj ima 54 točk, Bagnaia na drugem mestu pa 53.

"Rad imam te kratke dirke. Dobro sem startal in skušal takoj pritiskati. Zelo sem zadovoljen, zdaj se bom osredotočil na jutrišnjo dirko, vem, da bo precej težje kot danes," je dejal branilec naslova po sprinterski dirki v Austinu.

Kvalifikacijska preizkušnja je sicer določila štartni vrstni red za obe dirki. Iz prve vrste bodo tako tudi v nedeljo začeli Bagnaia, Rins in Italijan Luca Marini (Pramac Ducati). Iz druge vrste pa bodo štartali Španec Alex Marquez (Gresini Ducati), Bezzecchi ter Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Nedeljska klasična dirka se bo v Teksasu začela ob 21. uri po srednjeevropskem času.

Marc Marquez Honda
Sportal Marquez stiska zobe, a izpušča vsaj še eno dirko
Marco Bezzecchi
Sportal Bezzecchiju prva zmaga v motoGP, Bagnaia padel in ostal brez točk
Ne spreglejte