Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 22.35

8 let

Izkušena slovenska atletinja pred prvenstvom optimistična

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Marina Tomić bo na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Portlandu najizkušenejša slovenska atletinja. Po lanski poškodbi se počasi vrača v formo.

Slovenska šprinterka na visokih ovirah Marina Tomić je lansko poletno sezono zaradi poškodb morala izpustiti, do zime pa se je spravila v red in v letošnji dvoranski sezoni veliko tekmovala. Čeprav norme letos ni potrdila, se je odločila, da potuje v Portland in doseže vrh letošnje zime.

"V letošnji dvoranski sezoni sem veliko tekmovala in sem še vedno zdrava, kar je najpomembnejše. To pomeni, da sva se s trenerjem Matejem Juhartom po vseh težavah s poškodbo v prejšnjem letu zelo dobro pripravila. Zadnja tekma pred prvenstvom v Jabloncu mi je vlila še dodatni optimizem, saj sem dosegla izid, ki me je malo pomiril. Na podlagi tega rezultata se optimistično podajam na prvenstvo, kjer si želim teči okrog 8,10, kar bi pomenilo vrnitev na lansko raven pred poškodbami," je dejala 32-letna članica celjskega Kladivarja.

Štart je ne skrbi

Na tako kratki razdalji je štart zelo pomemben, a Tomićeve ta element ne skrbi preveč: "V finalu zadnje tekme mi je uspel precej dober štart. Bil je celo prehiter. Ravno to je uganka pri ovirah. Če štartaš prehitro in si samo milimeter preblizu, se zabiješ v oviro. Moji teki še niso popolni, manjka še nekaj rutine. Zato veliko treniram in tekmujem, da bom te težave do poletja odpravila. Poleti bo lažje tudi zato, ker bo na stezi dodatnih pet ovir in se bo dalo popraviti še kaj, kar se v 60 metrih ne da."

Tomićeva, za katero skrbijo kar trije fizioterapevti in jim je hvaležna, da se je sploh uspela vrniti po poškodbi, je na zadnjem prvenstvu v Sopotu nastopila odlično. V polfinalu je s časom 8,05 izenačila osebni rekord, zasedla peto mesto v polfinalni skupini in le za dve stotinki sekunde zgrešila nastop v finalu. Če bi ji tudi letos uspelo kaj podobnega, bi bil to izjemen dosežek.

Ne spreglejte