Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
10. 3. 2016,
16.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

svetovno prvenstvo

Četrtek, 10. 3. 2016, 16.44

6 let, 7 mesecev

Na zanimivi zeleni portlandski stezi tudi trije slovenski atleti

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski šprinterji Luka Janežič, Maja Mihalinec in Marina Tomić bodo barve Slovenije zastopali na svetovnem dvoranskem prvenstvu v atletiki, ki ga bo prihodnji konec tedna gostil ameriški Portland.

Vrhunec dvoranske atletske sezone bo ob 18. do 20. marca potekal v Portlandu. Norme za nastop na prvenstvu so izpolnili štirje slovenski atleti, a je Maruša Mišmaš zimsko sezono izpustila in se tako odpovedala nastopu. Najizkušenejša v ekipi je Marina Tomić, ki bo tekla na 60 metrov z ovirami, Maja Mihalinec bo nastopila na isti razdalji brez ovir, mladi Luka Janežič pa se bo na zanimivi zeleni stezi portlandske dvorane pomeril v teku na 400 metrov.

Cilji uvrstitve v naslednji krog

"Pred nami je prvi vrhunec atletske sezone. Mednarodna atletska zveza je precej zaostrila norme, četverica pa jih je kljub temu izpolnila. Trojica, ki potuje na prvenstvo, je dobro pripravljena. Kosali se bodo z najboljšimi na svetu. Cilj vsakega je ponoviti ali izboljšati letošnje najboljše izide in se prebiti v naslednji krog tekmovanja," je na tiskovni konferenci pred odhodom čez lužo dejal Vladimir Kevo, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije (AZS).

Janežič cilja na državni rekord

"Pripravil sem se dobro, za menoj je tudi nekaj zelo močnih tekem. Želja je tek okoli državnega rekorda, kar bi lahko prineslo uvrstitev v polfinale, kar je tudi cilj," je dejal najmlajši predstavnik ekipe, ki je 12. februarja s časom 46,32 postavil državni rekord, na svetovni lestvici pa je trenutno na 27. mestu. Najhitrejši letošnji rezultat na svetu si lasti Bralon Taplin z Grenade (45,20).

Osebni rekord želi popraviti tudi velenjska šprinterka Maja Mihalinec, ki je v letošnji dvoranski sezoni veliko tekmovala: "Vso zimo sem zelo konstantno nastopala, na zadnji tekmi pa mi je uspelo popraviti tudi osebni rekord (7,24). Tega bi rada še izboljšala na svetovnem prvenstvu, kaj bo to pomenilo, pa je odvisno tudi od tekmic."

Izkušena Tomićeva v letošnji sezoni ni blestela, tudi ona pa je najboljši izid postavila prav na zadnjem nastopu v češkem Jabloncu, kjer je tekla s časom 8,17. "Vesela sem, da se mi je po lanskem težkem obdobju uspelo sestaviti. Pozimi sem kar dobro tekmovala, razveseljujoče pa je, da je zdravje na visoki ravni. Cilj je, da svoj najboljši izid sezone še izboljšam," je dejala Tomićeva, ki se je edina od trojke udeležila tudi zadnjega prvenstva v Sopotu. Tam je najboljšo slovensko uvrstitev dosegla skakalka ob palici Tina Šutej, ki je bila deseta.

Zelena steza je posebnost dvorane v Portlandu:

Ne spreglejte