Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Torek,
3. 1. 2017,
18.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

kolumna odnosi novoletna zaobljuba novo leto prazniki prazniki

Torek, 3. 1. 2017, 18.21

6 let, 6 mesecev

Ne spreminjajte, kar je dobro

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Z vsakim začetkom novega leta imamo občutek, kot da so šli vsi števci na nulo.

Je čas in priložnost za začetek marsičesa novega, drugačnega, boljšega. Čas za nove zaobljube in zastavljanje novih ciljev. Je tudi čas za ovrednotenje vsega – tako dobrega kot slabega.

Ob vsem zastavljanju novega pa se ne sme zgoditi, da se pozabi na tisto "zgolj" ohranjanje dobrega in starega, saj je namreč tudi to zelo velik, če ne še večji in težji izziv in cilj.

Prehod v novo leto je navadno čas, ko si zastavimo nove cilje.  | Foto: Reuters Prehod v novo leto je navadno čas, ko si zastavimo nove cilje. Foto: Reuters

Novo leto s seboj prinese vedno novo upanje

Nov začetek na marsikaterem področju. Vendar pa preden si posameznik zastavi nove cilje, si mora odgovoriti, kako močno si ta cilj zares želi doseči. Kajti, če vam telo pravi, da omahujete, da globoko v sebi niste povsem odločeni, potem ste že na začetku obsojeni na propad in posledično na neuspeh in obsojanje samega sebe.

Saj veste, kot v obdobju šolanja, ko se med vsakimi počitnicami odločiš, koliko se boš učil in kaj vse nadoknadil. Potem pa mine en dan, dva dneva, trije … In vsak dan imaš večji občutek krivde.

Pa ne samo to. Namesto da bi bil takrat, ko nisi delal za šolo, sproščen in se imel lepo, se zaradi neizpolnjevanja ciljev tudi takrat nisi mogel imeti lepo. Bolje bi bilo, da bi si že vnaprej rekel, da čez počitnice ne boš delal oziroma da boš za šolo delal drugo polovico počitnic. Tako bi lahko ves čas počitnic užival.

Če želimo cilj doseči, moramo biti disciplinirani.  | Foto: Thinkstock Če želimo cilj doseči, moramo biti disciplinirani. Foto: Thinkstock

Izgovori, izgovori …

Ob zastavljanju novih ciljev si je torej vedno zelo pomembno odgovoriti, ali si tega zares želite in ali ste na ta podvig pripravljeni zdaj ali za to še ni prišel čas in je to le pot zorenja odločitve.

Kajti če niste zares pripravljeni, smo ljudje naravnost briljantni v IZGOVORIH.
 
Izgovori pa niso nič drugega kot nateg samega sebe. Namesto da iščete vse vrste izgovorov, zakaj nečesa niste naredili, zakaj nekoga niste poklicali, zakaj ste ponovno zamudili …, se raje vprašajte in si iskreno odgovorite, ali ste si to zares dovolj močno želeli!? Kajti če si človek nekaj zares dovolj močno želi, bo naredil vse, da cilj doseže. To je namreč naravna danost, borbenost in ustvarjalnost človeka.

Je pa za vsakim doseženim ciljem vedno dolga pot, polna vzponov in padcev. Nobena pot ni linearna, sestavljena samo iz vzpona, in cilj ne pride čez noč, niti ti ni sam od sebe dan oziroma osvojen. Ne nazadnje pa so padci le pot učenja. Zavili ste levo, namesto desno …

Za doseženim ciljem je vedno dolga pot.  | Foto: Bojan Puhek Za doseženim ciljem je vedno dolga pot. Foto: Bojan Puhek

Ljudje smo odnosna bitja

Ob poti samouresničevanja pa je neskončnega pomena gledati in pomagati ne samo sebi, ampak tudi drugim okoli nas. Saj smo vendar odnosna bitja. Vendar pa si je na tem mestu vredno zapomniti, da niso vsi vaši bližnji ali daljni vredni vaše pomoči.

Nekateri si je namreč morda niti ne želijo in takim NE MORETE pomagati. Ob takih ljudeh lahko le postopoma začnete izgubljati same sebe in počasi izgubite še svoje življenje. Ne trudite se za tiste, ki so zlonamerni, govorijo za vašim hrbtom, so brez obraza in imena.

Če se boste trudili za njih oziroma svoj čas namenjali takim ljudem, boste prikrajšali tiste, ki si vaše bližine, vaše pomoči želijo. In ti ljudje, ki si vaše družbe želijo, so tudi kritični. O, ja. Na obrazu nimajo zgolj nasmeha. Vendar pa to delajo dobronamerno in vam pomagajo doseči zastavljeni cilj. Cenite in ovrednotite takšne ljudi okoli sebe, kajti s skupnimi močmi se človek največ nauči in raste. Ob tem pa ne pozabite na sebe: kakšni ste pa vi?


Priporočamo v branje:

Če me imaš zares rada, zakaj se ne ljubiš z menoj?

Sodobno suženjstvo

Ne želim biti z nekom, ki si ne želi biti z menoj

Vas v drugem odnosu ponovno čaka razočaranje?

Želite odrasle otroke? Pustite jim odrasti.


Slabo ovrednotite, pustite za seboj in ne ponavljajte

Če vas je v preteklem letu zapustil/-a partner/-ica ali vas odpustil delodajalec, je tudi to čas za ovrednotenje najprej samega sebe. Če ste delali napake, če niste slišali …, imate možnost, da se nekaj novega naučite in zrastete. S tem tudi prevzamete svojo odgovornost in stvari v prihodnosti ne boste ponavljali.

Če ste bili zapuščeni ali odpuščeni po krivici, pa vas tako ali tako oseba ali podjetje ni bilo vredno in rast ni bila mogoča. Tako se vam je odprla velika priložnost za pot naprej. Pot, ki ste si jo morda tudi sami potihoma nekje globoko v sebi želeli, le moči za spremembo ni bilo dovolj. Na tak način je končanje nečesa lahko prava usluga v življenju. Takrat je namreč človek primoran iti naprej. Odpreti nova vrata, zapreti stara in s tem pridobiti nova obzorja.

Tistega, kar je dobro, ne spreminjajte.  | Foto: Thinkstock Tistega, kar je dobro, ne spreminjajte. Foto: Thinkstock

Dobrega ne spreminjajte

Tisto, kar je bilo dobrega in je delovalo, pa odnesite s seboj in predvsem ohranjajte. Tega ne spreminjajte. Ne sprašujte se, ali bi vam lahko bilo tam, kjer ste, ali v tem, kar počnete, še lepše, še boljše, kajti tako si boste čisto sami povzročili, da ne bo več tako lepo, tako zadovoljujoče. Povsem srečen človek lahko na tak način kaj hitro postane nesrečen.

Kolumne izražajo stališča avtorjev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Siol.net.
Ne spreglejte