Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2024,
12.40

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

umor Dunaj

Sobota, 24. 2. 2024, 12.40

2 meseca

V dunajskem bordelu odkrili tri ubite ženske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Dunaj, policija | Ob vstopu v lokal Asia Studio so policisti in reševalci naleteli na zelo nasilen prizor.  | Foto Guliverimage

Ob vstopu v lokal Asia Studio so policisti in reševalci naleteli na zelo nasilen prizor.

Foto: Guliverimage

V enem od bordelov na Dunaju je policija v petek odkrila tri ubite ženske in pridržala 27-letnega osumljenca, ki so ga našli v bližnjem parku, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA dejal tiskovni predstavnik policije Philipp Hasslinger. Dunaj je sicer v zadnjem dnevu pretresel še en femicid, ko je moški domnevno ubil svoji ženo in hčer.

Storilec naj bi ženske napadel z nožem, pri čemer pa je tudi sam utrpel lažje poškodbe. Reševalce so sicer poklicali na pomoč v bordel, a ženskam niso več mogli pomagati.

V času napada je bila v lokalu še ena zaposlena, ki se je zaklenila v eno od sob, a je vse slišala. Policija jo je kot pričo že zaslišala. Zaslišanje osumljenega moškega, prosilca za azil iz Afganistana, še poteka, so pojasnili pri policiji.

Moški se je že pri aretaciji vedel agresivno, zato so ga sprva onesposobili z električnim paralizatorjem, nato pa pridržali. Zaradi poškodb, ki si jih je po oceni policije povzročil sam, so ga tudi oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Dopoldne so ga prepeljali v pripor in na zaslišanje. Motiv za zdaj še ni znan.

Policiste pričakal grozljiv prizor

Ob vstopu v lokal Asia Studio so policisti in reševalci odkrili zelo nasilen prizor. Ubite ženske so namreč utrpele veliko globokih ran, tako jim je bilo že ob prihodu jasno, da jim najverjetneje ni pomoči. Trupla so našli v različnih sobah. Za zdaj jim še ni uspelo potrditi identitete ubitih žensk, niti niso našli njihovih dokumentov.

Moški naj bi ubil svoji ženo in hčer

Avstrijsko prestolnico pa je v zadnjem dnevu pretresel še en femicid. Policija je namreč v petek našla nasilno ubito 51-letno mater in 13-letno hčer. Kot glavnega osumljenca pa trenutno obravnavajo očeta, ki je po odkritju trupel izginil.

Zaradi zadnjih primerov nasilja je predstavnica opozicijskih avstrijskih socialdemokratov (SPÖ) Eva-Maria Holzleitner pozvala vlado h kriznemu zasedanju in pripravi akcijskega načrta za boj proti nasilju. Vsaka tretja ženska v Avstriji je namreč žrtev nasilja, še poroča APA.

Predstavnik svobodnjakov FPÖ Dominik Nepp pa je opozoril na porast nasilja na Dunaju in pozval k učinkoviti politiki deportacij.

policija, avstralska policija
Novice Avstralijo pretresa hud zločin: policist obtožen umora TV-voditelja in njegovega partnerja #video
Peru tržnica
Novice V Peruju prijeli slovenskega ubežnika, ki so ga iskali zaradi poskusa umora
Don Steven McDougal
Novice Zaradi umora 11-letne deklice mu grozi smrtna kazen #video
Ne spreglejte