Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2024,
9.41

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

televizijski voditelj stevard umor Avstralija policija

Petek, 23. 2. 2024, 9.41

2 meseca

Avstralijo pretresa hud zločin: policist obtožen umora TV-voditelja in njegovega partnerja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

28-letni avstralski policist Beau Lamarre je obtožen umora pogrešanega televizijskega voditelja Jesseja Bairda in njegovega partnerja Luka Daviesa. Lamarre je bil nekdanji partner televizijca Bairda.

Avstralska policija je v sredo sprožila iskanje pogrešanega para, potem ko so njune stvari našli prekrite s krvjo v zabojniku blizu Sydneyja. Preiskovalci so sporočili, da še niso našli trupel moških ali potrdili njunega vzroka smrti.

Umora televizijskega voditelja Jesseja Bairda in njegovega partnerja Luka Daviesa je osumljen Beau Lamarre, Bairdov nekdanji fant, ki se je danes predal policiji. Policija domneva, da je bil par umorjen v ponedeljek na Bairdovem domu v Paddingtonu, predmestju Sydneyja, nato pa je morilec njuni trupli preložil v bel kombi, je poročal britanski BBC.

Našli so krvava oblačila, kreditne kartice in telefon

Priče so preiskovalcem povedale, da so na ponedeljkovo jutro slišale kričanje in prepir, na prizorišču na jugu Sydneyja pa so zjutraj posneli tudi najeti kombi. Na prizorišču zločina v Paddingtonu so našli naboj, ki se ujema z Lamarrovo službeno pištolo, ter veliko krvi in ​​znake boja, je sporočila Policija Novega Južnega Walesa.

Baird in Lamarre sta se razšla pred meseci

Poleg tega glavni osumljenec Lamarre v torek ni prišel v službo, policija pa je v smetnjaku v Cronulli, 28 kilometrov od kraja zločina, našla okrvavljena oblačila, telefon in kreditne kartice. Policija je že prosila javnost, ki ima kakršnekoli informacije o dogodku, naj se obrne nanjo.

"Zelo pomembno je, da najdemo trupli ne le zaradi vzroka smrti, ampak tudi zaradi družine," je dejal detektiv Daniel Doherty.

Baird je bil televizijski voditelj in poročevalec v studiu 10 pri Network 10, dokler decembra programa niso ukinili, medtem ko je Davies delal kot stevard za letalsko družbo Qantas. Lamarre se je policiji pridružil leta 2019 in je bil prej znan bloger, ki je srečal številne zvezdnike, med drugim Taylor Swift, Harryja Stylesa in Miley Cyrus.

Detektiv Doherty ni razkril domnevnega motiva za umora, povedal pa je, da sta se Lamarre in Baird razšla pred meseci, zato preiskavo nadaljujejo v tej smeri, še poroča BBC.

Peru tržnica
Novice V Peruju prijeli slovenskega ubežnika, ki so ga iskali zaradi poskusa umora
Marijin most pri Neuschwansteinu
Novice Razkrite podrobnosti srhljivega zločina pri pravljičnem gradu
Don Steven McDougal
Novice Zaradi umora 11-letne deklice mu grozi smrtna kazen #video
Ne spreglejte