Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2020,
9.41

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

8

Natisni članek

terorizem napad Francija Nica

Petek, 30. 10. 2020, 9.41

3 leta, 5 mesecev

Teroristični napad v Nici: med žrtvami tudi mati treh otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

8

Napad v Nici | Med žrtvami terorističnega napada v Nici je tudi 44-letna Brazilka, ki je mati treh otrok. | Foto Reuters

Med žrtvami terorističnega napada v Nici je tudi 44-letna Brazilka, ki je mati treh otrok.

Foto: Reuters

Med žrtvami napadalca z nožem, ki je v četrtek v cerkvi Notre-Dame v francoski Nici ubil tri ljudi, je tudi 44-letna Brazilka, ki je mati treh otrok, je potrdilo brazilsko zunanje ministrstvo. Francoska policija je danes sporočila, da v povezavi z napadom zaslišuje 47-letnega moškega, ki naj bi bil v stiku z napadalcem.

Moškega, ki ga sumijo, da je bil v stiku z 21-letnim napadalcem, šlo je za prebežnika iz Tunizije, ki je v Francijo prispel 9. oktobra, je francoska policija v četrtek zvečer pripeljala na zaslišanje. V napadu v cerkvi Notre-Dame je bila prej omenjena 44-letna Brazilka hudo ranjena, vendar ji je uspelo pobegniti in se zateči v bližnji bar, kjer pa je pozneje zaradi hudih poškodb umrla. "Povejte mojim otrokom, da jih imam rada," je po poročanju francoskih medijev dejala pred smrtjo.

V Nici je ljudi napadel 21-letni prebežnik iz Tunizije. Video: Planet.


Napad v Nici
Novice Znane podrobnosti o migrantu, ki je ženski prerezal vrat in ubil še dve osebi #video #foto

Med žrtvami napada tudi 44-letna mati treh otrok

Na brazilskem zunanjem ministrstvu so potrdili, da je bila 44-letna Brazilka ena od žrtev napada v Nici. "Brazilska vlada z obžalovanjem sporoča, da je ena od žrtev 44-letna brazilska mati treh otrok, ki živi v Franciji," so sporočili. "Brazilski predsednik Jair Bolsonaro v imenu brazilskega naroda izraža globoko sožalje družini in prijateljem državljanke, umorjene v Nici, pa tudi drugih žrtev, ter izraža solidarnost francoskemu ljudstvu in francoski vladi," so še dodali.

V skoraj pol ure trajajočem napadu v cerkvi je napadalec obglavil 60-letnico in 55-letnega moškega. Hudo ranjeni Brazilki je uspelo pobegniti, a je pozneje zaradi poškodb umrla. | Foto: Reuters V skoraj pol ure trajajočem napadu v cerkvi je napadalec obglavil 60-letnico in 55-letnega moškega. Hudo ranjeni Brazilki je uspelo pobegniti, a je pozneje zaradi poškodb umrla. Foto: Reuters

V skoraj polurnem divjanju v cerkvi Notre-Dame v središču Nice je tunizijski napadalec s 30-centimetrskim nožem prerezal grlo 60-letnici tako globoko, da jo je praktično obglavil, so potrdile francoske oblasti. V bližini bazilike so našli telo moškega, 55-letnega uslužbenca cerkve, ki mu je prav tako prerezal vrat. Napadalca je policija ustrelila in ranila. Francoski predsednik Emmanuel Macron je napad v baziliki označil za islamistični teroristični napad.

Ne spreglejte