Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
8.59

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

meja obstreljevanje orožje raketa Ukrajina Rusija

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 8.59

3 mesece, 2 tedna

684. dan vojne v Ukrajini

Rusija znova z obsežnimi napadi na Ukrajino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57
ruska vojska | O ruskih zračnih napadih so poročali tudi iz mesta Novomoskovsk, kjer je bilo po navedbah lokalnih medijev ranjenih 24 ljudi, med njimi pet otrok. | Foto Reuters

O ruskih zračnih napadih so poročali tudi iz mesta Novomoskovsk, kjer je bilo po navedbah lokalnih medijev ranjenih 24 ljudi, med njimi pet otrok.

Foto: Reuters

Ruska vojska je danes znova izvedla več obsežnih zračnih napadov na več območjih po vsej Ukrajini. Umrli so najmanj trije ljudje, več deset pa je bilo ranjenih. Opozorila pred zračnimi napadi so se sicer sprožila po celi državi, tudi na območjih na zahodu Ukrajine, ki so od frontnih črt oddaljena več sto kilometrov.

Pregled pomembnejših dogodkov dneva: 

9.00 Rusija znova z obsežnimi napadi na Ukrajino

9.00 Rusija znova z obsežnimi napadi na Ukrajino

Ruske sile so po poročanju lokalnih oblasti izvedle več napadov po celotni Ukrajini. Po navedbah opazovalcev je skoraj ducat ruskih strateških bombnikov izstreljevalo balistične rakete in hipersonične rakete tipa kinžal, uporabili so tudi brezpilotne letalnike, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napadi so v mestih Krivoj Rog, Hmeljnicki in Zmijiv skupno terjali najmanj tri smrtne žrtve, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil namestnik vodje urada ukrajinskega predsednika Oleksij Kuleba.

V mestu Krivoj Rog so ruske sile zadele nakupovalno središče in nekaj večnadstropnih stavb, pri čemer je bila ubita ena oseba, v Zmijivu pa je več ljudi ostalo pokopanih pod ruševinami hiše, kar je bilo usodno za starejšo žensko. Še ena oseba je umrla v regiji Hmeljnicki na zahodu države, daleč stran od frontnih črt.

Iz mesta Zaporožje medtem poročajo o poškodovani stavbi in štirih ranjenih, skupno so v mestu zabeležili pet večjih eksplozij. O eksplozijah so poročali tudi iz mesta Harkov, ruske sile so zadele predvsem cilje v industrijski coni. Najmanj en človek je bil ranjen.

Potem ko so v zadnjem času tudi ukrajinske sile obstreljevale zlasti rusko obmejno regijo Belogorod, so ruske oblasti v petek prebivalcem območja ponudile možnost selitve. Doslej so evakuirali že okoli 300 ljudi. Guverner regije Belgorod ob rusko-ukrajinski meji Vjačeslav Gladkov je danes dejal, da so jih začasno namestili v druga mesta v regiji, ki so bolj oddaljena od meje.

Volodimir Zelenski
Novice Zelenski: Vojna v Ukrajini kaže, da Evropa potrebuje skupno proizvodnjo orožja
Ukrajina Črno morje
Novice Ukrajina: Uničili smo ruski poveljniški center na Krimu
Raketa
Novice Rusija nad Ukrajino s severnokorejskimi raketami
valuk
Novice Razkrivamo, kako se je Slovenija odrezala pri vojaški pomoči Ukrajini
Ne spreglejte