Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
15.19

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

incident srednja šola Maribor pust ZDA ku-klux klan

Sreda, 14. 2. 2024, 15.19

2 meseca, 1 teden

Na mariborski srednji šoli se je za pusta oblekel v kukluksklanovca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
ku-klux klan | Dijak ene izmed mariborskih srednjih šol se je oblekel v belo ogrinjalo s koničastim pokrivalom, ki je simbol ameriške rasistične organizacije kukluksklan. (Fotografija je simbolična.) | Foto Shutterstock

Dijak ene izmed mariborskih srednjih šol se je oblekel v belo ogrinjalo s koničastim pokrivalom, ki je simbol ameriške rasistične organizacije kukluksklan. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Shutterstock

Na pustni torek se je eden izmed dijakov na mariborski srednji šoli oblekel v belo ogrinjalo s koničastim pokrivalom, ki je simbol ameriške rasistične organizacije kukluksklan, ob tem pa je še iztegnil roko v nacističen pozdrav, je poročal časnik Večer.

Na eni izmed mariborskih srednjih šol si je na pustni torek dijak oblekel belo ogrinjalo s koničastim pokrivalom, ki je simbol ameriške rasistične organizacije kukluksklan. S fotografije, ki jo je pridobil časnik Večer, je razvidno, da dijak ni bil le oblečen v neprimerno masko, temveč je v pozdrav dvignil tudi desnico kot pri znanem nacističnem pozdravu in se ob poziranju fotografiral.

Z videoposnetka, ki ga je na YouTube profilu objavil omenjeni časnik, pa je razvidno tudi, kako je dijak razprostrl sporno bojno zastavo konfederacije, ki velja za simbol poveličevanja ameriške državljanske vojne, rasizma, suženjstva, segregacije in bele nadvlade ter je v ZDA večinoma umaknjena.

"Takoj ko sem bila seznanjena s tem dogodkom, sem dijaku odvzela pokrivalo, ki ga je sicer po koncu šolskih obveznosti lahko odnesel domov. S fantom smo opravili tudi razgovor v prisotnosti svetovalne delavke," je ob incidentu povedala ravnateljica srednje šole in dodala, da se dijaku maska ni zdela neprimerna. Dejal naj bi tudi, da je oblečen v duha, kot pa je dodala ravnateljica, je v njihovih šolskih pravilih zapisano, da dijaki ne smejo imeti prekritega obraza, sama pa takega primera še ni doživela, še poroča Večer.

Ravnateljica je dijaku zaradi neupoštevanja šolskih pravil pokrivalo odvzela. "Nekateri dijaki mislijo, da lahko delajo, kar želijo, ne upoštevajo nobenih navodil, nobenih pravil. Vse se jim zdi dovoljeno in nimajo nobenih moralnih zadržkov, tudi vrednote imajo svojevrstne," je za Večer še povedala ravnateljica.

Dodala je še, da bodo dijaku izrekli vzgojni ukrep, pregledujejo pa tudi ostalo zakonodajo, kako sploh lahko ukrepajo vnaprej. Poleg tega je dijakom naročila izbris fotografij in posnetkov, saj na šolskem območju fotografiranje brez njenega dovoljenja ni dovoljeno.

Preberite še:

Branko Pivljakovič, komandir, Policijska postaja Šentilj
Novice Krvavi obračun pri pokopališču, žrtev naj bi bil nekdanji komandir policije
Mr Beast
Trendi Incident pri sosedih: zaradi slavnega youtuberja se je zastrupilo več ljudi
učilnica prazna šola
Novice Na gimnaziji v Pomurju se je zgodil incident
Ne spreglejte