Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
14.28

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Vzajemna nezgodno zavarovanje nezgoda potovanje PR članek

Sreda, 7. 2. 2024, 14.28

2 meseca, 2 tedna

Na kaj je treba pomisliti pred odhodom v tujino

Oglasno sporočilo
iStock-537191567_1200 | Foto iStock

Foto: iStock

Že veste, kje boste preživeli zimske počitnice? Če se odpravljate na smučanje ali izlet v tujino, ne pozabite, da se lahko hitro zgodi tudi kakšna nezgoda. Da bi lahko kakovostno poskrbeli za svoje zdravje v primeru poškodbe ali bolezni, je pred odhodom čez mejo dobro poskrbeti za primerno zdravstveno zavarovanje za tujino. Pri Varuhu zdravja, Vzajemni, imajo pestro ponudbo za krajši izlet, daljše potovanje ali potovalne avanture večkrat na leto. Ključne prednosti Zavarovanja za tujino so široka kritja, asistenca 24/7 v slovenščini, storitev Dr. Posvet pri celoletnem zavarovanju Multitrip in visoke zavarovalne vsote – vse do 1.000.000 evrov.

Odgovornost na smučišču

Za smučanje v tujini pri Varuhu zdravja priporočajo, da Zavarovanju za tujino priključite tudi dodatek za nezgodo in dodatek za odgovornost na smučišču v tujini. To kritje je že nekaj časa obvezno na smučiščih v nekaterih državah. Tako boste zavarovani tudi na belih strminah izven naših meja.

Nezgoda v tujini

Nezgode se ne dogajajo le na smučišču. Za celoten čas potovanja lahko Zavarovanju za tujino pod ugodnimi pogoji priključite tudi dodatek za nezgodo, ki vključuje izplačilo do 10.000 evrov v primeru trajne invalidnosti (nad 40 odstotki) in dnevno nadomestilo za podaljšano bivanje v bolnišnici.

Informativna primera:
 

  • Zavarovanec Varuha zdravja je v Italiji doživel smučarsko nesrečo, v kateri je bila prerezana njegova stegenska mišica, rana je bila globoka kar 20 cm. S helikopterjem so ga odpeljali v bolnišnico v Bolzanu, kjer je bil zavarovanec dvakrat operiran. Ko je bilo njegovo stanje stabilno, so pri Varuhu zdravja zanj uredili prevoz z reševalnim vozilom do Slovenije, kjer je nadaljeval zdravljenje. Stroške, ki so dosegli 9.440 evrov, je zanj plačala zavarovalnica.
     
  • Zavarovanka je med smučanjem v tujini odšla še na nočno sankanje in se poškodovala. Postavljena je bila diagnoza poškodbe sprednje križne vezi in medialnega kolateralnega ligamenta. S smučišča so jo odpeljali s sanmi, kjer jo je prevzel rešilni avto in jo odpeljal v bolnišnico. Stroške zdravljenja v tujini v višini 4.400 evrov je zanjo krila zavarovalnica.

iStock-104824071_1200 | Foto: iStock Foto: iStock

24-urna pomoč v tujini

Asistenčni center Varuha zdravja, ki pomoč organizira v slovenskem jeziku, je zavarovancem na razpolago 24 ur na dan, vse dni v tednu. V primeru nezgode ali bolezni se takoj obrnite na asistenčni center na telefon +386 1 47 18 777 ali jim pišite na tujina@vzajemna.si, kjer vam bodo svetovali, kako ravnati.

Za potovanje večkrat na leto izberite Multitrip

Za vse, ki potujete večkrat na leto, pri Varuhu zdravja svetujejo, da izberete Celoletno zavarovanje za tujino Multitrip. Primerno je za več posameznih potovanj v tujino, ki ne trajajo več kot 90 dni. Ob sklenitvi Multitripa vam pripada tudi brezplačna uporaba storitve Dr. Posvet, ki omogoča klepet ali videoposvet s slovenskim zdravnikom kadarkoli in kjerkoli ste.

Izberite pravi paket zase

V Varuhu zdravja, Vzajemni, so oblikovali širok nabor paketov z različnimi zavarovalnimi vsotami, ki so prilagojeni destinaciji in načinu potovanja. Tako si lahko vsak sam izbere ustrezni paket.

iStock-909203164_1200 | Foto: iStock Foto: iStock

Naročnik oglasnega sporočila je VZAJEMNA D.V.Z.

Ne spreglejte