Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2023,
12.20

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

donacija MK Group PR članek

Sreda, 20. 12. 2023, 12.20

4 mesece, 1 teden

MK Group projektu Podpora družini letos namenila milijon evrov

Oglasno sporočilo

MK Group je na tradicionalnem dogodku v decembru obeležila uspešen zaključek donacij 20 vrtcem v jadranski regiji in nagradila zaposlene, ki so letos postali starši. Za svoje zaposlene v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem, ki so postali starši, je namenila okoli 95 tisoč evrov. Denarno nagrado je v okviru dogodka Podpora družini prejelo 163 novorojenčkov.

MK Group - Podrška porodici 2023 - Foto Srđan Bosnić 1 | Foto: Srđan Bosnić Foto: Srđan Bosnić

Regijski program družbene odgovornosti Podpora družini se usmerja k otrokom, mladim in družinam. Letos je MK Group v luči 40. obletnice poslovanja za ta program namenila milijon evrov, zaznamovalo ga je darovanje sredstev 20 vrtcem v jadranski regiji, za kar je MK Group namenila skupno 680 tisoč evrov.

Dogodka v Srbiji sta se poleg zaposlenih in predstavnikov vrtcev, ki so prejeli donacije, udeležila tudi Darija Kisić, ministrica za skrb za družino in demografijo Srbije, ter Damjan Bergant, veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji.

"MK Group svojo družbeno odgovornost izkazuje skozi mnoge projekte, usmerjene v podporo lokalnim skupnostim. Odločitev za vlaganje v prihodnost prek podpore otrokom in mladim je hvalevredna," je povzel Damjan Bergant, veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji.

Damjan Bergant, veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji | Foto: Darko Radulović Damjan Bergant, veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji Foto: Darko Radulović

"Letos smo postali bogatejši za kar 163 dojenčkov naših kolegov, ki smo jih obdarili s skupnim zneskom okoli 95 tisoč evrov. V sedmih letih izvajanja programa Podpora družini smo pomagali več kot 900 družinam in 1460 novorojenčkom naših zaposlenih. V jubilejnem letu, ko MK Group praznuje 40 let obstoja, smo milijon evrov donirali za podporo starševstvu, od tega je bilo 680 tisoč evrov namenjenih obnovi in opremljanju 20 vrtcev v jadranski regiji," je dejala Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih zadev MK Group.

MK Group je v Sloveniji skupaj z Gorenjsko banko donacije za prenovo vrtcev v skupni višini 150 tisoč evrov predal sedmim vrtcem v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Izoli, Kopru in Portorožu.

MK Group - Podrška porodici 2023 - Foto Srđan Bosnić 3 | Foto: Srđan Bosnić Foto: Srđan Bosnić

Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, se je vodstvu predšolskih ustanov zahvalil za sodelovanje pri uresničitvi projektov, s katerimi so prispevali k še kakovostnejšim pogojem za bivanje, igro in učenje najmlajših članov naše družbe. "Tako slavimo nove generacije, saj so te naša prihodnost," je izpostavil Janković.

Mihailo Janković, generalni direktor MK Group | Foto: Darko Radulović Mihailo Janković, generalni direktor MK Group Foto: Darko Radulović

Program družbene odgovornosti Podpora družini poteka že sedmo leto in je bil primarno namenjen podeljevanju nagrad zaposlenim, ki so postali starši. Kasneje je bil razširjen z donacijami porodnišnicam in vrtcem na območju, ki prispevajo k izboljšanju pogojev za razvoj otrok ter podporo družinski politiki.

MK Group je v Sloveniji sicer poleg lastništva Gorenjske banke prisotna prek upravljanja hotela Kempinski Palace Portorož, letališča Portorož in lastništva zgradbe Forum Metalka v središču Ljubljane.

Naročnik oglasnega sporočila je MK GROUP. 

Ne spreglejte