Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2023,
13.29

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Slovenija poplave donacija Tomaž Štokelj HSE

Sreda, 27. 12. 2023, 13.29

4 mesece

HSE za obnovo Slovenije po poplavah doniral še milijon evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Tomaž Štokelj | "V HSE smo zaradi odličnega poslovanja v letu 2023 lahko velik del sredstev namenili za dobrodelne namene, še posebej popoplavni obnovi Slovenije," so zapisali v sporočilu za javnost. | Foto STA

"V HSE smo zaradi odličnega poslovanja v letu 2023 lahko velik del sredstev namenili za dobrodelne namene, še posebej popoplavni obnovi Slovenije," so zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: STA

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je v sklad za obnovo Slovenije po poletnih poplavah danes doniral še milijon evrov, s čimer je letos za obnovo namenil več kot dva milijona. "Prav je, da del sredstev, ki smo jih ustvarili z odličnim poslovanjem, vrnemo okolju, s katerim sobivamo," je dejal generalni direktor HSE Tomaž Štokelj.

Skupina HSE je letos kljub turbulentnemu poslovnemu okolju in nekaterim nepredvidenim okoliščinam na vseh ključnih segmentih poslovala uspešno in s tem lastniku vrnila že večji del naknadnega vplačila kapitala, ki ji je omogočil premostiti likvidnostne težave kot posledice cenovnih nihanj na evropskih trgih, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so pojasnili, so ugodne razmere na evropskih energetskih trgih dobro izkoristili za prodajo lastne proizvodnje in trgovanje ter dobre naravne pogoje, hkrati pa so uspešno obvladovali proizvodnjo v Premogovniku Velenje.

Darovali denar, vodo ter gradbeno in zaščitno opremo

"Tako smo lahko v letu 2023 velik del sredstev namenili za dobrodelne namene, še posebej popoplavni obnovi Slovenije," so poudarili. Med drugim so civilnim zaščitam na poplavljenih območjih v severovzhodni Sloveniji, kjer delujejo njihovi proizvodni objekti, in širše donirali dobrih 150 tisoč evrov za nakup opreme, potrebne za sanacijo škode.

Prizadetim območjem so darovali tudi gradbeni material in zaščitno opremo v skupni vrednosti skoraj 70 tisoč evrov ter prizadetim odjemalcem dostavili 14.700 litrov ustekleničene pitne vode, so dodali. Žrtvam poplav so donirali 100 tisoč evrov, sodelavci skupine HSE pa so se v velikem številu angažirali tudi kot prostovoljci na poplavljenih območjih.

Družba HSE Invest je z občino Medvode podpisala donacijsko pogodbo za projektiranje mostu, ki ga je v avgustovskih ujmah odnesla voda, v višini 48 tisoč evrov. Dobavitelja ECE in Energija plus, družbi skupine HSE, sta 2200 kupcem, ki so utrpeli škodo v poplavah, zagotovila ceno električne energije po en evro na megavatno uro, kar pomeni pomoč v višini 660 tisoč evrov, so še zapisali.

Novice AUKN: Zavrnitev poroštva za Teš 6 lahko resno ogrozi obstoj HSE
Novice Gorazd Skubin pred vrati HSE
Novice Holding Slovenske elektrarne bo moral plačati 9,1 milijona kazni
Ne spreglejte