Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
10.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,59

Natisni članek

poslanci SDS Anže Logar

Sreda, 14. 2. 2024, 10.33

2 meseca, 1 teden

Logar in še dva poslanca SDS zavrnili podpis pomembne strankarske izjave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,59
Anže Logar | Anže Logar še ni potegnil nobenih potez, v dosedanjih izjavah pa je poudaril, da glede političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel nobene odločitve.  | Foto Ana Kovač

Anže Logar še ni potegnil nobenih potez, v dosedanjih izjavah pa je poudaril, da glede političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel nobene odločitve.

Foto: Ana Kovač

Poslanec SDS Anže Logar, ki ni podpisal izjave o zvestobi SDS do konca mandata, poudarja, da potrditev politične usmeritve, ki naj Sloveniji vrne optimizem in pravo smer, ne zahteva podpisovanja nobenih izjav. Izjavo, v kateri so se zavezali, da bodo do konca mandata tako v DZ kot zunaj njega delovali kot člani SDS in člani njene poslanske skupine, je sicer podpisalo 24 od 27 poslancev stranke. Zaveze poleg Logarja nista podpisala še poslanca Eva Irgl in Dejan Kaloh, izhaja iz sporočila SDS.

Izvršilni odbor SDS je namreč prejšnji torek poslancem stranke predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS. Za podpis omenjene izjave so imeli sedem dni časa, rok se je iztekel v torek.

Anže Logar, Janez Janša
Novice Zaradi Logarja v SDS poseben poziv strankinim poslancem

Janša v glasilu stranke tudi javno izpostavil dogovor poslanske skupine

Tak predlog izvršilnega odbora sicer prihaja po tistem, ko je ob napetostih med stranko in njenim poslancem Anžetom Logarjem zaradi njegovega političnega delovanja ter udejstvovanja v Platformi sodelovanja izvršilni odbor konec lanskega leta ocenil, da ni več nikakršnega dvoma, da Logar ustanavlja svojo stranko. Zatem je predsednik SDS Janez Janša v glasilu stranke tudi javno izpostavil dogovor poslanske skupine, naj Logar do konca leta razčisti in uredi statusne zadeve.

Logar sicer za zdaj v tej smeri ni potegnil nobenih potez, v dosedanjih izjavah pa je poudaril, da glede političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Distanciranje SDS od njegovih nastopov je označil za prekomerno in nesorazmerno.

Tako Logar kot poslanka Irglova, ki sta med soustanovitelji društva Platforma sodelovanja, izjave nista podpisala, prav tako ne poslanec Dejan Kaloh, izhaja iz seznama, ki so ga iz stranke posredovali medijem.

Anže Logar, Janez Janša
Novice Janez Janša: Anže Logar hoče preprečiti zmago SDS na volitvah

Logar: Potrditev politične usmeritve, ki naj Sloveniji vrne optimizem, ne zahteva podpisovanja nobenih izjav

Poslanec SDS Logar, ki ni podpisal izjave o zvestobi SDS do konca mandata, poudarja, da potrditev politične usmeritve, ki naj Sloveniji vrne optimizem in pravo smer, ne zahteva podpisovanja nobenih izjav. Terja pa željo po skupnem ustvarjanju prihodnosti, razumevanje in spoštovanje brez nepotrebnega etiketiranja, je zapisal.

Logar se je sicer v odzivu na družbenih omrežjih najprej obregnil ob aktualno dogajanje v koaliciji. Prav slednje po njegovem prepričanju kaže, kam pripelje odrekanje sodelovanju. "Še znotraj ideološkega bloka, ki se je zavezal sodelovati s podpisom koalicijske zaveze, jim sodelovanje sploh ne gre od rok. Ker so svojo politično večino utemeljili na platformi delitev, ne sodelovanja," je zapisal.

"Predsedniška kampanja spremeni vsakega, ki se odloči za ta korak"

Kot je poudaril, predsedniška kampanja spremeni vsakega, ki se odloči za ta korak, kar da se je zgodilo tudi njemu. "Na terenu srečaš rojake različnih političnih prepričanj, ki pa imajo v veliki večini enako željo - boljšo, spravnejšo prihodnost," je izpostavil Logar.

Po njegovem mnenju je treba raznolikost spodbujati in ta ne sme postati osrednji kriterij delitve na "naše" in "vaše". Zato se je tudi sam odločil svoje civilnodružbeno udejstvovanje krepiti v društvu Platforma sodelovanja. "In še ga bom," napoveduje Logar. Z vsakim novim članom v društvu je namreč klic k sodelovanju močnejši, je poudaril. "In tega mi verjetno nihče ne more zameriti, tudi politični sopotniki ne," je prepričan.

recesija brezposelnost
Novice "Recesije v najverjetnejšem scenariju ne bo"
HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Dobili, po kar so prišli #video
Ne spreglejte