Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
14.51

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

Natisni članek

SDS Janez Janša Janez Janša Anže Logar

Sreda, 14. 2. 2024, 14.51

2 meseca, 2 tedna

Janez Janša: Anže Logar hoče preprečiti zmago SDS na volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69
Anže Logar, Janez Janša | "Gre za projekt Virant številka dve," o Logarjevi Platformi sodelovanja pravi Janez Janša. | Foto STA

"Gre za projekt Virant številka dve," o Logarjevi Platformi sodelovanja pravi Janez Janša.

Foto: STA

Izjavo, v kateri so se zavezali, da bodo do konca mandata tako v DZ kot izven njega delovali kot člani SDS in člani njene poslanske skupine, je podpisalo 24 od 27 poslancev stranke. Zaveze niso podpisali poslanci Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh. "Očitno bo nastala samostojna poslanska skupina iz poslancev, ki ne sledijo več volji volivcev, ki so jih izvolili," je odločitev omenjenih poslancev za N1 komentiral predsednik SDS Janez Janša, ki meni tudi, da želja Platforme sodelovanja, ki jo je ustanovil Logar, ni, da zajema glasove na sredini, ampak na desni sredini in s tem prepreči zmago SDS.

Anže Logar, Janez Janša
Novice Janša Logarju postavil ultimat. Logar se je odločil, ali bo še poslanec SDS.

Na vprašanje, ali poslanska skupina SDS razpada, je Janša odgovoril: “Ne gre niti za razpad niti za presenečenje. Gre pa zato, da skladno z odločitvami sveta in izvršilnega odbora SDS politična slika postane jasna dovolj zgodaj. Ne pa tako, da se neka lista pač pojavi dva meseca pred volitvami, kot se je Virantova lista, in to potem prinese škodo predvsem nam.”

Glede potez poslanca Anžeta Logarja, ki je lani ustanovil Platformo sodelovanja, je Janša za N1 dejal: "Ves čas poudarja, da je desnosredinski politik. Tudi Eva Irgl govori, da je desnosredinska političarka. A želja Platforme ni, da zajema glasove na sredini, ampak na desni sredini in s tem prepreči zmago SDS. V nasprotnem primeru bi poudarjali, da so sredinski politiki in realno povezovalni, ne pa tako, kot je pred nekaj dnevi dejal Jernej Pikalo (član SD in član Logarjeve Platforme; op. a.), da v vlado, ki bi jo vodil Janša, ne bi šel. Gospoda Pikala poznamo. Ko so moji poslanski kolegi na ustanovitvi Platforme videli ta obraz, je bilo bolj ali manj jasno, za kaj gre. Če ustanoviš nekaj, kar naj bi povezovalo oba pola, v tej druščini pa poleg poslancev SDS ni nobenega poslanca iz drugih strank, zelo težko blefiraš, da gre za karkoli drugega kot za projekt Virant številka dve."

Anže Logar
Novice Logar in še dva poslanca SDS zavrnili podpis pomembne strankarske izjave

Za podpis izjave so imeli sedem dni časa

Kot je znano, je izvršilni odbor SDS prejšnji torek poslancem stranke predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS. Za podpis omenjene izjave so imeli sedem dni časa, rok se je iztekel v torek. Tak predlog izvršilnega odbora je prišel po tistem, ko je ob napetostih med stranko in njenim poslancem Anžetom Logarjem zaradi njegovega političnega delovanja in udejstvovanja v Platformi sodelovanja izvršilni odbor konec lanskega leta ocenil, da ni več nikakršnega dvoma, da Logar ustanavlja svojo stranko. Zatem je predsednik SDS Janez Janša v glasilu stranke tudi javno izpostavil dogovor poslanske skupine, naj Logar do konca leta razčisti in uredi statusne zadeve.

Logar sicer za zdaj v tej smeri ni potegnil nobenih potez, v dosedanjih izjavah pa je poudaril, da glede političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel nobene odločitve, poroča STA. Distanciranje SDS od njegovih nastopov je označil za prekomerno in nesorazmerno. Tako Logar kot poslanka Irgl, ki sta med soustanovitelji društva Platforma sodelovanja, izjave nista podpisala, prav tako ne poslanec Dejan Kaloh, izhaja iz seznama, ki so ga iz stranke posredovali medijem.

Anže Logar, Janez Janša
Novice Zaradi Logarja v SDS poseben poziv strankinim poslancem
recesija brezposelnost
Novice "Recesije v najverjetnejšem scenariju ne bo"
HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Dobili, po kar so prišli #video
Ustanovitev društva Platforma Sodelovanja. Anže Logar Eva Irgl Romana Jordan
Novice Logar se je odločil: Ne gremo na evropske volitve
Ne spreglejte