Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 10.35

8 let

Karner: Na slovenski trg želim spraviti generično različico viagre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mihael Karner, domnevni kralj preprodajanja steroidov, si je s plačilom varščine v Avstriji zagotovil prosto pot v Slovenijo. Vseeno upa, da ga Slovenija ne bo izročila ZDA.

Kot je povedal v intervjuju za časopis Finance, upa, da ne bo končal v rokah ZDA, kjer ga čaka 40-letna zaporna kazen. Slovenija sicer načeloma ne izroča svojih državljanov, to je zapisano tudi v slovenski ustavi.

S prodajo steroidov naj bi zaslužil 38 milijonov evrov Karner je sicer osumljen, da je s prodajo anaboličnih steroidov zaslužil okoli 38 milijonov evrov. Ta denar naj bi opral prek različnih slamnatih podjetij in ga vložil v nepremičnine, s katerimi se ukvarja tako v Sloveniji kot v tujini. Med drugim na Viču načrtuje gradnjo stanovanjskega naselja Urbana oaza, ki naj bi bilo vredno približno 30 milijonov evrov

"Gre za povsem legalne moške hormone" Karner je za Finance povedal, da je njegova podoba v javnosti povsem napačna. Pravi, da ne drži, da je prodajal anabolične steroide, ampak gre po njegovem za povsem legalne moške hormone, ki jih ni prodajal, ampak je bil le svetovalec in lobist nekaterih podjetij, ki so se ukvarjala z njihovo prodajo.

O načrtih za prihodnost je povedal, da si, poleg prej omenjene gradnje stanovanjskega naselja, predvsem želi na slovenski trg spraviti generično različico viagre. Dodaja, da je to velik posel in da si predstavlja, da to marsikoga moti.

"Bojim se, da bom nekega dne preprosto izginil in se znašel v ZDA" V Slovenijo se je lahko vrnil po tem, ko je plačal milijon evrov varščine v Avstriji. Vendar dodaja, da s prihodom v domovino zadeva še ni končana. "Rad bi zadevo razčistil, a ne z odhodom v ZDA. Rad bi se svobodno gibal. Bojim pa se, da bi nekega dne lahko preprosto izginil in se nato znašel v ZDA."

Več ljudi mu je grozilo Kar zadeva njegovo premoženje, pravi, da v javnosti krožijo napačni podatki. Po njegovem je številka 38 milijonov pretirana, saj naj bi bilo njegovo premoženje vredno "le" nekaj milijonov evrov. Gre pa za nepremičnine, terjatve in naložbe. Dodal je, da je denar v celoti zaslužil s poslovanjem v tujini in da dela od 19. leta. Danes je star 37 let.

Odkar se je vrnil v Slovenijo, mu je grozilo več ljudi, ki so želeli od njega izsiliti po milijon evrov in pol. Pravi, da je vse tovrstne poskuse izsiljevanja prijavil policiji. Dodal je, da je veliko težje ohraniti premoženje, kot ga ustvariti.

"Jankovića poznam, njegove družine pa ne" Glede ljubljanskega župana Zorana Jankovića je povedal, da se osebno poznata, saj sta se trikrat srečala v okviru sestankov na MOL in se potem še nekajkrat pozdravila v središču Ljubljane. Dodal je, da drugih članov Jankovićeve družine ne pozna in da ni nikoli posloval z njimi ali njihovimi družbami.

Povedal je tudi, da Mestni občini ni dal nobene donacije, če pa bi jo, bi jo dal po opravljenem poslu in ne pred njim. Po njegovem mnenju bi bila to povsem normalna poslovna praksa in ne podkupnina. Seveda v primeru, če bi šel denar v mestni proračun in ne v žep posameznikov. V tem primeru pravi, da bi šlo za podkupnino.

"Ne brišemo sledi za denarjem, samo plačujemo manj davka" "Prek davčnih oaz poslujemo zato, ker tako plačamo manj davka, in ne zato, da bi brisali sledi za denarjem ali ga prali. Največ poslujemo prek Belizeja in Hongkonga oziroma Macaa. Da bi šlo za pranje denarja, bi moral najprej storiti kaznivo dejanje, pa ga nisem," je še povedal.

Dodal je tudi, da brisanje sledi za denarjem ne obstaja in da nobena banka tega ne počne. Tudi če je račun odprt na "off shore". Svoje usluge pa je pred leti kot strokovnjak za davčno optimizacijo ponudil tudi Dursu, kjer pa se na njegovo ponudbo niso odzvali.

Ne spreglejte