Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2016,
17.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Otroci s posebnimi potrebami festival igraj se z mano

Torek, 24. 5. 2016, 17.14

6 let, 7 mesecev

Festival Igraj se z mano obeta pestro dogajanje in dobro glasbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je začel mednarodni festival Igraj se z mano. V program festivala, ki bo trajal vse do petka in vključuje kulturne, športne, izobraževalne in zabavne dogodke, se enakovredno z vsemi drugimi vključujejo mladi in malo starejši s posebnimi potrebami.

Vodja festivala Boštjan Kotnik iz Centra Janeza Levca Ljubljana je povedal, da je festival edinstvena priložnost, kjer lahko otroke s posebnimi potrebami v živo spoznamo, torej z osebno in aktivno interakcijo. "Pod našo blagovno znamko razvijajo te festivale tudi v tujini, vse se dogaja skozi igro na različnih delavnicah, na katerih otroci pokažejo, kaj so se naučili in kako lahko vključimo osebe s posebnimi potrebami," je pojasnil Kotnik.

Dnevni program se bo vsak dan med 9. in 13. uro odvijal v središču mesta, povečini na Kongresnem trgu in v parku Zvezda. | Foto: Dnevni program se bo vsak dan med 9. in 13. uro odvijal v središču mesta, povečini na Kongresnem trgu in v parku Zvezda.

Festivalsko dogajanje bo med drugim vključevalo raznovrstne delavnice, animacije, igre, gledališče in ples na velikih in malih odrih ter po vseh kotičkih mestnih središč. | Foto: Festivalsko dogajanje bo med drugim vključevalo raznovrstne delavnice, animacije, igre, gledališče in ples na velikih in malih odrih ter po vseh kotičkih mestnih središč.

 

Jubilejni 10. festival sicer v maju poteka v petih slovenskih mestih, poleg prestolnice še v Mariboru, na Muti, v Črnomlju in Vipavi. Podobni festivali potekajo še v štirih evropskih državah, in sicer na Norveškem, Poljskem, Hrvaškem in v Črni Gori. | Foto: Jubilejni 10. festival sicer v maju poteka v petih slovenskih mestih, poleg prestolnice še v Mariboru, na Muti, v Črnomlju in Vipavi. Podobni festivali potekajo še v štirih evropskih državah, in sicer na Norveškem, Poljskem, Hrvaškem in v Črni Gori.

Tudi sicer bodo festivali v maju močno mednarodno obarvani, poleg slovenskih bodo sodelovali še udeleženci iz 22 držav, in sicer iz Madžarske, Srbije, Hrvaške, ZDA, Ekvadorja, Mehike, Južne Koreje, Francije, Španije, Indije, Nizozemske, Italije, Irske, Rusije, Makedonije, Belorusije, Avstrije, Bolgarije, Španije, Kosova, Gruzije ter Portugalske. | Foto: Tudi sicer bodo festivali v maju močno mednarodno obarvani, poleg slovenskih bodo sodelovali še udeleženci iz 22 držav, in sicer iz Madžarske, Srbije, Hrvaške, ZDA, Ekvadorja, Mehike, Južne Koreje, Francije, Španije, Indije, Nizozemske, Italije, Irske, Rusije, Makedonije, Belorusije, Avstrije, Bolgarije, Španije, Kosova, Gruzije ter Portugalske.

Festival, ki sta ga pripravila Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, po besedah vodja festivala Boštjana Kotnika in Centra Janeza Levca Ljubljana vsak dan obišče od tisoč do dva aktivnih obiskovalcev, kar pomeni, da se otroci predstavijo občinstvu s kakšno pesmico ali igrico. | Foto: Festival, ki sta ga pripravila Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, po besedah vodja festivala Boštjana Kotnika in Centra Janeza Levca Ljubljana vsak dan obišče od tisoč do dva aktivnih obiskovalcev, kar pomeni, da se otroci predstavijo občinstvu s kakšno pesmico ali igrico.

Ne spreglejte