Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
9.16

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Natisni članek

WFP Mastercard advertorial dobrodelnost

Torek, 22. 11. 2016, 9.16

2 meseca, 2 tedna

Slavni, ki spreminjajo svet

Med številnimi dobrodelnimi projekti, ki jih promovirajo znane osebnosti, je med najbolj uglednimi in prepoznavnimi gotovo Svetovni program za hrano (WHP) pri Združenih narodih.

christina aguilera | Foto: WFP Foto: WFP

Dobrodelne kampanje postanejo bolj prepoznavne, če se dobrim namenom pridružijo znane osebnosti. Tudi Svetovnemu programu za hrano (World Food Programme – WFP), ki deluje pod okriljem Združenih narodov, so se pridružile številne znane osebnosti iz sveta športa in šovbiznisa.

November je čas za pomoč afriškim otrokom

wfp hrana mastercard | Foto: Mastercard Foto: Mastercard Za vse imetnike kartice Mastercard imamo čudovito sporočilo: vsaka njihova novembrska transakcija bo enega afriškega otroka razveselila s šolskim obrokom. Vsaka transakcija s kartico Mastercard pomeni polnovredno, hranilno malico za enega šolarja.

Sliši se zapleteno, vendar je izjemno preprosto, saj so pri družbi Mastercard v okviru Svetovnega programa za hrano pripravili posebno kampanjo Ena transakcija. En šolski obrok.

Preberite nekaj zgodb o otrocih, ki so s programom WFP lahko zaživeli svoje sanje.

Petkratna dobitnica nagrade grammy v boju proti lakoti

christina aguilera | Foto: WFP Foto: WFP Med ambasadorji programa WFP je Christina Aguilera, petkratna dobitnica nagrade grammy, ki je prodala že več kot 50 milijonov albumov in 52 milijonov singlov. Od leta 2010 je tudi ena od številnih ambasadorjev Svetovnega programa za hrano. V okviru svojega delovanja znotraj programa WFP je obiskala Gvatemalo, Haiti, Ruando in Ekvador. Pri delu se zanaša na svoj izjemen vpliv prek družbenih omrežij.

Leta 2012 je za svoj izjemen prispevek v boju proti lakoti prejela tudi posebno nagrado Združenih narodov.

En milijon dolarjev namenila lačnim otrokom

drew baryymore | Foto: WFP Foto: WFP Drew Barrymore kot svetovno znana igralka pomemben del svojega časa namenja manj privilegiranim otrokom tretjega sveta. Ambasadorka programa WFP je postala že leta 2007.

Že pred tem je bila aktivna podpornica tega humanitarnega projekta. Tako je leta 2005 obiskala šolo v Nairobiju, kjer se je posvetila predvsem osirotelim otrokom. Delovala je tudi v Keniji in na Hatiju. Med nastopom v oddaji Oprah Winfrey je sporočila, da bo darovala milijon dolarjev za pomoč lačnim.

Proti lakoti tudi Kaká

kaka | Foto: WFP Foto: WFP Kaká, legendarni nogometni igralec iz Brazilije, je prav tako član srčne ekipe ambasadorjev Svetovnega programa za hrano.

Projektu se je pridružil leta 2004 in od takrat z veseljem obvešča svojih 27 milijonov sledilcev na družbenih omrežjih o boju proti lakoti. Leta 2015 je bil slavnostni govornik na skupščini Združenih narodov v Rimu, kjer je promoviral akcijo #ZeroHunger.

V enem letu doniral že več kot deset milijonov obrokov

michael kors | Foto: WFP Foto: WFP Michael Kors je svetovno znan modni oblikovalec, katerega obleke nosijo številne zvezdnice iz filmskega in glasbenega sveta, kot sta Jennifer Lopez in Catherine Zeta-Jones.

Leta 2013 ga je revije Time izbrala za eno od stotih najvplivnejših oseb na svetu. Istega leta se je povezal z WFP in začel kampanjo Watch Hunger Stop, tako da je v ta namen oblikoval posebno zapestno uro. Lani je postal ambasador programa WFP. V tem času je lačnim otrokom po svetu omogočil že več kot deset milijonov obrokov.

mastercard kartica | Foto: Neprecenljiv cilj: ustvariti svet brez lakote

Leta 2012 sta se družba Mastercard in organizacija Združeni narodi (United Nations) v okviru Svetovnega programa za hrano (World Food Programme – WFP) povezali z željo po iskanju inovativnih rešitev, kako ustvariti svet brez lakote.

svetovni program za hrano wfp | Foto: Največja humanitarna kampanja na svetu

WFP velja za največjo svetovno humanitarno kampanjo, katere cilj je boj proti lakoti v t. i. tretjem svetu in na ogroženih območjih. Financira se izključno s prostovoljnimi prispevki.

Kampanja tako s pomočjo družbe Mastercard zagotavlja šolske malice na tisoče šolskim otrokom v vzhodni Afriki. V številnih državah v razvoju je šolska malica pogosto edini reden in hranljiv obrok, ki ga dobijo otroci.

 

Ne spreglejte