Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
17. 5. 2018,
16.32

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,01

5

Natisni članek

bitcoin xaurum kriptovaluta

Četrtek, 17. 5. 2018, 16.32

5 let, 11 mesecev

Znan slovenski prodajalec luksuznih vozil s polnim plinom v kriptovalute

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,01

5

Lamborghini | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zdravko Poljašević, direktor družbe Kreativni najemi, ki prodaja nova in rabljena vozila ter iz tujine uvaža luksuzne avtomobile, bo prevzel vodilno vlogo v podjetju Zavod Auresco, ki izdaja kriptovaluto Xaurum. To sicer ni prvi Poljaševićev izlet v svet kriptovalut, decembra lani je postal direktor še enega svetovno znanega slovenskega kriptopodjetja. 

Dosedanji vodja projekta Xaurum, ki stoji za istoimensko kriptovaluto s kritjem v zlatu, Gašper Kenda, bo upravljanje poslovnih vidikov podjetja Zavod Auresco oziroma projekta Xaurum prepustil Zdravku Poljaševiću, sam pa se bo posvetil nadaljnjemu razvoju kriptovalute.

Gašper Kenda bo prevzel tudi ambasadorsko vlogo za mednarodno promocijo xauruma, so iz Zavoda Auresco sporočili v izjavi za javnost. Kliknite fotografijo za več informacij o kriptovaluti xaurum. | Foto: Planet TV Gašper Kenda bo prevzel tudi ambasadorsko vlogo za mednarodno promocijo xauruma, so iz Zavoda Auresco sporočili v izjavi za javnost. Kliknite fotografijo za več informacij o kriptovaluti xaurum. Foto: Planet TV

Poljašević: "Xaurum lahko spremeni pogled na svet"

Zdravko Poljašević bo vodenje projekta Xaurum prevzel zato, ker verjame v potencial kriptovalut, da postanejo splošno sprejeto plačilno sredstvo, je dejal ob oznanilu, da prevzema vajeti podjetja Zavod Auresco. 

Opozoril je tudi, da je njegova družba Kreativni najemi, ki je verjetno najbolj znana po blagovni znamki Autobroker by Kreativni najemi, prek katere Poljašević v Slovenijo uvaža luksuzne avtomobile, kriptovaluto xaurum že lani poleti začela sprejemati kot veljavno plačilno sredstvo. 

V prestižnih avtomobilih, ki jih v najem oddaja Autobroker, je bilo v zadnjem letu mogoče opaziti tudi nekatere člane ekipe projekta Xaurum.  |  Foto: Autobroker.si Instagram | Foto: V prestižnih avtomobilih, ki jih v najem oddaja Autobroker, je bilo v zadnjem letu mogoče opaziti tudi nekatere člane ekipe projekta Xaurum. | Foto: Autobroker.si Instagram

Novice Avtomobilska eksotika, ki jo vozijo tudi slovenski kriptobogataši

Poljašević je napovedal še, da bo njegova glavna naloga pri projektu Xaurum ob okrepitvi prepoznavnosti in splošni uporabnost xauruma predvsem "razpihati meglo insinuacij okrog xauruma in kriptosveta na splošno".

Novice Konec sanj o luksuznem letovišču na Krku, ki so ga gradili Slovenci

Poljaševič vodi tudi slovenskega kriptovelikana, ki je lani dvignil prah po vsem svetu

Zdravko Poljašević je sicer tudi direktor ljubljanskega podjetja Nicehash, ki je bilo 6. decembra lani žrtev kibernetskega napada, pri katerem so hekerji podjetju ukradli 4.736 bitcoinov v takratni skupni vrednosti več kot 50 milijonov evrov. 

Vodenje Nicehasha je Poljašević prevzel nekaj tednov po incidentu, o katerem so pisali praktično vsi največji svetovni mediji, saj je Nicehash eno od najbolj prepoznavnih podjetij na mednarodni kriptosceni.

Nicehash ima največjo platformo, na kateri se trguje z rudarsko močjo - to pomeni, da lahko uporabniki drugim plačajo za to, da lahko z njihovimi računalniki na daljavo pridobivajo kriptovalute.  | Foto: Matic Tomšič Nicehash ima največjo platformo, na kateri se trguje z rudarsko močjo - to pomeni, da lahko uporabniki drugim plačajo za to, da lahko z njihovimi računalniki na daljavo pridobivajo kriptovalute. Foto: Matic Tomšič

Novice Aplavz okradenemu slovenskemu podjetju: "Drugi bi že zdavnaj propadli"

O prepoznavnosti Nicehasha v svetu sicer veliko pove podatek, da je njihova spletna stran 8. najpogosteje obiskana med vsemi na spletu, ki se ukvarjajo s kriptovalutami

Ne spreglejte