Petek,
12. 8. 2016,
18.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

3

Natisni članek

Policija

Petek, 12. 8. 2016, 18.55

6 let, 7 mesecev

Kako je Eduardo prelisičil našega sodelavca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,03

3

Naš mariborski sodelavec Matjaž Vertuš je včeraj moškemu, ki se je predstavil kot Eduardo, ponudil prenočišče. Eduardo je našega kolega obtožil, da mu je ukradel 2.500 evrov, nato pa zjutraj ni želel oditi. Ko je Mariborčan na pomoč poklical policijo, je ta dejala, da pooblastil, da bi ga odpeljali s sabo, nimajo.

"Včeraj okoli 17. ure je do mene prišel moški, ki se je predstavil kot Eduardo. Povedal mi je, da je ravno prišel iz mariborske bolnišnice in da je z župnikom (živim v hiši župnišča na območju Maribora) zmenjen, da prespi pri njem. Ker župnika ni bilo v župnišču, nisem mogel preveriti, ali to, kar mi je prišlek povedal, drži. Ob 21. uri  pa sem končno dobil župnika na telefon in mu povedal, da ga gospod že ves dan čaka in da je v naši hiši. In mi župnik pravi, da je ta moški prevarant in da je že marsikaterega duhovnika prelisičil.

Ker je bilo pozno, sem moškemu dovolil prespati v eni od sob. Pozneje je prišel do mene in me obtožil, da sem mu ukradel denarnico. Poklical sem policijo. Prevarant je policistom zatrjeval, da je bilo v denarnici 2.500 evrov. Ko so policisti naredili zapisnik, sem jim rekel, naj Eduarda odpeljejo s seboj. Pa so mi rekli, da teh pooblastil nimajo. Da ne morejo ničesar narediti, ker sem ga sam povabil v hišo."

Ali policija res ne more ukrepati?

Tako zgodbo o srečanju z moškim, ki naj bi govoril italijanski jezik, pripoveduje naš sodelavec Matjaž Vertuš. Policijo smo vprašali, kaj v takšnih primerih storiti in ali policija v primerih, kot je opisani, res ne more ravnati drugače, kot so odgovorili našemu sodelavcu. Njihov odgovor bomo objavili takoj, ko ga dobimo.

Policisti so ga odpeljali na avtobusno postajo

Eduardo sicer tudi danes zjutraj ni hotel oditi. "S sosedo sva njegove torbe znosila iz hiše. Moški je nato želel do duhovnika in od njega zahtevati 2.500 evrov, za katere je bil - kot trdi sam - prikrajšan. Ker ta vrat ni odprl, je Eduardo odšel neznano kam. Kot sem izvedel, se je čez dan napotil na mariborsko škofijo, kjer jih je prosil za 50 evrov, za pot do Trsta. S sabo je imel tudi zapisnik, da so mu ukradli denarnico.

Nato se je po svoje stvari vrnil s policijo, medtem pa so mu ukradli eno od treh torb. Eden od policistov je povedal, da je moški stari znanec policije. Policija ga je nato odpeljala na avtobusno postajo."

Policija je Španca Eduarda danes odpeljala na avtobusno postajo.  | Foto: Policija je Španca Eduarda danes odpeljala na avtobusno postajo.