Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
21. 5. 2015,
14.42

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Telekom Slovenije Simon Furlan Matjaž Beričič

Četrtek, 21. 5. 2015, 14.42

5 let, 8 mesecev

Top Trio tudi prek mobilnega omrežja

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nova rešitev Telekoma Slovenije odpira možnost za storitve internetne televizije tudi na podeželskih območjih, kjer zaradi odsotnosti infrastrukture stacionaren dostop ni bil mogoč.

"Vse storitve, ki jih podpiramo v fiksnem delu, želimo omogočiti tudi v svojem LTE-trojčku," je povedal direktor sektorja za marketing Telekoma Slovenije Simon Furlan. Dostop do digitalnega trojčka prek mobilnega omrežja je namenjen uporabnikom, ki teh storitev do zdaj niso mogli imeti zaradi odsotnosti ustrezne telekomunikacijske infrastrukture, to je primerne bakrene ali optične povezave. Zagotoviti enako uporabniško izkušnjo Nova storitev je po uporabniški izkušnji skoraj popolnoma enaka tisti, ki jo imajo preostali uporabniki paketa Top Trio. "Nekaterih tehnoloških razlik med sistemi ni mogoče preseči, a uporabniška izkušnja zato ni drugačna, ker smo vložili veliko naporov, da bi to dosegli," je povedal direktor sektorja za konvergentno jedrno omrežje Matjaž Beričič.

S hitrostjo deset megabitov v sekundi do uporabnika in dveh megabitov v sekundi v nasprotni smeri brez uveljavljanja načela pravične uporabe (omejitev hitrosti prenosa po doseganju določene količine prenosa podatkov) so uporabnikom na voljo internetna televizija na enem sprejemniku s sliko visoke ločljivosti, telefonska številka v običajnem številčnem prostoru in hitra internetna povezava za približno dva predstavnostno intenzivna uporabnika. Komercialni zagon junija Za še zanesljivejše delovanje storitve Top Trio prek LTE priporočajo uporabo zunanje antene, ki bo del paketa. Komercialno bo na voljo junija, ko bodo tudi objavili cene. Za zdaj pravijo le, da bo cena primerljiva standardni ponudbi Top Trio.

Ob tem poudarjajo, da bodo povsod, kjer obstajajo možnosti dostopa do internetne televizije prek stacionarnih povezav, te še vedno zagotavljali na ta način. Nova storitev je namenjena tistim, ki internetne televizije do zdaj sploh niso mogli imeti, to pa je še en pomemben prispevek Telekoma Slovenije pri zagotavljanju čim bolj enakomernih telekomunikacijskih in informacijskih možnosti povsod po Sloveniji, so še povedali.

Ne spreglejte