Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2015,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

facebook Andrej Pirnat

Torek, 10. 11. 2015, 18.09

8 let

Facebook bo brskal po fotografijah na uporabnikovem telefonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Facebook je razvil novo orodje, ki zmore pregledovati fotografije na telefonu in na njih prepoznati obraze prijateljev, še preden jih uporabnik naloži na svoj profil.

Osrednja funkcija orodjaPhoto Magic, ki deluje znotraj aplikacije Messenger, je prepoznava obrazov na fotografijah, ki jih ima uporabnik shranjene na svojem telefonu. Kot poroča Yahoo, ga v Evropi za zdaj še ne bomo videli, saj trenutna zakonodaja na stari celini ne dovoljuje uporabe tehnologije za prepoznavo obrazov.

Fotogalerija ves čas pod budnim očesom "velikega brata" Photo Magic deluje tako, da budno spremlja dogajanje v vaši fotogaleriji in ugotavlja, ali se na novo posnetih slikah pojavi kakšen vaš prijatelj z omrežja Facebook. Če ga najde, vas o tem nemudoma obvesti in vam ponudi možnost, da to fotografijo delite z osebo na sliki.

Na telefonih z operacijskim sistemom Android bo Photo Magic deloval instantno, torej bo zaznal vsako novo fotografijo v trenutku, ko bo ta nastala, na iPhonih pa bo bazo fotografij pregledoval na določene časovne intervale. Podobno sicer obvlada tudi Facebookova aplikacija Moments, ki zna prav tako brskati po fotogaleriji in uporablja tehnologijo za prepoznavo obrazov.

Le z dovoljenjem uporabnika Facebook seveda tega ne bo počel brez vašega dovoljenja, a obstaja velika možnost, da ste mu nevede to dovoljenje že dali. Kot že omenjeno, je Photo Magic orodje znotraj aplikacije Messenger in za delovanje potrebuje dostop do vaše fotogalerije. Če ste svojim prijateljem preko Messengerja že kdaj pošiljali slike, potem ste mu to zahtevo za dostop po vsej verjetnosti že odobrili.

Photo Magic trenutno testirajo v Avstraliji, v bližnji prihodnosti pa ga nameravajo ponuditi tudi uporabnikom drugod po svetu, na prvem mestu v ZDA.

Ne spreglejte