Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
5. 3. 2024,
16.26

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

Natisni članek

Facebook Instagram Messenger facebook

Torek, 5. 3. 2024, 16.26

1 mesec, 3 tedne

Težave s Facebookom, Instagramom, Messengerjem? Niste edini.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65
Facebook, Messenger, Instagram | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ogromno uporabnikov družbenega omrežja X, nekdanjega Twitterja, in foruma Reddit je danes poročalo, da jih je Facebook izpisal iz uporabniškega računa na vseh napravah, podobno pa se je dogajalo tudi z drugimi platformami podjetja Meta, torej Instagramom in Messengerjem. Preglavice zaradi izpada storitev so imeli uporabniki tako rekoč po vsem svetu. Iz podjetja Meta so sporočili, da so se zgodile "tehnične težave" in da so nevšečnosti za uporabnike zdaj večidel odpravljene.

 Spletna stran Downdetector, ki spremlja morebitne izpade spletnih storitev, je beležila večje število prijav nedelovanja Facebooka in platform Instagram in Messenger.

Downdetector | Foto: Downdetector / Posnetek zaslona Foto: Downdetector / Posnetek zaslona

Da so imeli težave s Facebookom, je na portalu Downdetector v manj kot uri po začetku izpada s prijavo potožilo že skoraj 600.000 uporabnikov, težavo z Instagramom jih je prijavilo skoraj 90.000, težavo s pogovorno aplikacijo Messenger pa nekaj več kot 10.000. 

Facebook je uporabnikom, ki so se poskusili ponovno prijaviti v svoje uporabniške račune, sporočil, da je njihovo geslo nepravilno:

Facebook | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona

Družbeno omrežje Instagram je medtem večini uporabnikov javljalo zgolj, da ne more osvežiti vsebin, ni pa jih izpisal iz računov. V aplikaciji sicer ni bilo mogoče početi ničesar, v veliko primerih je bila povsem neodzivna.

"Zavedamo se, da imajo ljudje težave z dostopom do naših storitev. Delamo na tem," je prek družbenega omrežja X v prvem odzivju iz podjetja Meta sporočil tiskovni predstavnik družbe Andy Stone:

Dogajanje je sicer spominjalo na veliki izpad Facebooka, Instagrama in WhatsAppa leta 2021, ko so bile platforme za milijone uporabnikov nedostopne več kot šest ur, na koncu pa se je izkazalo, da je težave povzročil vnesen napačen parameter v sistemu omrežnih usmerjevalnikov podjetja Meta. 

Ne spreglejte