Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Toyota Družinski Avtomoto

Torek, 1. 12. 2015, 21.48

8 let

Toyota verso S

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Toyota verso S je priden učenec, ki nikoli ne povzroča težav, a tudi odličnjak ni. Za razliko od predhodnika čudne oblike je verso S povsem nevtralen.

Čudnega yarisa versa nadomešča nevtralnež

Mali enoprostorci so nastali konec devetdesetih let, nato malce usahnili, v zadnjih letih pa ponovno začeli blesteti in še bolj učinkovito prevzemati kupce klasičnih kombilimuzinskih malčkov. Na trgu se že najdejo takšni z drsnimi vrati, pa takšni s samomorilskimi, nekateri ponujajo pomično zadnjo klop, nekateri sploh niso več majhni.

V prvem valu malih enoprostorcev je Toyota ponujala nenavadno oblikovanega yarisa versa, danes ponuja oblikovno veliko bolj nevtralnega versa S. Ocenjujemo, da na splošno velja za lepega, a nevtralnost pomeni tudi to, da nikogar posebej ne vzburja.

Priden, neproblematičen učenec

In nevtralen je mali verso v praktično vseh pogledih. Verso S je priden, miren učenec, na katerega učiteljice pozabljajo, ker se jim z njim ni treba ukvarjati, saj nikoli ne pozabi narediti domače naloge, nikoli ne dobi cveka, a tudi ni odličnjak, da bi se lahko z njim hvalile.

Res, verso S v nobenem pogledu ni slab. V primerjavi z yarisom, s katerim si deli tehnično osnovo, je s pokončnim vstopanjem in visokim sedenjm seveda veliko bolj primeren za starejše voznike (pa čeprav je Toyota tudi na yarisovi predstavitvi poudarjala zrele voznike kot ciljno skupino).

Prostornost je okej, sploh glede na dejstvo, da je verso S edini od malih enoprostorcev manjši od štirih metrov (in od te majhnosti dejansko "profitira" z vzorno okretnostjo). A deset centimetrov večji tekmeci ponujajo kako enoprostorsko vrlino več, na primer pomično zadnjo klop ali pa poklapljanje naslonjala sovozniškega sedeža, ki bi omogočal prevoz dolgih predmetov. Visokorasli bodo v versu S potožili nad položajem za volanom, ki ne ponuja dovolj pomika po osi.

Odličen v mestu in na kratkih razdaljah

Priden, neizstopajoč učenec je verso S tudi v vožnji. Ni dolgočasno počasen, hiter tudi ne. Za vozne lastnosti so odločilna prestavna razmerja 6-stopenjskega menjalnika, zaradi katerih verso S pri hitrostih do 110 km/h pokaže vse, kar zna, že pri 130 km/h je vožnja zaradi visokih vrtljajev nadležno hrupna in vas ves čas vzpodbuja k znižanju tempa. Saj smo vam rekli, da je verso S priden! A pridnost vas nagradi pri porabi.

Verso S se torej vključuje v razred, kjer je ponudba dokaj bogata. Meriva, B-max, mali picasso/a>, venga, ix20, na vidiku so že novi francozi, nemci in japonci. In kot da ne bi bilo dovolj tekmecev, je tu še subaru trezia, toyoti verso S enak avtomobil. Ga je Toyota žrtvovala, da je od Subaruja prejela tehniko in znanje za razvoj izjemnega športnika GT 86?

Ne spreglejte