Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
11. 5. 2016,
12.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Zeleni avtomoto

Sreda, 11. 5. 2016, 12.21

6 let, 7 mesecev

Nov prestižni, tokrat ekološki, obračun Kolektorja in Hidrie?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Kolektor in Hidria bosta v razmiku 14 dni začela po dolini Idrije in proti Posočju postavljati polnilne postaje za električne avtomobile. Kolektor jih napoveduje več sto, Hidria bo sodelovala tudi z BMW.

Kolektor napoveduje vsaj sto polnilnic za električne avtomobile

Že med včerajšnjo reportažo o vožnji po Sloveniji z električnim volkswagen e-golfom smo poudarili, da se bo mreža električnih polnilnic kmalu razširila tudi ob tako imenovani Keltiki vse do Posočja. V ozadju sta celo dva ločena projekta širitve električne mobilnosti v okolico Idrije, za katerima med drugimi seveda stojita tudi domača rivala Hidria in Kolektor.

Tako bo Kolektor že prihodnji ponedeljek v Idriji pred svojim razvojno-tehničnim centrom postavil prvi dve polnilni postaji. Kot so zapisali v vabilu, bodo sami trgu ponudili ključne komponente in tehnologije za postavitev polnilnic. Zaradi teh rešitev bodo te domnevno cenovno ugodnejše, vključevale bodo vse najsodobnejše elemente upravljanja energije ter se oblikovno vključevale v okolje in ulično razsvetljavo.

"Obema polnilnicama bo v kratkem sledilo še vsaj sto polnilnih postaj na področju Slovenije," napovedujejo v Kolektorju.

Kolektor bo v ponedeljek pred svojo stavbo v Idriji v uporabo predal prvi dve polnilnici:

Hidria bo sodelovala z BMW, na odprtje prihaja tudi komisarka Violeta Bulc

Čeprav je imela občina Idrija leta 2014 po podatkih državnega statističnega urada le 6.183 registriranih osebnih avtomobilov, obe Kolektorjevi polnilnici pomenita šele začetek električne mobilnosti v idrijsko-cerkljanski dolini, ki se bo razširila tudi proti Tolminu in Bovcu.

Konec meseca bo namreč prve svoje polnilnici v Idriji in Spodnji Idriji postavila tudi Hidria. Gre za mednarodni projekt, v katerem na primer sodeluje tudi matična tovarna BMW iz Münchna, odprtju pa bo prisostvovala tudi slovenska komisarka za promet v Evropski komisiji Violeta Bulc.

V Sloveniji se očitno obeta nov val postavitev polnilnic za električna vozila. | Foto: V Sloveniji se očitno obeta nov val postavitev polnilnic za električna vozila.

Z električnim avtomobilom zlahka iz Ljubljane v Posočje

Ne glede na to, ali gre za naključje, da bosta Kolektor in Hidria v razmiku 14 dni začela postavljati električne polnilnice, ali za nov, tokrat ekološki, obračun obeh koncernov, bodo od tega največ imeli končni uporabniki. Torej vozniki električnih avtomobilov, s katerimi bo potovanje iz Ljubljane proti Posočju zelo olajšano.

Ne spreglejte