Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2022,
10.12

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Mercedes-AMG SL Mercedes-Benz

Petek, 20. 5. 2022, 10.12

1 leto, 11 mesecev

Mercedesov nov poslovni načrt: več dobička prinašajo "sanjski" modeli #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Mercedes-benz | Mercedes se bo usmeril v proizvodnjo nišnih modelov, ki so dražji in prinašajo več dobička. | Foto Mercedes-Benz

Mercedes se bo usmeril v proizvodnjo nišnih modelov, ki so dražji in prinašajo več dobička.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je še uradno potrdil nov poslovni načrt za prihodnja štiri leta. V novi usmeritvi bodo 75 odstotkov svojih investicij namenili razvoju najbolj prestižnih modelov in s tem povečali dobičkonosnost med letoma 2016 in 2019 za 60 odstotkov. Na drugi strani bodo zaradi tega drastično zmanjšali ponudbo kompaktnih in cenejših modelov.

Znamkin portfolio so tako razdelili na tri področja - entry luxury, core luxury, top-end luxury. Mercedes bo začel izdelovati tudi izredno ekskluzivne, številčno omejene modele, ki bodo namenjeni zbirateljem in bodo nosili oznako mythos. Modeli mythos bodo na voljo pri znamkah Maybach, AMG, pri razredu G in pri podznamki EQ.

Mythos za najbogatejše Zemljane

Mercedes bo pod oznako mythos izdeloval modele v močno omejenih serijah, ki bodo namenjene najzvestejšim ljubiteljem znamke in zbirateljem po vsem svetu. To pomeni, da bodo naročilo za to vrsto modela lahko oddale le stalne stranke. Kot prvi bo petičnim kupcem na voljo mercedes-benz SL roadster mythos.

Nemci bodo razširili ponudbo omejenih modelov in začeli več sodelovati z drugimi umetniki. Podobno, kot so storili z različico maybach by Virgil Abloh ali kot je z AMG sodeloval pevec Wili.a.am. Obenem bodo znamko Maybach odmaknili od razreda S in ga dodatno nadgradili.

Mercedes-benz | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Prihaja električni razred G

Najbolj prestižnim modelom se bo kmalu pridružil še električni razred G, kasneje bi lahko pripravili še kakšno drugačno izpeljanko iz tega legendarnega športnega terenca. Družino najdražjih velikoserijskih modelov bodo tako sestavljali razred S, EQS, EQS SUV, SL, GLS, razred G, Maybach in AMG.

Če se pomaknemo po lestvici navzdol, pridemo do segmenta core luxury. Gre za najbolje prodajani segment, v katerem imajo vodilno prodajno vlogo razred C, razred E, GLC in GLE. Pri Mercedesu je najpomembnejša novost razred E, ki bo na ceste zapeljal prihodnje leto. Razvijajo tudi novo generacijo električne limuzine za kitajski trg, za Evropo bo ključni električni avto EQE.

Kaj pa vstopni prestiž?

Entry luxury, kot vstopne modele poimenujejo pri Mercedesu, je tudi najmanj pomembna družina za Mercedes. V razvoj teh modelov bodo v prihodnjih letih vložili najmanj sredstev. Prav tako bodo zmanjšali število modelov s sedmih na štiri. Za zdaj še niso potrdili, kateri modeli se bodo poslovili, a zelo verjetno bo prvi svojo pot končal razred B. Porajajo se tudi vprašanja, kaj se bo zgodilo z razredom A in limuzinskim CLA.

Poenostavljena ponudba paketov

Kot so sporočili, bodo poenostavili tudi pakete opreme. S tem bo lažja konfiguracija avtomobila, zmanjšali se bodo stroški dodatne opreme in avto bo glede na državo prodaje lažje prilagoditi zahtevam kupcev. Mercedes bi rad do sredine tega desetletja imel operativni prihodek med osmimi in 14 odstotki, kar jim bo uspelo doseči predvsem s prodajo najdražjih modelov. Od leta 2030 načrtujejo, da bodo imeli v ponudbi le še polno električne modele, ogljično nevtralni pa bodo postali do leta 2039.

Posebna različica maybacha, namenjena najbolj petičnim kupcem in zbirateljem | Foto: Mercedes-Benz Posebna različica maybacha, namenjena najbolj petičnim kupcem in zbirateljem Foto: Mercedes-Benz

Ne spreglejte