Ponedeljek,
3. 4. 2017,
11.45

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Klemen Brumec

Video: Summit Motors Ljubljana

Natisni članek

Ford Avtosalon Ljubljana 2017 Tjaša Perko Rok Perko advertorial

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 11.45

2 meseca, 2 tedna

Fordova ambasadorja Tjaša in Rok Perko

"Če bi te slišal, da si mu rekel dedek!"

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Klemen Brumec

Video: Summit Motors Ljubljana

tjaša rok perko avtosalon ford | Foto Klemen Brumec

Foto: Klemen Brumec

Fordova ambasadorja, kaskaderka Tjaša in smukač Rok Perko, ki živita zelo pestro družinsko življenje, polno popotovanj in marsičesa zanimivega, sta bila zadnja gosta Fordovega odra na avtosalonu.

Na zadnji dan 24. avtomobilskega salona Slovenije se je predstavila štiričlanska družina kaskaderke Tjaše in smukača Roka Perka, ki so tudi ambasadorji Fordove družine Max.  Kdo je boljši voznik, kdo naredi več prometnih prekrškov, če sploh, in kdo od njiju bolje pozna avtomobile – tako se je z avtomobilskimi zadevami začela debata z Jožetom Robežnikom, ki je pogovor kmalu zapeljal v bolj vsakodnevne podrobnosti nenavadne družine.

VIDEO:

Z nami sta Rok in Tjaša Perko ;)

Objavil/a Ford Slovenija dne 2. april 2017

 

Do nas je bil divji

tjaša rok perko avtosalon ford | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Ena takšnih nenavadnih dilem, ki jo je poudaril Jože Robežnik, je, kako zaupati vnuka dedku, ki je kaskader – Rok Cvetkov, Tjašin oče. "Popolnoma mu zaupam. Do nas je bil divji, do vnukov je bolj odgovoren," je povedala Tjaša in zastrigla z ušesi že, ko je slišala besedo dedek. "Če bi slišal, da si mu rekel dedek, bi te …"

Zakaj očeta ni zaprosil za njeno roko?

Smukač naj bi bil resen frajer, pa vseeno, kako je očaral kaskaderko? "Pred leti, ko sva se spoznala, sploh ni vedela, kaj je smuk in kdo sem jaz, kar mi je bilo zelo všeč," se je pošalil Rok in razkril, zakaj Roka Cvetkova ni zaprosil za Tjašino roko. "Če bi to naredil, potem ne bi bila več skrivnost, Tjaša bi takoj zvedela."

Včasih ne veš, kakšno vlogo snemaš

tjaša rok perko avtosalon ford | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Tjaša Perko je kot kaskaderka sodelovala že na snemanju številnih filmov, med drugim je v filmu Diana v vlogi paparaca z avtomobilom zasledovala kraljico ljudskih src. "Včasih sploh ne vem, kakšna je celotna zgodba določene vloge. Pridem in odigram prizor, za katerega so me najeli," je povedala pogumna kaskaderka, ki jo je oče že zelo zgodaj učil vozniških vragolij.

Smukačeva kaskaderska žena, ki ne smuča

Rok Perko obožuje smučanje. Še danes bi šel na Krvavec smučat, čeprav se je sezona komaj končala. "A ker Tjaša ne smuča, otroka pa sta še majhna, ne grem," je na gostiteljevo veliko začudenje povedal Rok. "Ne maram mraza, ne maram, kadar me zebe v roke in nos," je pritrdila Tjaša, ki je obljubila, da se bo poskusila naučiti, ko bosta otroka malce večja. Za¸zdaj kuha, skrbi za otroke, piše svoj blog in dela kot kaskaderka, za smučanje ji pač zmanjka časa.

Potovanja so njihova družinska strast

tjaša rok perko avtosalon ford | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Sama sta vedno rada potovala, čemur se zdaj, ko imata otroka, nočeta odpovedati. Lani so skupaj obiskali Šrilanko, kar je bil precej velik izziv. "Izak je komaj shodil, bil je star eno leto, Oskar pa štiri in največji izziv je bil polet z letalom. Težko sta pri miru," je povedal Rok, Tjaša pa je priznala, da sama težko prenaša letenje, saj v letalu nima nobenega nadzora nad dogajanjem. Za letos načrtujejo potovanje v Miami.

Nasvet za mlade družine, ki si želijo pestrega družinskega življenja: treba je kar iti in početi tisto, kar imate radi.

Ford: neustavljiva karizma modrega ovala

Fotogalerija
1 / 19

Na avtosalonu se je Ford predstavil z osebnimi in gospodarskimi vozili, gostil je številne ambasadorje svojih vozil (Ilka Štuhec, Filip Flisar, Jurij Tepeš, Tjaša in Rok Perko, Bine Volčič, Rogov Pony in ranger Franci Zakrajšek), s karavano neukrotljivih mustangov pa so poskrbeli za izjemno vzdušje na letošnjem 24. avtomobilskem salonu Slovenije. Ljubljana se je po zaslugi Forda za en teden spremenila v deželo neukrotljivih mustangov, ki so ves teden krožili po ulicah in pripravljali številna presenečenja.

Med predstavljenimi modeli avtomobilov na avtosalonu je bil poudarek na novi fiesti, ki bo v Sloveniji na voljo konec junija, ter novih KA+, edge vignale in kugi, predstavili so linijo focus ST line, pri gospodarskih vozilih pa novo generacijo motorjev EcoBlue.

Prav tako je bil na ogled atraktivni Tourneo Custom Valentino Rossi VR46. Teh bo v Evropi le 460, od tega sta samo dva namenjena za Slovenijo.