Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
22.47

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Ford, Danijel Čančarevič in Tadej Čaušević (Net projekt)

Video: Ford

Natisni članek

advertorial Avtosalon Ljubljana 2017 Mustang Filip Flisar Ford

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 22.47

2 meseca, 1 teden

Ford na Avtosalonu 2017

Kraljica letošnje smučarske sezone v vlogi, kot je še ne poznamo

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Ford, Danijel Čančarevič in Tadej Čaušević (Net projekt)

Video: Ford

mustang ilka štuhec ford | Foto Klemen Brumec

Foto: Klemen Brumec

Najudarnejši dan ljubljanskega avtosalona je minil v znamenju Ilke Štuhec, ki je razkrila nekaj zanimivih podrobnosti o svojem življenju. Zvedeli smo, kakšne šale si včasih privošči na račun trenerjev ter kako so si jo privoščili za prvi april.

mustang ilka štuhec ford | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec Kraljica letošnje smučarske sezone in ambasadorka Forda Ilka Štuhec se je v soboto posvetila obiskovalcem avtosalona in jim povedala, kaj rada počne ob smučanju, kako bi se znašla v smučanju prostega sloga in kako poteka njen smučarski vsakdan, vključno s tem, kaj rada poje pred smučanjem.

 

VIDEO:

Z nami je Ilka Stuhec 😍💪😎

Objavil/a Ford Slovenija dne 1. april 2017

Vlogerja presenetili s posebno uganko

Obiskovalce avtosalona je z obiskom na Fordovem odru razveselil tudi vloger Ciril Komotar, ki je povedal, kako so njegove objave na strani Komotar Minuta na Facebooku dosegle takšno priljubljenost in kako dejansko poteka ustvarjanje vloga. Kot prvoaprilski sogovornik se je moral tudi preizkusiti v poznavanju avtomobilov – v miže – in odpeljati virtualno vožnjo s kalifornijskim voznikom relija Kenom Blockom.

Komotar na Avtosalonu ;)

Tokrat Komotar Minuta minuta vlogamo mi 😉

Objavil/a Ford Slovenija dne 1. april 2017

 

Pregled vsakodnevnega dogajanja na Fordovem odru.

 

Še zadnja Fordova ambasadorja: Tjaša in Rok Perko

V nedeljo se bosta na Fordovem odru ob 11. uri  oglasila še zadnja Fordova ambasadorja, kaskaderka Tjaša in smukač Rok Perko, ki živita zelo pestro družinsko življenje, polno popotovanj in marsičesa zanimivega.

Ob 17. uri pa bodo organizatorji izžrebali še eno zlato karto za dogodek Ford Performance z Jurijem Tepešem.

Ta se bo odvijal 27. maja na poligonu Ljubečna pri Celju. Na ekskluzivni izkušnji se bo 20 srečnih udeležencev prepričalo o zmogljivostih športnih vozil Ford Performance pod vodstvom Tomaža Kaučiča, večkratnega prvaka v reliju. Skupaj z njim bo navdušenje delil izjemen športnik in avtomobilistični navdušenec, smučarski skakalec Jurij Tepeš.

Filip Flisar z ameriškim mišičnjakom zavzema prestolnico

filip flisar in fordova karavana mustang | Foto: Tadej Čaušević, Net projekt Foto: Tadej Čaušević, Net projekt

Letošnji Avtosalon bo prestolnico spremenil v kraljestvo jeklenih konjičkov. Ljubljana bo po zaslugi Forda za en teden postala dežela neukrotljivih mustangov in športnih junakov, s katerimi Slovenija diha kot eno.

Avtosalon v avanturističnem duhu ameriških prostranstev

Nihče ni tako neustrašen in neizprosen na belih strminah kot Filip Flisar in nihče ne obvlada ceste tako suvereno kot mustang. Legenda ameriške avtomobilske industrije bo poskrbela za izjemno vzdušje na letošnjem 24. avtomobilskem salonu Slovenije, ki se bo med 27. marcem in 2. aprilom odvijal na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Osemvaljni hrumeči mustangov motor pod rumeno masko in nezgrešljivi Filip Flisar bosta od danes znova nerazdružljiva. Dihala bosta kot eno, hrumela bosta po ljubljanskih ulicah in v življenje prestolnice vnesla nezgrešljiv avanturistični duh ameriških prostranstev.

Filip Flisar, ambasador Fordovega mustanga, bo v času 24. Avtosalona vozil prav rumenega, najbolj vpadljivega in verjetno najbolj fotogeničnega iz družbe petih mustangov, ki bodo ta teden zavladali ljubljanskim ulicam.

Video: Filip Flisar in karavana neukrotljivih prvič na ljubljanskih ulicah

Pet ameriških mišičnjakov bo zavzelo ljubljanske ulice

Prav ste slišali. Ljubljano ves teden, od ponedeljka, 27. 3., do sobote, 1. 4.,"obletava" pet mišičnjakov – Fordovih mustangov.

V ponedeljek je za volanom nezgrešljivega rumenega mustanga sedel Filip Flisar, velik ljubitelj zmogljivih avtomobilov in "driftanja", preostale dni pa bodo mišičnjake prevzeli izkušeni vozniki inštruktorji, ki bodo med vožnjami po Ljubljani v potniško kabino povabili tudi koga izmed vas.

FOTOGALERIJA:

Fotogalerija
1 / 24

Postanite mustangov filmski soigralec tudi vi

Bodite pozorni na karavano petih najslavnejših avtomobilov na svetu. Nastopal je že v več kot tri tisoč filmih, tokrat si je za svoje prizorišče izbral prav Ljubljano, Ljubljančane in vse preostale obiskovalce 24. Avtosalona pa za svoje soigralce.

Najbolj prodajan športni model v Evropi v letu 2016

Pod pokrovom motorja se skriva Fordov cenjeni 5,0-litrski motor V8 s 421 KM, zvok motorja pa je pravi balzam za dušo. | Foto: Danijel Čančarevič Pod pokrovom motorja se skriva Fordov cenjeni 5,0-litrski motor V8 s 421 KM, zvok motorja pa je pravi balzam za dušo. Foto: Danijel Čančarevič Novi mustang povzema Fordov pristop povsem sodobnega in tehnološko naprednega vozila, a obenem ne pozablja na dediščino, ki že več generacij skrbi za navdih Fordovih uporabnikov.

Kulten, zmogljiv, zaželen in dinamičen: to je novi ford mustang naslednje generacije. Najnaprednejše vrhunske tehnologije novega mustanga, ki poosebljajo zmogljivost, dodelanost in učinkovitost, so se združile v prenovljeni legendi.

Ford mustang zagotavlja novo vrhunsko raven zmogljivosti in prefinjenosti. Prepoznavna trapezoidna maska pred motorjem, s katero sprednji del vozila spominja na morskega psa med lovom, ga naredi še bolj prepoznavnega in poželjivega.

Fordovi kotički na Avtosalonu

Posebna izdaja Tourneo Custom Valentino Rossi - le dva sta namenjena za Slovenijo. Foto: Summit Ljubljana | Foto: Posebna izdaja Tourneo Custom Valentino Rossi - le dva sta namenjena za Slovenijo. Foto: Summit Ljubljana

Na Avtosalonu se Ford predstavlja v hali A z osebnimi vozili, v hali D z gospodarskimi vozili in v tehnološkem paviljonu s Cono udobja in povezljivosti.

Med predstavljenimi modeli avtomobilov je poudarek na novi fiesti, ki bo v Sloveniji na voljo konec junija, ter novih KA+, edge vignale in kugi, predstavljajo linijo focus ST line, pri gospodarskih vozilih pa novo generacijo motorjev EcoBlue.

Prav tako ne spreglejte atraktivnega Tourneo Custom Valentino Rossi VR46; teh bo v Evropi le 460, od tega sta samo dva namenjena za Slovenijo.

 

Fotogalerija
1 / 14

Vratolomno s Kenom Blockom

V hali A, kjer Ford razstavlja osebne avtomobile, je mogoče doživeti virtualno vratolomno vožnjo s kalifornijskim voznikom relija Kenom Blockom. Saj veste, kako Ken Block "drifta" po ulicah San Francisca? Preizkusite edinstveno drsenje kot njegov virtualni sovoznik.

Potem ko si boste odpočili od divje vožnje, se lahko dogovorite za preizkusne vožnje Fordovih najnovejših modelov. Prav tako za zainteresirane kupce pripravljajo predračune. Tiste, ki prijazno izpolnijo Fordovo anketo, pa pri Fordu pocrkljajo z brezplačno Fordovo kavo Vignale za na pot.

Gospodarska vozila čisto po vašem okusu

Če boste v času Avtosalona postali ponosni lastniki novega gospodarskega vozila, vam bodo v hali D, kjer bodo razstavljali najnovejše modele gospodarskih avtomobilov, brezplačno oblikovali in izdelali ter nalepili nalepke za edinstven videz vašega novega Fordovega gospodarskega avtomobila.

Fordov dostavnik Tourneo Custom bo v posebni izdaji Valentino Rossi VR46 za Slovenijo na voljo le za dva lastnika. Za celotno Evropo jih bodo namreč izdelali le 460. | Foto: Fordov dostavnik Tourneo Custom bo v posebni izdaji Valentino Rossi VR46 za Slovenijo na voljo le za dva lastnika. Za celotno Evropo jih bodo namreč izdelali le 460.

Prvič boste lahko iz salona odšli kot prerojeni – zmasirani in povezani

Ker je celodnevni obisk Avtosalona za koga lahko tudi naporen, je Ford v hali B1 oziroma v tehnološkem paviljonu pripravil Cono udobja in povezljivosti. Tam vam med razvajanjem z masažnimi sedeži predstavljajo pomen kakovostnih sedežev v avtomobilu ter vas hkrati lahko seznanijo z linijo vignale, sodobnim sistemom povezljivosti SYNC in tehnologijo Hibrid v Ford Mondeu.

Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 voznikom omogoča upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi. | Foto: Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 voznikom omogoča upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi.

ford avtosalon | Foto: Fordovi ambasadorji vsak dan ob 17. uri na vročem stolu

V hali A Ford pripravlja pester spremljevalni program, v okviru katerega vsak dan ob 17. uri na kratkem pogovoru z moderatorjem Jožetom Robežnikom gostijo Fordove ambasadorje, ki so hkrati tudi veliki slovenski junaki: Ilka Štuhec, Filip Flisar, Jurij Tepeš, Tjaša in Rok Perko, Bine Volčič, legendarno kolo naše mladosti Rogov Pony in čisto pravi ranger Franci Zakrajšek.

Vsakodnevno dogajanje na Fordovih razstavnih prostorih:

  • Kdo pa je vaš zmagovalec? #neukrotljiv | Foto: Kdo pa je vaš zmagovalec? #neukrotljiv Torkova zvezda dneva: Rogova legenda Pony

Koliko ponijev je v enem mustangu?* Točno 421. Moč mustangovega motorja namreč znaša 310 kW oziroma 421 "konjev".

Daleč najbolj prepoznaven ford na svetu ima veliko oboževalcev tudi v Sloveniji, kjer ima status legende še en konjiček. Ni jeklen, je pa neizmerno trpežen, predvsem pa očarljiv.

Kar 421 Rogovih koles Pony se je danes podalo s Špice na Avtosalon.

* 421 Ponyjev (konjev) = 1 Mustang

- 11.00: pogovor o Fordovi tehnologiji SYNC3, ki je namena predvsem varnosti, saj so kljub uporabi mobilne telefonije roke lahko ves čas na volanu, oči pa ves čas na cesti. SYNC3 je edini sistem na svetu, ki prek Androida razume in bere slovenščino s šumniki.

- 17.00 legendarni Rogov Pony: predstavitev zgodbe.

  • Sredino dogajanje:

ford karavana pony | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec Iskanje zaklada: poišči karavano mustangov, odpelji ponyja: Tokratno presenečenje, ki ga pripravlja Ford, je iskanje zaklada. Kdor najde karavano mustangov, se poteguje za prelepo nagrado – staro legendo, Rogovega ponyja.

Namesto v kuhinjo na avtosalon: Današnje dogajanje na avtosalonu se bo vrtelo tudi okrog druge najpomembnejše stvari na svetu poleg avtomobilov, to je hrana. Gost pogovora v Fordovem kotičku ob 17. uri bo priljubljeni kuharski chef Bine Volčič, ki je tudi ponosni ambasador Fordovega dostavnika Tourneo Connect. Z njim prevaža živila s tržnice, celoten jedilni servis in vse pripomočke za pripravo jedi za pogostitve, z njim se njegova družina in prašiček vozijo na izlete ter odkrivajo nove kraje. Moderatorju Jožetu Robežniku bo zaupal nekaj zanimivosti o svoji profesionalni karieri in prepričani smo, da ga boste spoznali v povsem novi luči.

Kroženje nadaljuje Lepa Afna: Kroženje karavane po mestu se bo nadaljevalo z lepotno blogerko in radijsko voditeljico Leo Filipovič z umetniškim imenom Lepa Afna. Kaj pripravlja, bo razkrila na svojih družbenih omrežjih.

Počitek v Tivoliju in Lepi Žogi: Za opoldansko okrepčilo v ameriškem stilu bo poskrbel legendarni hot dog v Lepi Žogi, kjer se bodo "sledilci" mustangov malce odpočili, karavana mustangov pa bo svoje konje spočila na idilični lokaciji v Tivoliju. Popoldansko siesto bosta presekala nadobudna skejterja Luka Bizjak in Nejc Ferjan z urbanim skejtanjem.

Več o tem na Fordovi strani na Facebooku.

  • Četrtkovo dogajanje:

mustang ilka štuhec ford | Foto: Mustang poskrbel za veličasten prihod junakov zime:

Fordova karavana je ob koncu zimske smučarske sezone poskrbela za bleščeč prihod Ilke Štuhec, Filipa Flisarja, Jurija Tepeša, Petra Prevca in Boštjana Klineta na sprejem zimskih športnih junakov na Kongresni trg.

Eno leto s Fordom: Ob tem je direktor Summit Motors Ljubljana David Jurič podelil dve štipendiji perspektivnima športnikoma: alpski smučarki Niki Tomšič in smučarskemu skakalcu Timiju Zajcu. Prav tako je podelil tudi glavno nagrado akcije Junaki zime, in sicer bo nekdo za eno leto v uporabo dobil avtomobil Ford C-Max.

ford ranger | Foto: V družbi nepozabnih rangerjev: Pri Fordu so rangerjem pripravili popoldansko druženje. Jože Robežnik je na Fordovem razstavnem prostoru gostil čisto pravega rangerja Francija Zakrajška.

Ameriška legenda je spoznala slovenske kolege: Karavana neukrotljivih mustangov je zgodaj popoldne svoje moči nabirala na zeleni lokaciji v kampu Ježica, kjer se je srečala z ameriškimi mišičnjaki iz kluba V8 Club Slovenija

Neukrotljivi se poslavljajo: V soboto je karavana mustangov izbranim srečnežem, ki so se za vožnjo prijavili na radiu Antena, ponudila prevoz in brezplačno vstopnico na avtosalon. Karavana je ob 18. uri z zaključno formacijo sklenila kroženje po ljubljanskih ulicah in izbrane goste 24. Avtosalona Slovenija zapeljala kar do doma.

  • Petkovo dogajanje:

Ford pony rog Rok Lesjak avtosalon | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec Mestne avtobuse so zamenjali mustangi: V petek so mustangi vozili na progah mestnega LPP-prometa.

Brezplačni burgerji: Mustange so ploščadi pred E.Leclercom pričakali slastni hamburgerji Lars & Sven.

Z Jurijem Tepešem na ekskluzivno driftanje

Na Fordovem odru je potekal pogovor z Vojkom Safranom iz AMZS o varni vožnji, najpogostejših napakah, odgovornosti, učinkih substanc na našo odzivnost med vožnjo, o tem, kako na okretnost avtomobila vpliva premalo ali preveč napolnjena pnevmatika, o razlikah med zimsko, letno in poletno pnevmatiko ter še o marsičem.

Ob 17. uri je Fordov oder gostil Jurija Tepeša, ki ga je moderator Jože Robežnik predstavil v luči, kot ga še ne poznamo.

 

Ne spreglejte