Torek,
10. 5. 2016,
11.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Citroën Družinski Avtomoto

Torek, 10. 5. 2016, 11.12

6 let, 7 mesecev

Citroënov (grand) C4 picasso – prenova za več varnosti in udobja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Citroëno C4 picasso in C4 grand picasso - prenova | Foto Citroën

Foto: Citroën

Pri Citroënu so pripravili zajeten paket novosti, olepšav, izboljšav in sprememb za njihov priljubljeni enoprostorec v obeh karoserijskih različicah, kratki in dolgi. Takšen na trge prihaja že letos poleti.

Nov obraz: letvici, ki se nadaljujeta iz logotipa, se raztezata vse do luči

Citroëno C4 picasso in C4 grand picasso - prenova | Foto: Citroën Foto: Citroën

Prenovljeni C4 picasso bo prepoznaven po spremenjenem sprednjem delu, ki bo od zdaj enak za oba, pri tem pa so izhajali iz oblike zdajšnjega grand C4 picassa. Nekoliko je spremenjen del, ki povezuje dnevne luči, nekaj več je kroma, drugačen je tudi odbijač v barvi karoserije.

Zadnje luči bodo od zdaj serijsko v trirazsežnostni tehniki, bogatejši paketi opreme bodo imeli tam svetleče diode (LED), nov pa je tudi Citroënov logotip na zadku.

Manjši C4 picasso bo lahko imel dvobarvno streho (kombinacija s črno), večji grand C4 picasso pa v srebrno odeta strešna loka. Nova bodo tudi kolesna platišča, paleta karoserijskih barv bo obogatena.

Testi pred prenovo:

Citroën C4 picasso e-HDi 115

Citroën C4 picasso blueHDi 150

Citroen C4 grand picasso THP 155

C4 picasso bo lahko imel dvobarvno streho – ob izbrani karoserijski barvi še črne vložke. | Foto: Citroën C4 picasso bo lahko imel dvobarvno streho – ob izbrani karoserijski barvi še črne vložke. Foto: Citroën

Lepša notranjost, izboljšan infozabavni sistem in več varnosti

Citroëno C4 picasso in C4 grand picasso - prenova | Foto: Citroën Foto: Citroën

Notranjost bodo ponudili v štirih kombinacijah ambienta, tri od njih bodo doplačilne. Izpopolnjen bo infozabavni sistem s sedempalčnim zaslonom (vključno z dodatkoma Apple Carplay in od konca leta tudi Android Auto), z navigacijskim sistemom, ki posreduje podatke v realnem času, in s hišnim Connect Boxom, ki pomaga v primeru nesreče oziroma po njej.

Že poznanim dobrotam bodo dodali nekaj novih asistenčnih sistemov, in sicer sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika, opozorilnik za premor med vožnjo, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, opozorilnik pri nenamerni menjavi prometnega pasu, opozorilnik za mrtve kote, radarski tempomat (le v kombinaciji z motorjem blueHDi 150 ter s samodejnim menjalnikom), sistem za opozarjanje pred trčenjem, od novembra pa še samodejno zaviranje do največje hitrosti.

C4 picasso bo dobil tudi možnost odpiranja zadnjih (prtljažniških) vrat z zamahom noge pod odbijačem. | Foto: Citroën C4 picasso bo dobil tudi možnost odpiranja zadnjih (prtljažniških) vrat z zamahom noge pod odbijačem. Foto: Citroën

Motorni ponudbi se pridružuje nov bencinski turbo trivaljnik

Citroëno C4 picasso in C4 grand picasso - prenova | Foto: Citroën Foto: Citroën

Pogonski ponudbi se bo pridružil še en motor, in sicer novi bencinski puretech 130 s sistemom stop/start ter s samodejnim menjalnikom. Ta trivaljni motor porabi normnih 5,1 litra goriva na sto kilometrov (115 gramov CO2 na sto kilometrov), ima pa neposreden vbrizg goriva in novo turbopuhalo.

Njegov največji navor znaša 230 njutonmetrov pri 1.750 vrtljajih v minuti, 95 odstotkov njegove največje vrednosti pa doseže v področju med 1.500 in 3.500 vrtljaji v minuti. Samodejni menjalnik ob njem ima šest prestav in zavolanski ušesi za ročno pretikanje.

Prenovljeni C4 picasso bo na prodaj že junija letos.

Kaj o prenovi pravijo metri in litri?

Citroën C4 picasso s petimi sedeži:

dolžina: 4,44 m, širina: 1,83 m, višina: 1,61 m, prtlajžnik: 537 do 630 litrov, 5,30 kvadratnih metrov steklenih površin.

Citroën C4 picasso sedmimi sedeži:

dolžina: 4,60 m, širina: 1,83 m, višina: 1,63 m, prtlajžnik: od 645 do 704 litrov, možnost prevoza do 2,5 metra dolgih predmetov ob položenem naslonjalu sovoznikovega sedeža.

Ljubljenec slovenskih družin pa je tudi berlingo multispce – kliknite na naš test

Citroën grand C4 picasso: vsi trije posamični sedeži v drugi vrsti so enako široki, zložljivi do ravni poda in imajo možnost uravnavanja naklona ter vzdolžni pomik za večjo prilagodljivost. V tretji vrsti pa ima grand C4 picasso dva zložljiva sedeža, ki sta pri najbogatejši izvedenki opremljena še z dodatnim prezračevanjem.  | Foto: Citroën Citroën grand C4 picasso: vsi trije posamični sedeži v drugi vrsti so enako široki, zložljivi do ravni poda in imajo možnost uravnavanja naklona ter vzdolžni pomik za večjo prilagodljivost. V tretji vrsti pa ima grand C4 picasso dva zložljiva sedeža, ki sta pri najbogatejši izvedenki opremljena še z dodatnim prezračevanjem. Foto: Citroën

Video: Francozi v ospredje postavljajo varnost in prostorsko praktičnost svojega uspešnega enoprostorca