Torek,
8. 6. 2010,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 8. 6. 2010, 10.48

8 let

Nuška Drašček: Težava ni v ceni, ampak v odnosu do knjige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Knjige povezujem s sprostitvijo, s potovanji iz postelje, s kakavom v roki ... ," svojo ljubezen do branja pojasnjuje pevka Nuška Drašček.

Katero knjigo ste nazadnje prebrali in kakšen vtis je naredila na vas? Vittorio Massimo Manfredi, The lost army. Krasna knjiga, narejena za pustolovce po duhu, z bujno domišljijo. Malo ljubezenske zgodbe, vojaških akcij in zgodovinskih podatkov. Izjemno zanimivo branje, lepo spisano – zelo mi je bila všeč! Katero knjigo (ali knjige) bi priporočili tudi drugim bralcem in zakaj? Vsekakor Finžgarjevo Pod svobodnim soncem, zaradi zgodbe same, zaradi načina naracije, zaradi ponosa, ki veje iz nje. Potem katerokoli od realistov, na primer Samorastnike, Na svoji zemlji. Zelo lepa zgodba je tudi Črni tulipan (Dumas), trenutno pa berem knjigo Kraljica in divja ženska (Linda Jarosch, Anselm Grűn), pri kateri mi je najbolj všeč to, da ženske spodbujata k temu, da odkrijejo kraljico (in še kakšno drugo lastnost) v sebi in ji dovolijo živeti. Kaj menite o dandanes nadvse priljubljenih priročnikih? Sama se poslužujem predvsem kuharskih, kakšnih drugih še nisem prijela v roke. Verjamem, da so kakšni prav super, in če si ljudje z njimi pomagajo, potem je to dobro.

Se pri knjigah, ki vas zanimajo, raje odločite za nakup ali izposojo v knjižnici? Imam ta privilegij, da moja mami dela v knjižnici in si lahko veliko knjig izposodim, čeprav ima nakup knjige zame prav poseben čar (če mi je kakšna posebej všeč, jo kupim). Tako na primer že vem, da bodo na mojih policah vsekakor stali slovenski klasiki, ker jih vedno rada prebiram.

Se vam zdijo knjige za 3 evre pravi način za zvišanje bralne zavesti Slovencev? Mislim, da ni težava v ceni, ampak v odnosu do knjige – če ga nekdo nima, je tudi zastonj ne bo vzel. Za užitkarje je pa to krasno, zato idejo podpiram.

Prebiranje knjig na internetu: da ali ne in zakaj? Zame vsekakor ne, ker obožujem vonj in otip knjige, to ima zame čar in smisel. Knjige povezujem s sprostitvijo, s potovanji iz postelje, s kakavom v roki ... Računalnik se mi ne zdi ustrezen medij za to, je preveč neoseben.