Torek,
26. 11. 2013,
8.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 26. 11. 2013, 8.45

6 let, 7 mesecev

Ljubljani se v sklopu Sonice obeta vrsta umetniških intervencij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Začel se je festival tranzitornih umetnosti Sonica.

Z odprtjem razstave, kjer se predstavljajo Uršula Berlot in Jan Vormann z Danske, Karin Smigla-Bobinski iz Nemčije in Britanec Stephen Cornford, se bo na lokaciji MoTA Point začel 5. festival tranzitornih umetnosti Sonica. Ponudil bo vrsto umetniških intervencij, zvočnih in intermedijskih instalacij, perfomansov, delavnic ter avdiovizualne koncerte.

Festivalsko dogajanje se je začelo že pred nocojšnjim uradnim odprtjem, s tem ko je na Metelkovi že od 22. novembra na ogled prostorska intervencija z zvočnim tankom v podporo Radiu Študent. Projekt je delo nemškega umetnika Nika Nowaka.

V četrtek, 28. novembra, si bo mogoče na različnih ljubljanskih prizoriščih ogledati projekt Dispatchwork Jana Vormanna oziroma intervencijo v urbani prostor, ki skozi igrivost in participacijo poseže v urbano sivino mesta. Istega dne bodo pripravili pogovor z omenjenimi umetniki in predstavili nove publikacije MoTA Edition.

Dan pozneje bo v CUK Kino Šiška premierni avdiovizualni nastop elektronskega dvojca Random Logic. Prvič v Sloveniji bo nastopil kultni britanski techno minimalistični dvojec SND, na ogled pa bo tudi interaktivna instalacija hrvaškega umetnika Hrvoja Hiršla.

Festival, ki je nastal v produkciji Muzeja tranzitorne umetnosti MoTA, bo 27. novembra gostoval v dvorcu Bukovje v Dravogradu. Razstavili bodo projekt umetnice Karine Smigla-Bobinski in Andreja Koruze. Gre za analogno interaktivno instalacijo ter interaktivni mozaik. Na ta dan bo Kibla Portal v Mariboru ponudil tudi avdiovizualni performans prvaka minimalnega techna Byetoneja.